≡ Menu

Gândirea pozitivă a devenit o nouă formă de corectitudine morală.

Într-un sondaj recent am studiat 70.000 de persoane și am descoperit că o treime dintre noi, fie ne autoblamăm pentru propriile emoții așa-zis „rele”, „negative”, cum ar fi tristețea, furia sau chiar suferința, fie încercăm activ să îndepărtăm aceste emoții.

Ne facem asta nu doar nouă, dar și celor pe care îi iubim, cum ar fi copii noștri pe careneintenționat îi facem să se rușineze că au astfel de emoții negative, sărim direct la „soluție” și eșuăm în a-i ajuta să perceapă aceste emoții ca având valoare intrinsecă.

Emoțiile normale, naturale atrag categorisiri ca „bune” sau „rele”.

==========================

Seminar NEIDAN
Intermediari
15.-24.Jun.2018

ÎNREGISTREAZĂ-TE

==========================

Când dăm la o parte emoțiile normale pentru a îmbrățișa pozitivitatea falsă, ne pierdem capacitatea de ne a dezvolta abilitatea de a interacționa cu lumea așa cum este și nu așa cum ne dorim noi să fie ea.

Am auzit sute de oameni care mi-au spus ce anume nu mai doresc să simtă. Spun de exemplu că „nu vreau să încerc pentru că nu vreau să simt dezamăgirea” sau „vreau doar ca această emoție să dispară„.
Le spun „înțeleg, dar ai țelurile unui om mort

Numai oamenii morți nu sunt respinși niciodată și nu suferă din cauza propriilor sentimente.

Numai oamenii morți nu se stresează niciodată, nu se despart niciodată, nu simt dezamăgire ce survine eșecului.

Emoțiile puternice sunt parte din contractul cu viața. Nu vei ajunge să ai o carieră „împlinită” sau să-ți întemeiezi o familie sau să faci din această lume un loc mai bun fără stress și disconfort.

Discomfortul constituie prețul accesului la o viață „cu sens”.

COMENTARIUL DAOSIM.RO:

OK, emoțiile „negative” nu le reprimăm și nu le negăm, dar ce am putea face, în schimb, pentru a igieniza „peisajul emoționalo-mental”?

Simplu: meditație zilnică, 2 sesiuni a câte 15 minute pe zi (fie mindfulness, fie rugăciune, fie empty meditation, fie „pe respirație”, fie „în mișcare”).

Why It's Good to Embrace Negative Feelings

"We own our emotions, they don't own us."Watch Susan David's TED Talk on how to control your emotions in a healthy way: http://t.ted.com/kZ3eEcm

Publicată de TED pe 30 Ianuarie 2018

{ 0 comments }

Persoanele dependente de cocaină descoperă adesea după mulți ani de consum că drogul este mult mai puțin agreabil, dar cu toate acestea întâmpină dificultăți în a renunța. Un nou studiu ce implică scanarea creierului arată care ar putea fi cauza și prezintă de asemenea motivul pentru care terapiile bazate pe renunțare completă nu ar fi atât de eficiente în cazul consumatorilor de cocaină.

Studiul, condus de către cercetătorii de la Facultatea de Medicină Icahn, ce aparține de spitalul Mount Sinai din New York, a relevat că în cazul consumatorilor de cocaină pe termen lung există o deteriorare globală în cortexul prefrontal ventromedial (VMPFC), o zonă a creierului ce controlează autocontrolul și impulsionarea.

Datele pe care le-am cules în cadrul acestui studiu sugerează că va fi dificil pentru consumatorii de cocaină pe termen lung să se dezvețe de ceea ce a reprezentat cândva o experiență pozitivă, dacă această „dezvățare” sau o nouă învățare se bazează pe această regiune a creierului pentru a putea fi eficientă„, precizează într-un comunicat de presă Anna Konova, PhD, cercetătorul principal, care a început acest studiu pe vremea când se afla la Facultatea de Medicină Icahn, iar în prezent este cercetător postdoctoral la Centrul pentru Științe Neuronale din cadrul Universității New York.

„Există o motivație puternică pentru terapiile bazate pe renunțarea completă în dependență, dar constatările noastre evidențiază potențialele limitări ale acestor terapii existente deoarece se bazează pe cortexul prefrontal ventromedial pentru obține beneficiile terapeutice dorite”, adaugă Rita Z. Goldstein, PhD, investigator senior și directorul Programului de Neuropsihoimagistica Adicției și Afecțiunilor Relaționate, din cadrul spitalului universitar Mount Sinai.

Studiul a fost publicat online pe 5 septembrie în revista „Addiciton Biology”.

==========================

Seminar NEIDAN
Intermediari
15.-24.Jun.2018

ÎNREGISTREAZĂ-TE

==========================

Folosind imagistica prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI) și o paradigmă clasică de condiționare în trei faze, cercetătorii au examinat corelațiile neuronale ale adoptării abstinenței de la droguri și indiciile asociate plăcerii, dar și rolul VMPFC în cazul a 18 consumatori ce nu necesitau tratament, consumatori de cocaină pe termen lung și 15 indivizi sănătoși ce prezentau un profil asemănător din punct de vedere social și demografic, care nu au consumat niciodată droguri. Adoptarea abstinenței reprezintă un proces prin care o asociere neuronală afectivă înlocuiește o veche asociere afectivă de extaz.

Aceștia au observat că în cazul consumatorilor de cocaină pe termen lung au fost întâmpinate dificultăți în formarea și menținerea unor noi asocieri pentru stimulii existenți anterior, și care acum nu mai puteau fi identificați, rezultate previzibile atât în cazul consumatorilor, cât și în cazul celor care nu consumau droguri, iar această deteriorare era mediată de VMPFC.

Semnalele VMPFC recepționate în cazul grupului consumator de cocaină nu se asemănau celor din grupul de control. Adoptarea renunțării definitive la consumul de droguri nu implica VMPFC la același nivel, ceea ce ar putea conduce la eșecul adoptării abstinenței, conform oamenilor de știință.

„Viziunea noastră asupra acestui aspect este că cel mai probabil, terapia bazată pe abstinență administrată în izolare sau într-o formă mai tradițională nu este eficientă în cazul dependenței de cocaină”, precizează cercetătorii în jurnalul Informații Medicale Medscape. „Acest rezultat ce provine din datele noastre arată un deficit în circuitul neuronal ce susține acest tip de învățare. Mai mult, am observat acest deficit în două contexte, cel asociat consumului de droguri, dar și independent de acesta, sugerând că este puțin probabil să funcționeze în cele mai multe situații.”

„Cu toate acestea, suntem de părere că terapia bazată pe abstinență combinată cu alte tratamente sau amplificatori cognitivi ar putea prezenta utilitate în cazul dependenței de cocaină. În plus, formele modificate ale terapiei ce valorifică știința ocolind metodele mai riguroase ale abstinenței s-ar putea dovedi și ele utile. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a testa aceste abordări adiționale,” concluzionează oamenii de știință.

Studiul a fost susținut de către Institutul Național pentru Abuzul de Droguri. Autorii nu raportează nici o legătură financiară relevantă.

{ 0 comments }

Un nou studiu revoluționar sugerează că este posibilă restaurarea stării de conștiență pacienților care s-au aflat în stare vegetativă pentru o perioadă mai lungă de timp. Cercetătorii de la ISC Marc Jeannerod au folosit o metodă ce ajută la stimularea creierului prin intermediul nervului vag (VNS).

STIMULAREA ELECTRICĂ

Practicile medicale curente au tendința de a privi cazurile pacienților ce suferă de afecțiuni care le influențează starea de conștiență, precum cei aflați într-o stare vegetativă sau comatoasă, ca pe unele imposibile. Procesul de recuperare este unui incert, în cel mai bun caz. Cu toate acestea, un nou studiu revoluționar sugerează că există o posibilitate de recuperare și în aceste cazuri. Unui bărbat de 35 de ani care a petrecut ultimii 15 ani de viață într-o stare vegetativă, o echipă de cercetători și clinicieni de la Institutul de Științe Cognitive (ISC) Marc Jeannerod din Lyon, Franța a restaurat semne de conștiență printr-o metodă numită stimularea nervului vag (VNS).

Utilizată pentru a preveni convulsiile în cazul pacienților cu epilepsie și pentru a trata depresia, tehnica VNS transmite impulsuri moderate de energie electrică către creier la intervale de timp regulate prin intermediul nervului vag. Deoarece este cel mai lung nerv cranian, nervul vag conectează creierul cu diverse părți ale corpului, chiar și cu intestinele, fiind esențial în menținerea unora dintre cele mai importante funcții ale corpului precum vigilența și mersul pe jos.

Pentru acest nou studiu a fost implantat un stimulator al nervului vag în pieptul pacientului, care se afla într-o stare vegetativă din cauza unui accident de mașină, o procedură ghidată de către Jacques Luauté și echipa sa de clinicieni. Rezultatele, publicate în jurnalul Biologie curentă, au fost colectate de către oamenii de știință conduși de Angela Sirigu de la ISC Marc Jeannerod.

UN PROCES DE ACUM REVERSIBIL

==========================

Seminar NEIDAN
Intermediari
15.-24.Jun.2018

ÎNREGISTREAZĂ-TE

==========================

După numai o lună de VNS, pacientul prezenta o îmbunătățire a capacităților de răspuns. Era capabil să răspundă la comenzi simple, ca de exemplu urmărirea unui obiect cu ochii sau întoarecerea capului la comandă. Pacientul a prezentat de asemenea o îmbunătățire a procesului de concentrare a atenției pe o anumită perioadă de timp, prin capacitatea de a rămâne treaz în timp ce terapeutul său îi citea o carte. Totodată i se restaurase abilitatea de a răspunde la anumite „amenințări” percepute, de exemplu prin deschiderea mai amplă a ochilor, afișând uimire atunci când capul unuia dintre examinatori se apropia mai mult de fața sa.

Diverse teste pe creier aratau de asemenea o îmbunătățire a activității creierului. În zonele creierului implicate în mișcare, senzație, și conștientizare, exista o creștere accentuată a activității undelor theta pe ECG, importantă în diferențierea dintre o stare vegetativă și una de minimă conștiență. Între timp, o scanare PET/CT a detectat o creștere a activității metabolice în regiunile corticale și subcorticale ale creierului, care se traduce printr-o îmbunătățire a conectivității funcționale neuronale.

Pe scurt, după 15 ani de existență într-o stare vegetativă, pacientului i se restaurase o minimă conștiență, o performanță privită drept imposibilă în trecut. Înaintea aceastei cercetări, se presupunea că pacienții ce sufereau de afecțiuni care le influențau starea de conștiență pentru mai mult de 12 luni nu mai puteau fi ajutați. Studiul arată că acum „este posibil să ameliorăm prezența unui pacient în această lume”, afirmă Sirigu într-un comunicat de presă. „Modelarea și vindecarea creierului sunt încă posibile, chiar și atunci când pare să fi dispărut orice urmă de speranță”. Pe deasupra, studiul mai demonstrează și „această capacitate fascinantă a minții noastre de a produce experiență conștientă.” Oamenii de știință au ales în mod intenționat un caz de studiu dificil, tocmai pentru a elimina probabilitatea ca asemenea îmbunătățiri să se datoreze întâmplării. Cu toate acestea, echipele celor doi cercetători, Sirigu și Luauté, plănuiesc un nou studiu de colaborare, mult mai amplu, pentru a confirma descoperirile făcute.

{ 2 comments }

==========================

Seminar NEIDAN
Intermediari
15.-24.Jun.2018

ÎNREGISTREAZĂ-TE

==========================

Hinduismul, budismul, creștinismul, iudaismul și islamul sunt cinci dintre cele mai mari religii din lume.

În ultimele câteva mii de ani, aceste grupări religioase au modelat cursul istoriei și au avut o influență profundă asupra traiectoriei rasei umane.

Prin intermediul nenumăratelor conflicte, cuceriri, misiuni în străinătate și prin simple cuvinte scoase pe gură, aceste religii s-au răspândit pe tot globul și au modelat pentru totdeauna imense regiuni geografice, pe parcurs.

{ 0 comments }

Marele colaps al nutrienților

Atmosfera a început să schimbe în mod negativ proprietățile alimentelor pe care le consumăm. Și aproape nimeni nu conștientizează acest lucru.

Irakli Loladze este un matematician prin pregătire academică, dar acesta se afla într-un laborator de biologie când a dat peste enigma ce avea să îi schimbe cursul vieții. Se întâmpla prin 1998, pe vremea când Loladze era doctorand la Universitatea de Stat Arizona. Pe fundalul eprubetelor cu alge stralucitoare de un verde intens, un biolog i-a împărtășit acestuia și altor șașe absolvenți că oamenii de știință au descoperit ceva straniu în legătură cu zooplanctonul.

Zooplanctonul reprezintă organismele animale ce plutesc în oceane și lacuri și care se hrănesc cu alge, care în esență sunt niște plante de mici dimensiuni. Oamenii de știință au descoperit că pot influența creșterea mai rapidă a algelor prin creșterea nivelului de lumină primită, crescând astfel rezerva de hrană necesară zooplanctonului, care ar fi trebuit să înflorească deja. Dar nu a funcționat în acest fel. Când cercetătorii au oferit mai multă lumină algelor, acestea au crescut mai repede, iar micile vietăți aveau din ce în ce mai multă mâncare, dar la un anumit punct au început să lupte pentru supraviețuire. Acesta era un paradox. Mai multă mâncare ar trebui să conducă la o creștere mai mare. Cum ar putea creșterea numărului de alge să reprezinte o problemă?

[click to continue…]

{ 0 comments }

Feng Shui pentru amenajarea casei

Fructele se coc și toamna plutește în aer ! Din moment ce toamna este perioada ideală pentru acumulare, este și timpul pentru a ne regândi, reorganiza și revitaliza casa cu puțin Feng Shui. Aici aveți 9 trucuri simple pentru a aduce pozitivitatea în casa dumneavoastră cu anumite principii de design. Nouă reprezintă cel mai favorabil număr din Feng Shui, așa că dacă reușiți să puneți în practică toate aceste sfaturi, o să atrageți chiar și mai multă bunăstare!

1. Reparați obiectele care scârțâie

Ușa dumneavoastră de la intrare scârțâie când o deschideți sau o închideți? Ușa de la intrare este primul și ultimul lucru pe care îl întâlniți când veniți sau plecați de acasă. Sunetul se aseamănă unei uși care plânge, iar acest lucru vă poate afecta dispoziția sau starea de spirit. Multe persoane s-au obișnuit atât de tare cu acel sunet încât nici măcar nu îl mai remarcă. Ungeți balamalele ușii, creând astfel mai multă energie pozitivă când intrați sau ieșiți din casa dumneavoastră. Ajută de asemenea să ungeți toate balamalele ușilor din casă, dar cea de la intrare rămâne cea mai importantă.

2. Folosiți ușa din față

Multe persoane locuiesc în case unde pot merge cu mașina până în garaj și folosesc ușa din spate pentru a intra. Chiar dacă pe de o parte este foarte convenabilă această variantă, dintr-o perspectivă Feng Shui acest lucru poate limita energia pozitivă și oportunitățile din viață, deoarece ușa de la intrare reprezintă modalitatea de intrare a energiei Chi în casa și în viața noastră. Soluția rapidă Feng Shui la această problemă? Începeți să folosiți ușa din față cel puțin o dată pe săptămână. Cu cât mai des cu atât mai bine ! Doar deschideți-o și închideți-o când mergeți să luați corespondența, sau poate la o mică plimbare. Includeți acest lucru în rutina zi cu zi.

3. Unde să situați acea fântână Feng Shui

Apa reprezintă bogăție în Feng Shui. Multe persoane mă întreabă care este cel mai bun loc pentru a plasa o fântână, din punct de vedere Feng Shui. Conform principiilor sale, este indicată poziționarea unui element pe bază de apă, ca de exemplu o fântână, în apropierea ușii de la intrare. Poate fi în interiorul sau exteriorul casei, dar partea cea mai importantă este ca apa să curgă spre centrul casei. Acest lucru reprezintă o oportunitate pentru ca bogăția să reverse în viața dumneavoastră!

4. Plantele situate deasupra dulapurilor de bucătărie

==========================

Seminar NEIDAN
Intermediari
15.-24.Jun.2018

ÎNREGISTREAZĂ-TE

==========================

Aruncați o privire asupra dulapurilor de bucătărie și verificați dacă sunt construite până în tavan sau până la un anumit nivel. Lipsa spațiului dintre dulapurile superioare și plafon atrage o energie pozitivă Feng Shui. Spațiul de deasupra dulapurilor de bucătărie atrage praful și energia stagnantă. Energia Chi rămâne blocată și încurajează energia inactivă care vă poate determina să bateți pasul pe loc. Dacă există un spațiu, există și o soluție Feng Shui adecvată pentru dumneavoastră! Așezați în această zonă niște corpuri de iluminat, plante verzi (naturale sau unele care arată destul de realistic), sau obiecte dragi și frumoase. Aceste obiecte aduc viață în regiunea respectivă și transformă energia.

5. Tineți închisă ușa de la baie

Multe persoane își fac griji în ceea ce privește baia, din punct de vedere Feng Shui. Ideea principală este că apa părăsește casa prin această încăpere. Din moment ce apa este legată de bogăție, nu ne dorim ca banii noștri să se ducă pe apa sâmbetei. De asemenea, am fost învățat că apa se întoarce în timp ce se scurge, dar pentru mai multă siguranță, vă recomand să lăsați capacul de la toaletă în jos și ușa de la baie închisă pentru a reduce acest efect.

6. Unde este poziționat patul?

În termeni Feng Shui, folosim „poziția impozantă” pentru a localiza piesele de mobilier importante, cum ar fi patul. Fără îndoială, patul reprezintă cea mai importantă piesă de mobilier ce merită poziția impozantă, deoarece petreceți atâtea ore pasive dormind! Pentru a vă așeza patul în poziția cea mai impunătoare, trebuie ca acesta să privească spre ușă, dar să nu fie în aceeași linie cu ușa în timp ce stați in pat. Ideal ar fi să îl așezați în diagonală față de ușa de la dormitor. Cu toate acestea, îmi dau seama că acest lucru nu este întotdeauna posibil. În acest caz, căutați o oglindă și așezați-o astfel încât să puteți vedea ușa când stați în pat. Eu recomand oglinzile individuale, din moment ce sunt mai ușor de mutat prin cameră și își servesc scopul.

7. Acoperiți televizorul din dormitorul dumneavoastră

Cei mai mulți dintre noi avem televizoare în dormitoare. Se întâmplă. Dacă întâmpinați dificultăți legate de somn, sau chiar dacă nu vă confruntați cu această problemă, este o idee bună să acoperiți televizorul când nu îl folosiți. Energia activă a acestuia, precum și aspectul său electronic pot perturba tipul de energie calmantă și tăcută ce duce cu gândul la somn și dormitor, în mod normal. Sugestia mea este să cautați o eșarfă frumoasă ori un material textil și aruncați-l peste televizor!

8. Spălați toate ferestrele

A venit timpul pentru curățenia de primăvară, iar ferestrele reprezintă un bun loc pentru a începe. Acestea simbolizează ochii cu care priviți această lume. Ne dorim să putem vedea și experimenta tot ce are universul să ne ofere. Căutați un ziar vechi, luați o sticlă de oțet și curățați murdăria. Deschideți ochii și luminați-vă spațiul.

9. Practicați o curățare spirituală a spațiului

Și, în cele din urmă, curățați spațiul. Casele noastre și mediul înconjurător rămân cu amprenta energetică a celor care locuiesc în spațiul respectiv. Este bine întotdeauna să ne alocăm puțin timp și să ardem energia cea veche pentru a putea primi energie Chi nouă și proaspătă. Metodele mele preferate pentru curățarea spațiului includ : arderea lemnului de palo santo, fumul de salvie albă sau pulverizarea apei cu ulei esențial de portocale. Lemnul de palo santo este mai ușor și extraordinar pentru uzul zilnic. Salvia albă este mai grea, folosită pentru o curățare mai intensă a spațiului. Iar uleiul de portocale prezintă proprietăți benefice dacă aveți nevoie să vă ridicați moralul. Orice ați folosi, asigurați-vă că vă imaginați cum spațiul este invadat de energie pozitivă și de visele dumneavoastră legate de viitor.

{ 0 comments }