≡ Menu

Adevărul despre Chakre – Sistemul de chakre este PRESCRIPTIV, nu DESCRIPTIV (II)

muladharaAceasta ar putea fi cea mai importantă noutate despre chakre, informație rămasă necunoscută Occidentului și nu numai, în ultimele sute de ani. Sursele engleze au tendința de a prezenta sistemul de chakre ca pe un fapt existențial, folosind un limbaj descriptiv, cum ar fi: „Muladhara Chakra se află la baza coloanei vertebrale, are patru petale și este roșu”, și așa mai departe.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Dar în cele mai multe dintre sursele originale sanscrite, nu suntem învățați despre modul în care lucrurile sunt sau există deja ci ni se prezintă o practică yoghină specifică: așadar, trebuie să vizualizăm un obiect subtil compus din lumină colorată, sub forma unui lotus sau a unei roți ce se răsucește în jurul propriului ax, într-un anumit punct din organism și apoi să activăm silabele mantrice corespunzătoare acesteia pentru a realiza un anumit obiectiv.

Când vom înțelege acest lucru, punctul #1, amintit într-un articol anterior, începe să aibă mai mult sens. Textele sunt prescriptibile („rețete de practici”) deoarece ți se indică tehnica sau metoda care trebuie aplicată pentru a atinge un anumit obiectiv prin mijloace mistice. Așadar, atunci când sanscrita spune literal, în felul ei eliptic, că „un lotus cu patru petale se află la baza corpului” noi ar trebui să înțelegem „yoginul trebuie să vizualizeze un lotus cu patru petale” … A se vedea punctul #5 pentru mai multe amănunte despre metoda reală de utilizare a chakrelor, mantrelor și altor tehnici.

Sursa: TantrikStudies

Citește și:

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Adevărul despre Chakre – Ce nu a știut Occidentul niciodată despre yoga (I)

Adevărul despre Chakre: Stările psihologice asociate cu chakrele sunt toate moderne și occidentale (III)

Adevărul despre Chakre: Sistemul de șapte chakre popular astăzi nu provine dintr-o scriptură, ci dintr-un tratat scris în 1577 (IV)

Adevărul despre chakre: Scopul unui sistem de chakre este de a funcționa ca șablon pentru corpul subtil (V)

Adevărul despre chakre: Mantrele -sămânță, despre care crezi că au de-a face cu chakrele sunt, de fapt, elementele care trebuie instalate în aceste chakre (VI)

Salvează

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment