≡ Menu

Cum sunt conectate cele șapte emoții și șase dorințe în alchimia internă – partea a-II-a

Note despre cele șapte emoții și șase dorințe în urma seminariilor de alchimie internă din Singapore și România 2014 – partea I

emotions organsMai întâi de toate, e important de clarificat faptul că universul uman trebuie izolat de mediul său înconjurător: ochii privesc în interior ( aceasta îmbunătățește funcția ficatului și reduce sentimentul de furie), urechile ascultă în interior (aceasta îmbunătățește funcția rinichilor și reduce sentimentul de furie/frică), nasul nu simte mirosul venind din exterior (ceea ce întreține buna funcționare a plămânilor și reduce suferința / grijile), gura este închisă (aceasta menține buna funcționare a splinei și reduce agitația mentală), limba atinge palatul superior, iar Yi Nian / atenția trebuie orientată spre interiorul propriului corp / în interiorul corpului.

Cele 7 emoții vor fi influențate / afectate de cele 6 dorințe și invers.

Totul este interconectat!

Dragostea nu face parte dintre cele șapte emoții, dar este determinată (și uneori ocultată) de existența celor șase dorințe.

Prin meditație, practicantul creează un univers sigilat în interiorul corpului și folosește universul uman ca bază pentru a descoperi și cunoaște lumea aflată dincolo de organele de simț obișnuite. Această metodă vă va oferi o mulțime de idei pline de inspirație. Cu ajutorul acesteia se descoperă extraordinarul pornind de la obișnuit și apoi îl veți putea reintegra înapoi în obișnuit.

Pe scurt, ambele procese sunt necesare.

În mod normal, cele șase dorințe și șapte emoții sunt dinamice, și în general, echilibrate, chiar dacă una o afectează pe cealaltă. Practica are drept scop perturbarea acestui echilibru. Dorințele vor fi mult accentuate, de exemplu dorința de a reuși în practică, de a crea ceva din nimic sau de a realiza lucruri care, în mod obișnuit, nu sunt posibile.

shen-miscare

Următoarele exemplificări sunt doar câteva dintre senzațiile pe care practicanții au posibilitatea de a le experimenta, atunci când organele de simț sunt „sigilate” în timpul ședinței de practică.

(A) Xia Tian începe să pulseze și să se miște în cavitatea Xiaofu;

(B) Are loc schimbarea zonei de pulsație a inimii dinspre partea stângă a pieptului către jumătatea liniei acestuia și apoi în jos către Xia Tian. Capacitatea de a auzi pulsul la jumătatea liniei mediane a corpului, precum și în Xia Tian.

(C)  Detectarea corpului astral/eteric (cu formă și fără substanță) și determinarea acestui strat să respire și să se miște cu control conștient. Aura face parte din acest strat. Aura este stratul de lumină dintre corpul fizic și corpul eteric / astral. Lumina / aura poate avea diferite culori și dimensiuni la momente diferite de timp și, de asemenea, poate fi specifică fiecărei persoane.

(aura este folosit aici ca termen aproximativ al traducerii)

Realizarea acestor caracteristici speciale vă va ajuta să căpătați memoria celulară a experiențelor și prin aceasta veți avea o Dorință mai mare de a realiza mai mult.

Rețineți că, în acest caz specific, Dorințele menționate aici trec dincolo de emoțiile umane, având aceleași caracteristici ca Dao și sunt diferite calitativ de acele „dorințe” care apar în și prin intermediul organelor senzoriale.

***

Citește și:

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment