≡ Menu

Natura si Copilăria

Oare pierdem din vedere procesul de învățarea bazat pe materiale de când au început să apară tot mai multe aplicații pentru sugari, în timp ce experții din cadrul Ministerului Educației solicită alfabetizarea copilului încă de mic? Micuții viitori oameni de știință și exploratori cresc rapid prin joacă, în aer liber, nerăbdători să pășească în această lume, la propriu.

Barbara Kiser : învățând prin fapte
Editor „Arte și literatură” din cadrul publicației „Nature”.

Terenuri de joacă copiate la indigo. Săli de clasă înghesuite. Parcări pe teritoriul suprafeței școlii. În vecinătatea zonelor industriale, acestea reprezintă mediul în care majoritatea copiilor mici ar trebui să se joace și să învețe; până și împrejmuirile grădinilor zoologice sunt mai adecvate. Abundă studiile ce denotă proiectarea slabă și plină de obstacole în procesul de învățare pentru cei mici, dăunătoare precum antrenamentele militare. Între timp, cerul înstelat și experimentele cu broscuțe – cândva agentul de recrutare al științelor – rămân dincolo de experiența majorității copiilor mici. Acum, doi experți mondiali în dezvoltarea unui mediu propice procesului de învățare pentru cei mici au venit cu propuneri despre ce ar trebui să se întâmple în continuare. [click to continue…]

{ 0 comments }

Cauza unui misterios sindrom de oboseală cronică (SOC) o reprezintă un număr anormal de mare de tulpini bacteriene specifice prezente în intestin, ceea ce determină ca o persoană să se simtă obosită în mod constant, precizează articolul publicat în jurnalul „Microbiome„.

„Este posibil ca sindromul de oboseală cronică să se dezvolte ca o durere cronică intestinală, luând naștere din perturbarea comunicării bidirecționale dintre creier și intestin, care în mod normal controlează flora bacteriană și reziduurile acesteia. Deschizând bacteria ce cauzează aceste probleme, suntem cu un pas mai aproape de un diagnostic corect al SOC și crearea unei metode de tratament„, precizează Brent Williams, din cadrul Universității Columbia din New York. [click to continue…]

{ 0 comments }

Cercetările au scos în evidență o asociere între credințele religioase și anumite regiuni ale creierului uman, dar încă mai sunt multe de învățat despre cum influențează aceste regiuni credința de tip religios. Un nou studiu publicat în jurnalul „Neuropsychologia” prezintă modul în care leziunile situate într-o regiune specifică a creierului tind să crească fundamentalismul religios.

„Credințele oamenilor, și în acest caz cele religioase, reprezintă unele dintre cunoștintele cognitive și sociale care ne disting de celelalte specii și sunt un indicator al felului în care evoluția și procesele cognitive/sociale influențează dezvoltarea creierului uman”, precizează Jordan Grafman de la Universitatea Northwestern, autorul principal al studiului, în PsyPost.

Grafman și colegii săi au examinat veterani ce au luptat în războiul din Vietnam și au suferit leziuni în partea creierului numită cortex prefrontal ventromedial. Aceștia au descoperit că veteranii cu acest tip de leziuni prezintă un nivel crescut al fundamentalismului religios în comparație cu cei care nu au suferit aceste leziuni.

Descoperirea indică faptul că „oscilațiile credințelor religioase sunt controlate de regiuni specifice situate în partea anterioară a creierului uman, și acestea sunt printre zonele creierului care se dezvoltă cel mai târziu”, explică Grafman.

Cercetările anterioare sugerează că de fapt cortexul prefrontal ventromedial, situat în lobul frontal al creierului, reprezintă un „punct critic” pentru sistemul de credințe.

Noul studiu revelă faptul că lezarea cortexului prefrontal ventromedial pare să fie responsabilă de creșterea fundamentalismului religios, prin reducerea flexibilității cognitive – însemnând abilitatea de a ne actualiza credințele în lumina unor noi dovezi – împreună cu diminuarea trăsăturii de personalitate de deschidere către nou.

Cercetătorii au examinat 119 veterani ce au suferit leziuni cranio-cerebrale penetrante și 30 de veterani ce au luptat tot în Vietnam și nu prezentau leziuni cerebrale.

==========================

Fizica Imortalitatii

Livia Kohn PhD

15 mai 2017, 18:00

==========================

Grafman avertizează totuși că rezultatele studiului sunt limitate. „Pentru acest studiu, am recrutat veterani ai războiului din Vietnam ce prezintă sau nu leziuni cerebrale”, precizează acesta în PsyPost. „Toți erau veterani de război americani, de sex masculin. Acest lucru limitează generalizarea pentru alte grupuri de oameni, incluzând femei, persoane din alte țări, și indivizi ce provin dintr-o cultură cu credințe religioase primare diferite.”

„Trebuie să înțelegem atât felul cum diferite credințe religioase pot proveni din transpunerea în creier a credințelor morale, juridice, politice și economice, cât și natura conversiei de la un sistem de credințe la altul, diferența dintre credință și acțiune, dar și natura profunzimii cunoștințelor, folosită de individ pentru a-și accesa și a-și declara credințele”.

Noua cercetare ne ajută să explicăm legăturile dintre funcționarea creierului și credințele religioase. Dar există mulți alți factori, atât fiziologici, cât și psihologici, ce necesită un studiu aprofundat.

„Credințele ne-au sculptat comportamentul de mii de ani și ne-au ajutat să ne influențăm dezvoltarea și rafinamentul creierului”, explică Grafman. „Astfel de sisteme de credințe depind și de alte aspecte ale proceselor noastre cognitive și sociale, și este important să înțelegem aceste interacțiuni. De exemplu, cum îți afectează deschiderea către nou felul în care îți formezi și acționezi în ceea ce privește credințele tale? Dar predispoziția genetică și efectul său asupra sistemului de credințe?”

„În timp ce credințele religioase și cele de alt tip pot fi studiate selectiv și independent față de alte procese cognitive și sociale, dependența lor și interacțiunea cu alte funcții ale creierului va reprezenta un domeniu de cercetare foarte important în deceniile următoare”, a afirmat acesta. După cum se spune, ’diavolul se ascunde in detalii’”.

Ceilalți co-autori ai studiului „Bazele biologice și cognitive ale fundamentalismului religios” sunt : Wanting Zhong, Irene Cristofori, Joseph Bulbulia, și Frank Krueger.

 

{ 0 comments }

Înșelătoria produselor fără gluten : alimentele ‘curate’ nu sunt la fel de sănătoase precum cele pe care le înlocuiesc, avertizează experții în nutriție

Alimentele ce nu conțin gluten nu ar trebui luate în considerare ca un substituent sănătos al produselor obișnuite, deoarece de obicei acestea conțin un nivel ridicat de grăsimi și zaharuri, dar unul scăzut de proteine, conform experților.

Cercetătorii Societății Europene de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică au cerut reformularea pe scară largă a produselor ce nu conțin gluten, pentru a putea corespunde cu cele pe care le înlocuiesc.

Avertismentul în legătură cu valorile nutriționale scăzute ale alimentelor ce nu conțin gluten vine în urma analizării a 654 de produse provenind de la 25 de mărci, comparate cu alimente similare ce conțineau gluten.

S-a descoperit că produsele ce nu conțineau gluten aveau un conținut crescut de grăsimi și o compoziție nutrițională scăzută în comparație cu produsele obișnuite.

Multe dintre produsele ce conțineau gluten, în special pâinea, pastele, pizza și făina, conțineau de asemenea până la de trei ori mai multe proteine decât substituenții lor fără gluten.

Cercetătorii avertizează că dezechilibrul este atât de sever încât poate afecta creșterea copiilor și poate crește riscul obezității infantile. Aceștia cer ca produsele să fie reformulate astfel încât să poată corespunde valorilor nutriționale ale produselor pe care le înlocuiesc.

Cercetătorul Societății, Dr. Joaquim Calvo Lerma, afirmă : „Pe măsură ce tot mai multe persoane urmează o dietă fără gluten pentru o gestionare eficientă a bolii celiace, este imperativ ca alimentele promovate ca substituenți să fie reformulate pentru a ne asigura că au într-adevăr valori nutriționale similare.”

„Acest lucru este deosebit de important în cazul copiilor, o dietă echilibrată fiind esențială pentru o creștere și o dezvoltare sănătoase”.

Glutenul, ca o proteină întâlnită în grâu, secară și orez, oferă mâncării o textură mestecabilă și elasticitate în procesul de coacere.

Aproximativ 1% dintre britanici suferă de boala celiacă, ceea ce înseamnă că aceștia sunt cu adevărat intoleranți la gluten și se confruntă cu o serie de simptome ce îi slăbesc, incluzând stări de vomă, afectarea nervilor, anemie, inflamație și un risc crescut pentru boli coronariene.

Cu toate acestea, unele estimări revelă faptul că aproximativ 12% dintre adulții ce locuiesc în Marea Britanie adoptă o dietă fără gluten.

Experții avertizează de asemenea că de cele mai multe ori consumatorii nu sunt conștienți de cât de nesănătoase sunt produsele ce nu conțin gluten, din cauza etichetelor care nu oferă suficiente informații. Multe dintre alimentele fără gluten nu sunt preambalate, sau sunt cumparate de la piața fermierilor, unde nu este necesar să se adere la sistemul nutrițional.

Dr. Sandra Martínez-Barona, cercetătorul principal, afirmă: „În cazul în care valorile nutriționale ale produselor ce nu conțin gluten variază signifiant față de echivalentele lor ce conțin gluten, ca de exemplu în cazul unui nivel crescut al grăsimilor saturate, etichetarea trebuie să specifice clar acest lucru, astfel încât pacienții, părinții și îngrijitorii să poată lua deciziile potrivite fiind bine informați”.

Dr. Naveed Sattar, profesor de medicină metabolică la Universitatea din Glasgow, precizează că oamenii ar trebui să fie conștienți că dacă un produs nu conține gluten, asta nu înseamnă neapărat că este și sănătos.

„Dacă pe eticheta unui aliment este specificat faptul că nu conține gluten, acest lucru nu îl face neapărat mai sănătos, iar consumatorii trebuie să fie conștienți de conținutul relativ al grăsimilor saturate, zaharuri, proteine și fibre”, afirmă acesta.

„Dacă procentul grăsimilor saturate și nivelul de zahăr sunt crescute, atunci este clar că efectele adverse asupra sănătății ar putea fi cauzate de ingestia acestor produse, iar consumatorii ar trebui sfătuiți să evite astfel de alimente, ceea ce sperăm că va determina companiile alimentare să conceapă produse ce nu conțin gluten de o calitate mai bună”.

„Un punct final ar consta în faptul că persoanele ce nu necesită produse fără gluten, din moment ce nu suferă de o afecțiune intestinală ce ar putea fi ameliorată doar de consumul acestora, nu ar trebui să adopte o dietă fără gluten doar fiindcă ei cred că ar fi mai sănătoasă. Se pare că nu poate fi vorba de așa ceva în acest caz”.

Sarah Sleet, director executiv Coeliac UK, își exprimă îngrijorarea în legătură cu nivelul ridicat al grăsimilor din produsele de panificație ce nu conțin gluten și cere producătorilor să găsească alternative mai sănătoase.

„Aceste descoperiri confirmă propriile noastre cercetări, demonstrând că pâinea proaspătă fără gluten are de obicei un conținut ridicat al grăsimilor, dar unul scăzut al proteinelor”, precizează aceasta.

„Nu ne miră deloc nivelul scăzut al proteinelor, având în vedere ingredientele folosite pentru a înlocui făina de grâu. Cel mai îngrijorător însă este nivelul crescut al grăsimilor din pâinea ce nu conține gluten”.

==========================

Fizica Imortalitatii

Livia Kohn PhD

15 mai 2017, 18:00

==========================

„Adăugarea grăsimilor permite pregătirea pâinii proaspete fără gluten de mai puțin de 10 ani. Anterior, pâinea fără gluten avea un ’termen mare de valabilitate’ și putea fi consumată doar o dată, ’reîncălzită’ într-un toaster sau cuptor cu microunde, afectând sever proprietățile acesteia”.

„Nivelul crescut al grăsimilor a fost văzut ca pe un compromis în obținerea unui produs mai acceptat de către consumatori”.

Daciana Sarbu, vicepreședinte al Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European, afirmă : „Legile Uniunii Europene prevăd etichetarea nutrițională obligatorie a alimentelor preambalate. Cu toate acestea, alimentele ce nu sunt preambalate, printre care se regăsesc pâinea sau pizza ce nu conțin gluten, nu sunt supuse acelorași cerințe de etichetare”.

„În acest caz, consumatorii ar putea fi mai puțin conștienți de diferențele nutriționale importante ce pot avea un impact semnficativ asupra sănătății”.

Descoperirile au fost prezentate în cadrul celui de-al 50-lea Congress al Societății Europene de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică.

{ 0 comments }

Top 10 tipuri de ceai și beneficiile acestora

Ceaiurile reprezintă un mod excelent de a vă liniști și de a vă reîmprospăta instant. Anumite tipuri de ceai au același efect ca un tratament rapid în cazul unor numeroase afecțiuni, ca de exemplu dureri de cap, dureri musculare, afecțiuni ale pielii etc. Există o varietate mare de ceaiuri pe care le puteți încerca, iar mai jos aveți o listă cu cele mai accesibile ceaiuri pe care trebuie să le încercați :

CEAIUL VERDE

Ceaiul verde este un ceai multilateral, benefic în numeroase afecțiuni și probleme de sănătate. Acesta poate reduce activ durerile articulare, inflamațiile și febra musculară cauzată de antrenamentele fizice. Este de asemenea extraordinar pentru a reduce balonarea, deoarece conține un ingredient activ numit EGCG (galat de epigalocatechină), o catechină puternică.

Beneficii : cel mai bun în cazul balonării, alergiilor, ameliorează durerile, ajută la scăderea în greutate

CEAIUL DE MUȘEȚEL

Dacă te simți balonat după cină, poți servi o ceașcă fierbinte de ceai de mușețel. Acesta ajută la relaxarea tractului gastro-intestinal pentru a elimina gazele ce cauzează balonarea stomacului. Mușetelul are de asemenea proprietăți calmante și relaxante, ce pot ameliora orice disconfort abdominal. Ceaiul de mușețel poate ajuta și la calmarea pielii în cazul anumitor afecțiuni, ca de exemplu psoriazis, eczeme, acnee și depigmentarea pielii.

Beneficii : în cazul insomniei, problemelor cutanate, în afecțiunile digestive, anxietate, balonare.

CEAIUL DE MENTĂ

Ceaiul de mentă are un efect calmant analgezic, cel îl face de neprețuit în tratarea problemelor digestive, cum ar fi flatulențele și balonările. De asemenea, este eficient în cazul durerilor de cap și al crampelor menstruale, datorită proprietăților sale de calmare și antiinflamatoare.

Beneficii : ameliorarea grețurilor, combate respirația urât mirositoare, în afecțiunile digestive, dureri de cap, sindromul premenstrual.

CEAIUL DE HIBISCUS

Florile de hibiscus conțin o cantitate ridicată de antioxidanți. Bogat în vitamina C și antioxidanți, ceaiul de hibiscus este recunoscut pentru scăderea tensiunii arteriale. Este de asemenea folosit în cazul inflamației membranelor mucoase, ca de exemplu în dureri de gât, afecțiuni gingivale și cistită.

Beneficii : în cazul hipertensiunii arteriale și afecțiunilor respiratorii.

CEAIUL OOLONG

Printre avantajele ceaiului oolong pentru sănătate se numără ameliorarea afecțiunilor cronice, ca de exemplu : boli cardiace, tulburări inflamatorii și un nivel crescut al colesterolului. Este folosit pentru a intensifica puterea de gândire și a îmbunătăți atenția mentală.

Beneficii : promovează scăderea în greutate și stimulează metabolismul.

CEAIUL CHAI

O combinație între ierburi și condimente, acest tip de ceai este apreciat de secole în India pentru menținerea sănătății și pentru liniștea sufletească. Este folosit în tratarea arsurilor solare, tusei, răcelii și a indigestiei. Este de asemenea util în cazul balonării și al flatulențelor.

Beneficii : reduce inflamația, stimulează sistemul imunitar, tratează tusea și răceala.

CEAIUL MATCHA

Ceaiul Matcha este bogat în antioxidanți, rezultând creșterea nivelului de energie din organism. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar și vă ajută să vă trăiți viața cât mai energic. Cantitatea crescută de antioxidanți ce se gasesc în acest tip de ceai contribuie la menținerea pielii la distanță de orice afecțiune și vă protejează în mod natural de efectele nocive ale ultravioletelor.

Beneficii : arderea grăsimii abdominale, stimularea sistemului imunitar și detoxifiere.

CEAIUL NEGRU

Ceaiul negru ce provine din frunzele arbustului ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge și reduce durerile de stomac cauzate de foame. Efectele combinate ale acestora ajută la scăderea în greutate. De asemenea, ajută și la tratarea migrenelor și mișcarea liberă.

Beneficii : remediu pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, scăderea în greutate, dureri de cap, diaree etc.

CEAIUL ALB

Cu un conținut bogat în antioxidanți, ceaiul alb este recunoscut pentru rolul major pe care îl are în îmbunătățirea ratei metabolismului. Prezența aminoacidului L-Teanină într-o cantitate ridicată în acest tip de ceai îi permite să fie utilizat în combaterea stresului, îmbunătățirea concentrării și în calmare.

Beneficii : combaterea stresului, anti-aging, scăderea în greutate și detoxifiere.

CEAIUL DE GHIMBIR

Ghimbirul este folosit de secole pentru a trata indigestia. Condimentul picant poate reduce presiunea asupra stomacului, oferind ușurare în urma balonării. Consumul ceaiului cald de ghimbir vă ajută în relaxarea sistemului digestiv.
Beneficii : tratarea balonării, afecțiunilor digestive, răcelii, indigestiei, crampelor menstruale și a durerilor de gât.

ALEGEȚI-VĂ CEAIUL PERFECT PENTRU FIECARE STARE DE SPIRIT


Vă simțiți trist, stresat sau deranjat ? O ceașcă de ceai vă poate înviora, stimula creierul și să vă ofere energia de care aveți nevoie, în funcție de starea sufletească. Este un fapt cunoscut că ceaiurile de oolong, verde, negru, rooibos etc. conțin numeroase beneficii pentru sănătate, dar știați că ceaiurile vă pot influența și starea de spirit ? Acestea conțin uleiuri esențiale, antioxidanți, minerale etc. ce au un efect direct asupra dispoziției noastre sufletești într-un mod pozitiv; așadar consumul de ceaiuri este benefic în cazul diverselor schimbări de dispoziție. Mai jos sunt prezentate tipurile de ceai pentru diferite stări de spirit :

SOMN

Ceaiul de lavandă este cel mai potrivit pentru a induce somnul. Acesta încetinește circulația sângelui, activitatea sistemului nervos și promovează relaxarea, contribuind la un somn neîntrerupt.

STRES ȘI ANXIETATE

S-a demonstrat că ceaiul de mușețel prezintă efecte pozitive în cazul reducerii stresului și anxietății. Acesta crește circulația sangvină la nivel cerebral și contracarează efectul „hormonului de stres”, cortizolul.

NELINIȘTE SI AGITAȚIE

Ceaiul de cozi de cireșe este eficace împotriva agitației. Acesta încetinește circulația sangvină într-un mod similar ceaiului de lavandă. În acest fel, vă simțiți relaxat și odihnit.

TREZIRE

Ceaiul (sau chai) negru vă ajută să vă treziți mai ușor; nu e de mirare că este ceaiul servit dimineața preferat în lumea întreagă și în mod exclusiv în India. Acesta conține stimulenți naturali precum cofeina, care este responsabilă pentru senzația de trezire.

BUNĂSTARE EMOȚIONALĂ

Ceaiul de mentă vă poate oferi o anumită bunăstare emoțională și vă ajută să vă păstrați calmul. Dacă suferiți o traumă sau o decepție emoțională, luați o înghițitură de ceai de mentă și ar trebui să vă simțiți mai bine.

DEPRESIE

Vă simțiți deprimat? Înainte să întindeți mâna după medicamentele antidepresive, ar trebui să încercați ceaiul de lemongrass. Uleiurile esențiale conținute de acest ceai vă ajută să vă calmați simțurile și funcționează grozav pe post de antidepresiv.

ENERGIE

Ceaiul de ghimbir are proprietăți de schimbare în bine a dispoziției, ajutând la îmbunătățirea nivelului de energie, și oferă de asemenea un sentiment de căldură și confort.

BUNĂ-DISPOZIȚIE ȘI POZITIVITATE

Ceaiul indian (Masala Chai) vă poate înveseli instant și să vă dea un sentiment de fericire și pozitivitate. Acest ceai este extraordinar când aveți de rezolvat treburi importante. Condimentele din ceaiul masala, precum ghimbirul, cardamomul, cuișoara etc. ajută la promovarea pozitivității și generează serotonină.

FURIE

Schimbările de dispoziție pot uneori să vă facă să vă simțiți furios și să dezvoltați temporar o ură în legătură cu tot ce vă înconjoară. Ceaiul de lămâie sau portocale vă pot îmbunătăți starea de spirit și vă pot diminua mânia. Pe lângă gustul minunat, mirosul în sine vă va calma.

EXTENUARE

Când vă simțiți epuizați, nu mai căutați altceva în afară de ceai verde. Acesta conține L-teanină, ce are rolul de a intensifica undele cerebrale de tip alfa, similar cu ceea ce se întâmplă când meditați.

SFATURI ADIȚIONALE

  • Întotdeauna beți ceaiul încet, înghițitură cu înghițitură, pentru ca acesta să își facă efectul.
  • Preparați ceaiul în mod corect !
  • Întotdeauna să aveți la dumneavoastră pliculețe de ceai, în cazul în care simțiți nevoia să vă faceți un ceai. În caz contrar, adăugați frunze de ceai într-un infuzor și luați-l cu dumneavoastră.
  •  Nu adăugați zahăr, deoarece poate crește nivelul de zahăr din sânge; puteți în schimb adăuga miere pe post de îndulcitor.

REȚETE DE APĂ DETOXIFIANTĂ ȘI CEAI VERDE PENTRU PURIFICARE ȘI SCĂDERE ÎN GREUTATE

Apa detoxifiantă reprezintă un nou trend zilele acestea, dar și o modalitate rapidă de a rămâne hidratați, bucurându-ne în același timp de beneficiile minerale și nutritive ale acesteia.

Apa detoxifiantă nu este altceva decât apă infuzată cu fructe, legume, condimente și alte ingrediente esențiale. Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile sale de purificare, detoxifiere și scădere în greutate.

Apa detoxifiantă cu ceai verde reprezintă modul perfect de a-i furniza organismului componentele esențiale din ceaiul verde, precum și alte proprietăți de detoxifiere din diverse ingrediente. Și partea cea mai bună? Au un gust grozav!

Mai jos aveți cele mai bune rețete de apă detoxifiantă și ceai verde pentru purificare și scădere în greutate:

APĂ DETOXIFIANTĂ CU CEAI VERDE ȘI SCORȚIȘOARĂ

Ingrediente : pentru a prepara această apă detoxifiantă cu ceai verde, aveți nevoie de un măr tăiat în felii subțiri, un băț de scorțișoară sau o linguriță de scorțișoară măcinată și o cană de ceai verde preparat și răcit.

Metodă : amestecați o cană de ceai verde cu două căni de apă plată și turnați conținutul într-un pahar sau borcan. Adăugați feliile de măr tăiate subțire și bățul de scorțișoară sau scorțișoara măcinată. Lasați-o la infuzat pentru 2 ore și consumați-o pe parcursul zilei.

APĂ DETOXIFIANTĂ CU CEAI VERDE ȘI MENTĂ

Ingrediente : pentru a prepara această apă detoxifiantă cu ceai verde, aveți nevoie de 10-15 frunze de mentă, un castravete mic și o cană de ceai verde preparat.

Metodă : amestecați o cană de ceai verde cu două căni de apă plată și turnați conținutul într-un pahar sau borcan. Adăugați 10-15 frunze de mentă ușor zdrobite și un castravete mic feliat. Lasați-o la infuzat pentru 2 ore și consumați-o pe parcursul zilei. O puteți umple cu apă proaspătă dacă se termină, lăsând ingredientele în sticlă.

APĂ DETOXIFIANTĂ CU CEAI VERDE ȘI LĂMÂIE

Ingrediente : pentru a prepara această apă detoxifiantă cu ceai verde, aveți nevoie de două lămâi întregi, un vârf de cuțit de sare și o cană de ceai verde preparat.

Metodă : amestecați o cană de ceai verde cu două căni de apă plată sau apă de cocos și turnați conținutul într-un borcan sau pahar. Adăugați 2 lămâie feliate și sare. Lasați-o la infuzat pentru 2 ore și consumați-o pe parcursul zilei.

APĂ DETOXIFIANTĂ CU CEAI VERDE ȘI FRUCTE

Ingrediente : pentru a prepara această delicioasă apă detoxifiantă cu ceai verde, aveți nevoie de struguri feliați sau tocați, căpșuni mărunțite, cireșe tocate și o cană de ceai verde.

Metodă : amestecați o cană de ceai verde cu 2 căni de apă plată și turnați conținutul într-un pahar sau borcan. Adăugați strugurii, căpșunile și cireșele deasupra. Agitați un pic și lăsati-o 2 ore la infuzat într-un loc rece și uscat sau poate la frigider. Consumați băutura pe parcursul zilei.

SFATURI ADIȚIONALE:

  • Puteți folosi apă de cocos, chimen dulce sau chimion pentru a dilua ceaiul verde în rețetele pentru detoxifiere.
  • Puteți folosi la fel de bine fructe sau legume congelate dacă sunteți în grabă.
  • Adăugați sare de Himalaya, sare neagră ori sare de mare în rețetele de detoxifiere pe bază de apă și ceai verde pentru a intensifica aroma și beneficiile.
{ 0 comments }

Youtube

Facebook

SoundCloud

{ 1 comment }