≡ Menu

Un bătrân de 80 de ani nu a mai udat această grădină miniaturală, sigilată în sticlă din 1972 …

gradina_sticla

În Duminica Paștelui din 1960, David Latimer a planta din pură curiozitate o sămânță într-un flacon de sticlă, dar nu și-a imaginat că peste mulți ani aceasta se va transforma într-o masă de verdeață și un frumos exemplu de ecosistem perfect izolat.

Mai mult de jumătate de secol mai târziu, grădina din sticla închisă este încă funcțională și continuă să crească la fel de robustă ca întotdeauna, umplând recipientul mare cu plante luxuriante, chiar dacă ultima dată când Latimer a udat-o a fost în 1972.

Când Latimer a plantat mai întâi semințele în anii 1960, el a plasat un compost și un sfert jumătate de litru de apă într-un flacon de sticlă de 35 de kilograme, și a folosit un fir de sârmă pentru însămânțarea acestuia cu o plantă numită popular „telegraf”. El a sigilat cu atenție sticla și a plasat-o într-un colț cu soare al camerei, pentru a lăsa fotosinteza să aibă grijă de plante.

Cu excepția acelui moment, în 1972, când Latimer a deschis sticla pentru a uda, grădina, aceasta a fost sigilată timp de 44 de ani, și complet izolată de aer curat și apă. Cu toate acestea, grădina a reușit să formeze propriul ecosistem autosuficient cu ajutorul fotosintezei.

Absorbind lumina soarelui, planta a dobândit energia necesară pentru a crește, iar asta se datorează exclusiv, magiei fotosintezei.

Procesul de fotosinteză creează oxigen și readuce umezeala în aer, astfel că apa se acumulează în flaconul sigilat și curge înapoi, în jos, pe plante. Este pur și simplu uimitor modul în care natura întotdeauna găsește o cale de a supraviețui.

Beardshaw a adăugat că acest proces este motivul pentru care NASA a fost interesantă să ia plante în spațiu.

„Plantele funcționează ca epuratoare foarte bune, eliminând poluanții din aer, astfel încât o stație spațială poate deveni în mod eficient auto-suficientă la fel ca ecosistemul de pe pământ”, a spus el.

Sursa: TheVintageNews

***

Acesta este motivul pentru care maeștrii daoiști din vechime au remarcat proprietățile speciale ale plantelor și au dezvoltat tehnici eficiente de cultivare a energiei umane cu ajutorul acestora:

Artele daoiste de ECHILIBRARE cu copacii (Ping Heng Gong) – partea I

Artele daoiste de ECHILIBRARE cu copacii (Ping Heng Gong) – partea a-II-a

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment