≡ Menu

Feng Shui pentru amenajarea casei

Fructele se coc și toamna plutește în aer ! Din moment ce toamna este perioada ideală pentru acumulare, este și timpul pentru a ne regândi, reorganiza și revitaliza casa cu puțin Feng Shui. Aici aveți 9 trucuri simple pentru a aduce pozitivitatea în casa dumneavoastră cu anumite principii de design. Nouă reprezintă cel mai favorabil număr din Feng Shui, așa că dacă reușiți să puneți în practică toate aceste sfaturi, o să atrageți chiar și mai multă bunăstare!

1. Reparați obiectele care scârțâie

Ușa dumneavoastră de la intrare scârțâie când o deschideți sau o închideți? Ușa de la intrare este primul și ultimul lucru pe care îl întâlniți când veniți sau plecați de acasă. Sunetul se aseamănă unei uși care plânge, iar acest lucru vă poate afecta dispoziția sau starea de spirit. Multe persoane s-au obișnuit atât de tare cu acel sunet încât nici măcar nu îl mai remarcă. Ungeți balamalele ușii, creând astfel mai multă energie pozitivă când intrați sau ieșiți din casa dumneavoastră. Ajută de asemenea să ungeți toate balamalele ușilor din casă, dar cea de la intrare rămâne cea mai importantă.

2. Folosiți ușa din față

Multe persoane locuiesc în case unde pot merge cu mașina până în garaj și folosesc ușa din spate pentru a intra. Chiar dacă pe de o parte este foarte convenabilă această variantă, dintr-o perspectivă Feng Shui acest lucru poate limita energia pozitivă și oportunitățile din viață, deoarece ușa de la intrare reprezintă modalitatea de intrare a energiei Chi în casa și în viața noastră. Soluția rapidă Feng Shui la această problemă? Începeți să folosiți ușa din față cel puțin o dată pe săptămână. Cu cât mai des cu atât mai bine ! Doar deschideți-o și închideți-o când mergeți să luați corespondența, sau poate la o mică plimbare. Includeți acest lucru în rutina zi cu zi.

3. Unde să situați acea fântână Feng Shui

Apa reprezintă bogăție în Feng Shui. Multe persoane mă întreabă care este cel mai bun loc pentru a plasa o fântână, din punct de vedere Feng Shui. Conform principiilor sale, este indicată poziționarea unui element pe bază de apă, ca de exemplu o fântână, în apropierea ușii de la intrare. Poate fi în interiorul sau exteriorul casei, dar partea cea mai importantă este ca apa să curgă spre centrul casei. Acest lucru reprezintă o oportunitate pentru ca bogăția să reverse în viața dumneavoastră!

4. Plantele situate deasupra dulapurilor de bucătărie

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Aruncați o privire asupra dulapurilor de bucătărie și verificați dacă sunt construite până în tavan sau până la un anumit nivel. Lipsa spațiului dintre dulapurile superioare și plafon atrage o energie pozitivă Feng Shui. Spațiul de deasupra dulapurilor de bucătărie atrage praful și energia stagnantă. Energia Chi rămâne blocată și încurajează energia inactivă care vă poate determina să bateți pasul pe loc. Dacă există un spațiu, există și o soluție Feng Shui adecvată pentru dumneavoastră! Așezați în această zonă niște corpuri de iluminat, plante verzi (naturale sau unele care arată destul de realistic), sau obiecte dragi și frumoase. Aceste obiecte aduc viață în regiunea respectivă și transformă energia.

5. Tineți închisă ușa de la baie

Multe persoane își fac griji în ceea ce privește baia, din punct de vedere Feng Shui. Ideea principală este că apa părăsește casa prin această încăpere. Din moment ce apa este legată de bogăție, nu ne dorim ca banii noștri să se ducă pe apa sâmbetei. De asemenea, am fost învățat că apa se întoarce în timp ce se scurge, dar pentru mai multă siguranță, vă recomand să lăsați capacul de la toaletă în jos și ușa de la baie închisă pentru a reduce acest efect.

6. Unde este poziționat patul?

În termeni Feng Shui, folosim „poziția impozantă” pentru a localiza piesele de mobilier importante, cum ar fi patul. Fără îndoială, patul reprezintă cea mai importantă piesă de mobilier ce merită poziția impozantă, deoarece petreceți atâtea ore pasive dormind! Pentru a vă așeza patul în poziția cea mai impunătoare, trebuie ca acesta să privească spre ușă, dar să nu fie în aceeași linie cu ușa în timp ce stați in pat. Ideal ar fi să îl așezați în diagonală față de ușa de la dormitor. Cu toate acestea, îmi dau seama că acest lucru nu este întotdeauna posibil. În acest caz, căutați o oglindă și așezați-o astfel încât să puteți vedea ușa când stați în pat. Eu recomand oglinzile individuale, din moment ce sunt mai ușor de mutat prin cameră și își servesc scopul.

7. Acoperiți televizorul din dormitorul dumneavoastră

Cei mai mulți dintre noi avem televizoare în dormitoare. Se întâmplă. Dacă întâmpinați dificultăți legate de somn, sau chiar dacă nu vă confruntați cu această problemă, este o idee bună să acoperiți televizorul când nu îl folosiți. Energia activă a acestuia, precum și aspectul său electronic pot perturba tipul de energie calmantă și tăcută ce duce cu gândul la somn și dormitor, în mod normal. Sugestia mea este să cautați o eșarfă frumoasă ori un material textil și aruncați-l peste televizor!

8. Spălați toate ferestrele

A venit timpul pentru curățenia de primăvară, iar ferestrele reprezintă un bun loc pentru a începe. Acestea simbolizează ochii cu care priviți această lume. Ne dorim să putem vedea și experimenta tot ce are universul să ne ofere. Căutați un ziar vechi, luați o sticlă de oțet și curățați murdăria. Deschideți ochii și luminați-vă spațiul.

9. Practicați o curățare spirituală a spațiului

Și, în cele din urmă, curățați spațiul. Casele noastre și mediul înconjurător rămân cu amprenta energetică a celor care locuiesc în spațiul respectiv. Este bine întotdeauna să ne alocăm puțin timp și să ardem energia cea veche pentru a putea primi energie Chi nouă și proaspătă. Metodele mele preferate pentru curățarea spațiului includ : arderea lemnului de palo santo, fumul de salvie albă sau pulverizarea apei cu ulei esențial de portocale. Lemnul de palo santo este mai ușor și extraordinar pentru uzul zilnic. Salvia albă este mai grea, folosită pentru o curățare mai intensă a spațiului. Iar uleiul de portocale prezintă proprietăți benefice dacă aveți nevoie să vă ridicați moralul. Orice ați folosi, asigurați-vă că vă imaginați cum spațiul este invadat de energie pozitivă și de visele dumneavoastră legate de viitor.

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment