≡ Menu

Adevărul despre chakre: Scopul unui sistem de chakre este de a funcționa ca șablon pentru corpul subtil (V)

meditatieAutorii originali ai sutrelor au subliniat că scopul principal al oricărui sistem de chakre este de a funcționa ca un șablon pentru nyasa, o tehnică ce presupune, de fapt, instalarea de mantre și energi –zeități în puncte specifice ale corpului subtil. Astfel astăzi, în ciuda faptului că milioane de oameni sunt fascinați de chakre, aproape nici unul dintre aceștia nu le folosesc pentru scopul lor inițial. Este în regulă. Din nou, articolul nu este scris pentru a face pe unii să se simtă prost, sau să le arate că greșesc, este doar pentru a educa pe cei care sunt interesați.

Caracteristicile cele mai remarcabile ale sistemelor de chakre din sursele originale sunt acestea două:

1) că sunetele mistice ale alfabetului sanscrit sunt distribuite de-a lungul „petalelor” tuturor chakrelor din sistem, și

2) că fiecare chakră este asociată cu un zeu hindus specific.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Acest lucru se datorează faptului că sistemul de chakre este, așa cum am spus, în primul rând un șablon pentru nyasa. În nyasa, vizualizezi o silabă mantrică specifică, într-o anumită locație, într-o anumită chakra din corpul energetic în timp ce, în tăcere, se intonează sunetul. În mod evident, această practică este încorporată într-un context cultural specific în care sunetele limbii sanscrite sunt privite ca vibrații puternice, unice, care pot forma o parte eficientă a unei practici mistice ce aduce eliberare spirituală sau avantaje lumești prin mijloace magice. Invocarea imaginii și energiei unei anumite zeități într-o anumită chakra este, de asemenea, un specific cultural. Așadar, dacă yoghinii occidentali vor să înțeleagă care este rolul real al acelor zeități, practica ar putea fi semnificativă și pentru ei, deși, probabil, nu la fel de semnificativă ca pentru cineva care a crescut cu aceste zeități ca icoane paradigmatice inscripționate în mintea subconștientă.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Așa-numitele Zeități Cauzale (Karana-devatās), sunt reprezentate în mare măsură în fiecare sistem de chakre. Aceste zeități formează o secvență fixă. De la cea mai mică chakra la cea mai mare, acestea sunt Indra, Brahma, Vishnu, Rudra, Isvara, Sadāśiva și Bhairava, cu toate că prima și ultima dintre acestea de multe ori nu apar, în funcție de numărul de chakre. Ultima divinitate din lista zeităților-cauzale nu este zeitatea supremă a sistemului dat, pentru că divinitatea (oricine ar fi) este întronată în Sahasrara aflată pe sau deasupra capului (care, din punct de vedere tehnic nu este o chakra, din moment ce chakrele prin definiție, sunt străpunse de KUNDALINI în ascensiunea sa, în timp ce Sahasrara este destinația acestei energii). Prin urmare, Bhairava (forma cea mai ezoterică a lui Shiva) este inclusă în lista zeităților-cauzale, doar atunci când acesta este de transcens de Zeiță.

Sursa: TantrikStudies

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Citește și:

Adevărul despre Chakre – Ce nu a știut Occidentul niciodată despre yoga (I)

Adevărul despre Chakre – Sistemul de chakre este PRESCRIPTIV, nu DESCRIPTIV (II)

Adevărul despre Chakre: Stările psihologice asociate cu chakrele sunt toate moderne și occidentale (III)

Adevărul despre Chakre: Sistemul de șapte chakre popular astăzi nu provine dintr-o scriptură, ci dintr-un tratat scris în 1577 (IV)

Adevărul despre chakre: Mantrele -sămânță, despre care crezi că au de-a face cu chakrele sunt, de fapt, elementele care trebuie instalate în aceste chakre (VI)

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment