≡ Menu

Un studiu a demonstrat că ochelarii cu nuanțe roșiatice pot reduce simptomele maniacale în numai 3 zile

ochelariUn mic experiment a arătat că purtarea ochelarilor de soare cu lentile în nuanța chihlimbarului pe timp de noapte pot reduce simptomele maniacale ale persoanelor cu tulburare bipolară în doar trei zile.

În cazul în care vor fi verificate de un studiu mai mare, rezultatele ar putea oferi un nou mod de a gestiona afecțiunile pacienților cu tulburări ale sănătății mintale, precum și obișnuințele lor de somn.

Beneficiile ochelarilor de soare cu lentile galben-roșiatice sunt că blochează lumina albastră – o componentă majoră a luminii solare și a luminii emise de ecranele computerelor și telefoanelor noastre.

Dimineața, lumina albastră este cea responsabilă pentru reglarea ceasului intern al corpului nostru în fiecare zi. Dar tot mai multe dovezi au făcut conexiunea între expunerea mărită la lumina albastră în timpul serii și diferite probleme de sănătate, inclusiv insomnie, obezitate, depresie și alte boli mintale.

Cercetătorii din întreaga lume sunt în prezent pe cale să ajungă la o mai bună înțelegere despre exact cum ne afectează expunerea la lumină albastră până la ore târzii în noapte, și dacă s-ar putea ajuta persoanele cu tulburări cum ar fi depresia maniacală și bipolară prin evitarea expunerii acestora la radiațiile luminoase albastre.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Echipa nu a investigat exact care este mecanismul biologic aflat în spatele îmbunătățirii simptomelor, dar cercetările anterioare au arătat că blocarea luminii albastre poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului – care, la rândul său, este cunoscut pentru efectele benefice asupra sănătății mintale.

De-a lungul ultimilor decenii, oamenii de știință au arătat că lumina albastră este detectată în ochi de un tip unic de celule receptor, numit  celulele ganglionare retiniene intrinsec foto-receptive.

Acești receptori aleg doar lumina albastră și comunică direct cu hipotalamusul, responsabil pentru reglarea ceasului biologic, care este motivul pentru care cercetătorii au emis ipoteza că aceștia joacă un rol important în reglarea somnului și a ciclurilor metabolice.

Ochelarii cu lentile de nuanța chihlimbarului păcălesc eficient creierul astfel încât acesta să creadă că e întuneric prin blocarea luminii albastre asociată cu dimineața. Acest lucru permite glandei pineale să producă melatonină și să stimuleze somnul – ceva ce cu toții avem nevoie pentru buna sănătate psihică.

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment