≡ Menu

Adevărul despre Chackre – Sistemul de chakre este PRESCRIPTIV, nu DESCRIPTIV (II)

muladharaAceasta ar putea fi cea mai importantă noutate despre chackre, informație rămasă necunoscută Occidentului și nu numai, în ultimele sute de ani. Sursele engleze au tendința de a prezenta sistemul de chakre ca pe un fapt existențial, folosind un limbaj descriptiv, cum ar fi: „Muladhara Chakra se află la baza coloanei vertebrale, are patru petale”, și așa mai departe.

_____________________________________________________________________

SEMINAR DE ALCHIMIE INTERNA – NEIDAN

______________________________________________________________________

Dar, în cele mai multe dintre sursele originale sanscrite, nu suntem învățați despre modul în care lucrurile sunt sau există deja, ni se dă o practică yoghină specifică: așadar, trebuie să vizualizăm un obiect subtil compus din lumină colorată, sub forma unui lotus sau a unei roți ce se răsucește în jurul propriului ax, într-un anumit punct în organism, și apoi să activăm silabele mantrice corespunzătoare acesteia, pentru a atinge un anumit scop.

_____________________________________________________________________

SEMINAR DE ALCHIMIE INTERNA – NEIDAN

______________________________________________________________________

Când vom înțelege acest lucru, punctul # 1 amintit într-un articol anterior începe să aibă mai mult sens. Textele sunt imprescriptibile – acestea indică ce tehnică sau metodă trebuie să aplici pentru a atinge un anumit obiectiv prin mijloace mistice. Așadar, atunci când sanscrita spune literal, în felul ei eliptic, că „un lotus cu patru petale se află la baza corpului” noi ar trebui să înțelegem „Yoginul trebuie să vizualizeze un lotus cu patru petale” … A se vedea punctul # 5 pentru mai multe amănunte despre metoda reală de utilizare a chackrelor, mantrelor și altor tehnici.

Sursa: TantrikStudies

Citește și:

Adevărul despre Chackre – Ce nu a știut Occidentul niciodată despre yoga (I)

 

Adevărul despre Chakre: Stările psihologice asociate cu chakrele sunt toate moderne și occidentale (III)

Adevărul despre Chakre: Sistemul de șapte chakre popular astăzi nu provine dintr-o scriptură, ci dintr-un tratat scris în 1577 (IV)

Adevărul despre chackre: Scopul unui sistem de chakre este de a funcționa ca șablon pentru corpul subtil (V)

Adevărul despre chackre: Mantrele -sămânță, despre care crezi că au de-a face cu chakrele sunt, de fapt, elementele care trebuie instalate în aceste chakre (VI)

Salvează

Facebook Comments
  • ddj2__.png

  • ddj2__.png

  • ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.