≡ Menu

Artele daoiste de ECHILIBRARE cu copacii (Ping Heng Gong) – partea I

Istorie și teorie

copacArtele de echilibrare cu elementele naturale sunt exerciții tradiționale aparținând taoismului și categoriei de arte „în mișcare.” Acestea au fost ținute secrete de către maeștrii taoiști de qigong timp de secole întregi și au fost prezentate publicului recent de Wang Liping, unul dintre cei mai puternici maeștri daoiști ai timpurilor noastre. Maestrul Wang a fost antrenat de trei maeștri taoiști de pe muntele Lao din provincia Shandong, China încă din copilărie și a început să împărtășească cunoștințele sale publicului în 1980. Artele de echilibrare cu elementele naturale s-au dovedit a fi un mod foarte eficient de îmbunătățire a qi-ului nostru intern, extern și a capacităților de vindecare.

Aceste metode au fost elaborate pe baza vechii tehnici Tunashu (tehnica de respirație antică), combinate cu anumite stiluri de mișcare a corpului, pentru a face schimb de qi cu plantele, animalele, pământul, luna, soarele și stelele. Exercițiile de echilibrare au ca scop antrenarea corpului pentru a ajunge la un echilibru între qi-ul intern și qi-ul din natură. Artele de echilibrare pot elimina în mod eficient orice fel de blocaj din corpul nostru.

Tehnicile de echilibrare pot fi practicate cu copaci, persoane și cu universul. Pentru începători, este mai bine să practice aceste arte cu copacii, deoarece aceștia au rădăcinile adânci subterane și trunchiul orientat către cer. Copacii au un sistem propriu de circulație și au qi natural puternic înmagazinat în trunchiul lor. Străvechii maeștri chinezi de qigong și-a dat seama că schimbul de qi cu copaci ar putea îmbunătăți considerabil starea de sănătate cu multe secole înainte ca oamenii noștri de știință să descopere că plantele și, mai ales, copacii elimină oxigen care ajută ființa umană să trăiască. Acum putem înțelege mai bine de ce practica qigong care să includă copacii ne poate ajuta să ne îmbunătățim sănătatea.

Artele de echilibrare au fost concepute pentru a ajuta practicanții să poată emite qi și să ia în qi din univers. Este un mod eficient de a vă îmbunătăți puterea de auto-vindecare. Copacii mari sunt ideali pentru schimbul qi. Maeștri chinezi antici de qigong au constatat că toți copacii au qi de care ființele umane au nevoie și că diferitele specii de copaci au, de asemenea, tipuri de qi diferite care pot îmbunătăți starea de sănătate a diferitelor organe interne. Acest lucru poate fi mai bine explicat prin teoria celor cinci elemente.

Citește și: Artele daoiste de ECHILIBRARE cu copacii (Ping Heng Gong) – partea a-II-a

***

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Așa cum v-am obișnuit în fiecare an, Daoism.RO organizează periodic seminarii de alchimie internă în care veți avea ocazia să studiați și să experimentați aceste tipuri străvechi de tehnici, care s-au dovedit a fi extrem de eficiente în menținerea în bune condiții a stării de sănătate și a capacității de vindecare a organismului. Vă așteptăm alături de noi!

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment