≡ Menu

ADN-ul străin, captiv în organism, ți-ar putea schimba comportamentul fără să-ți dai seama

adn

În interiorul nostru poate exista ADN-ul captiv al unui alt om. Cu toate că poate părea una dintre afirmațiile ciudate din Exorcistul, potrivit lui Peter Kramer de la Universitatea din Padova, „Un număr foarte mare de persoane diferite, umane și non-umane se luptă fără încetare în interiorul nostru pentru a obține controlul.”

Kramer și colegul său, Paola Bressan, tocmai au publicat o lucrare despre acest fenomen straniu – microchimerism – care ne influențează comportamentul. Practic, preluăm ADN-ul altora poate, în uter, de la un frate geamăn, un frate mai mare, mamele noastre, sau mai tarziu în viață, de la o sarcină. Într-un studiu, 63 la sută dintre femeile care au născut copii au dovedit că adăpostesc celule de sex masculin în creierul lor.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

În timp ce s-a demonstrat că bacteriile din intestinele noastre pot influența totul, de la starea de spirit, până la pofte, mai puțin se știe despre modul în care acest ADN uman poate influența deciziile și sentimentele umane. ADN-ul străin ar putea influența care este mâna dominantă sau tendința de a dezvolta Alzheimer. Într-un studiu efectuat asupra unor daneze însărcinate, epidemiologii au stabilit că resturile de cromozomi Y aflate în organismul acestora, le-au îmbunătățit starea generală de sănătate.

Ceea ce este și mai ciudat este faptul că microchimerismul cu celule de sex masculin la femei a avut loc chiar și atunci când acestea nu au dat naștere unui fiu – ADN-ul, eventual, s-a transferat de către un frate mai mare sau chiar prin actul sexual cu un bărbat. Se pare astfel că organismul uman este departe de a fi prestabilit la naștere și poate prelua ADN-ul altor organisme în același mod în care browserul reține cookie-uri.

Bryan Sykes, fondator al Oxford Genetica, spune că toată lumea ar trebui sa fie mândră de propriile lor gene.

Sursa: BigThink

Salvează

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment