≡ Menu

Adevărul despre chakre: Mantrele -sămânță, despre care crezi că au de-a face cu chakrele sunt, de fapt, elementele care trebuie instalate în aceste chakre (VI)

bijaAcest fapt este mai simplu decât pare. Până în prezent, se știa că sămânța-mantră (bija sau mantrele de o singură silabă) a chakrei muladhara este LAM. Nu este. În nici o sursă sanscrită, nici măcar în izvoarele sincretice, oarecum deformate, ale lui Pūrṇānanda.

Iar mantra chakra svādhiṣṭhāna nu este VAM. Stai ce? Este simplu: LAM este sămânța-mantră a elementului Pământ, care, în cele mai multe practici chakra de vizualizare, este instalat în Muladhara. VAM este sămânța-mantră a elementului apă, care este instalat în svādhiṣṭhāna (cel puțin, în sistemul de șapte chakre despre care știi deja). Și așa mai departe: RAM este silaba pentru foc, YAM pentru vânt, și HAM pentru spațiu.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Așadar, ideea principală este faptul că mantrele fundamentale asociate cu primele cinci chakre de pe fiecare site pe care îl puteți găsi pe Google, în realitate, nu aparțin acestor chakre, ci mai degrabă celor cinci elemente instalate în ele. Acest lucru este important de știut dacă doriți vreodată să instalați unul dintre aceste elemente într-un loc diferit. Care credeți că ar putea fi efectul asupra relațiilor, dacă veți instala întotdeauna elementul de vânt în centrul inimii? (Amintiți-vă, YAM este mantra pentru Aer / Vânt, nu pentru Anahata chakra.)

Ați observat vreodată că yoghinii americani moderni au relații cu adevărat instabile? Ar putea fi acest fapt legat de invocarea în mod repetat a vântului la nivelul inimii? Nahhh … .. Deci, poate doriți să instalați Pământ în inimă câteodată, este bun pentru realizarea conexiunii la pământ a inimii. (De notat că, în mod tradițional, deși elementele pot fi instalate în diferite locuri din organism, ele nu pot schimba secvența de set. Așadar, pot fi instalate oriunde, în sus sau în jos, în funcție de practica dată, dar Pământul este întotdeauna cel mai de jos, apoi apa, etc.)

Mai mult decât atât, unele dintre figurile geometrice asociate cu chakrele astăzi aparțin în mod corespunzător elementelor. Pământul este reprezentat în mod tradițional de un pătrat (galben), apa de către o semilună (argintie), Focul de un triunghi cu vârful în jos (roșu), Vântul de hexagrama sau de steaua cu șase colțuri, și Spațiul printr-un cerc. Deci, atunci când vedeți aceste cifre înscrise în ilustrații ale chakrelor, este bine de știut că, de fapt, sunt reprezentări ale acestor elemente, nu o geometrie inerentă regăsită în chakra propriu-zisă.

Sursa: TantrikStudies

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Citește și:

Adevărul despre Chackre – Ce nu a știut Occidentul niciodată despre yoga (I)

Adevărul despre Chackre – Sistemul de chakre este PRESCRIPTIV, nu DESCRIPTIV (II)

Adevărul despre Chakre: Stările psihologice asociate cu chakrele sunt toate moderne și occidentale (III)

Adevărul despre Chakre: Sistemul de șapte chakre popular astăzi nu provine dintr-o scriptură, ci dintr-un tratat scris în 1577 (IV)

Adevărul despre chackre: Scopul unui sistem de chakre este de a funcționa ca șablon pentru corpul subtil (V)

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment