≡ Menu

Dumnezeul „misterios” al Chinei (II)

chinese_chartÎnsă trebuie să revenim la ideea pricipală a acestui articol: care este motivul pentru care împărații sacrificau tauri către ShangDi. Experții au încercat să compare acest ritual de sacrificare chinez cu instrucțiunile date de Dumnezeul evreilor:

„Și a zis lui Aron: ia un vițel pentru jertfa de ispășire, și un berbece pentru arderea de tot, amândoi fără cusur, și adu-i înaintea Domnului.” Leviticul 9:2 – o practică ce a început cu mult timp în urmă (Geneza 4:3,4; 8:20).

Originea ritualului „Sacrificiul de trecere” pare să fie explicată în cartea, „Promisiunile lui Dumnezeu pentru chinezi.” Autorii Nelson, Broadberry and Chock au analizat cele mai vechi stiluri de scris pictografiat ale vechilor locuitori ai Chinei și au găsit adevărurile fundamentale ale creștinătății, ascunse în anticele simboluri. În aceste ideograme, care datează dinainte de Moise, avem întreaga istorie a creației, a ispitirii și a căderii omului în păcat și regăsim chiar și remediul lui Dumnezeu pentru păcat în sacrificarea animalelor, care fac trimiteri la Mântuitorul ce urma sa vină, Isus Hristos. Toate elementele narațiunii Genezei sunt înregistrate, și încă folosite în scrierea caracterelor chinezești.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Imaginile atașate dezvăluie câteva adevăruri surprinzătoare despre limba chineza scrisă, indicând că suntem cu toții înrudiți – și nu de multă vreme.

Aceste descoperiri nu fac decât să confirme teoria conform căreia toți oamenii din lume, nu doar chinezii, sunt descendenți ai locuitorilor din Babel (probabil unul dintre puținele orașe antice mari în care se cunoștea scrierea), prima civilizație după Potop. Dumnezeu a dat prima promisiune cu privire la un Mântuitor care va veni, „Sămânța femeii” în Geneza 3:15. Prefigurarea sacrificiului viitorului Miel al lui Dumnezeu, Creator și Mântuitor, este la fel de veche ca și creația.

Sursa: CreationDotCom

Citește și: Dumnezeul „misterios” al Chinei (I)

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment