≡ Menu

Cum sunt conectate cele șapte emoții și șase dorințe în alchimia internă – partea I

Impresii generale – din perspectivă daoistă – despre 神 Shen

Există un 神 Shen (spirit), Creator și Conducător suprem în fiecare univers discret și distinct. Corpul uman este un univers definit și, prin urmare, are un Shen interior așa că, atunci când corpul moare, Shen va pleca, la rândul său.

Există mai multe tipuri de 神 Shen, de exemplu 山神 Shen-ul muntelui, 河神 Shen-ul râurilor, 树 神 Shen-ul copacilor, inclusiv 神 Shen-ul care aparține fiecărui organ intern al organismului nostru.

神 Shen și 灵 Ling nu sunt separabile.

În general, există 2 tipuri de Shen: 元 神 Yuan Shen și 识 神 Shi Shen și acestea sunt conectate prin 灵 Ling.

Pentru 元 神 Yuan Shen, există 2 scenarii:

(I) 无 感 而 生 apare fără percepție senzorială sau dincolo de percepția senzorială;
(II) 无 感 而知 cunoașterea fără percepție senzorială sau dincolo de percepția senzorială.

Yuan Shen poate fi împărțit în continuare în 阴 神 Yin Shen și 阳 神 Yang Shen.

Pentru 识 神 Shi Shen, există, de asemenea, 2 scenarii:

(I) 有感 而 生 rezultat din percepția senzorială;
(II) 有感 而知 cunoscut prin percepția senzorială.

Când vedeți imagini în timp ce faceți meditație, sunteți conștienți de imagine / scenă în momentul când este pe punctul de a fi formată (adică înainte de manifestare), sau sunteți conștienți de imagine / scenă abia după ce aceasta s-a manifestat?

Mai mult, Shi Shen poate avea 2 categorii:

(I) 有为 有意 cu scop și intenție, cu efort;
(Ii) 无为 无意 fără scop și intenție, fără efort.

Contextul pentru Shi Shen fără intenție și fără efort este că persoana care meditează se aliniază (echilibrează) naturii și ritmurilor acesteia, astfel încât poate deveni „una cu valul”, mai degrabă decât să lupte împotriva acestuia. 无为 (II) nu înseamnă a nu face nimic, se referă la o stare de conștiință și realizare.

六 欲

Cele șase dorințe provin de la 六 感 organele senzoriale: 眼 ochi, nas 鼻, 口 gura (sau 身 corp), 舌 limbă, 耳 urechi, 意 yi și sunt limitate de porțile nașterii 生 și 死 morții. Cele șase dorințe sunt declanșate atunci când 神 行 于 体外 Shen se deplasează în interiorul corpului fizic.

Primele 触觉 senzații senzoriale, cum ar fi mirosul, gustul, vederea și auzul (prin organele noastre de simț) din lumea înconjurătoare vizibilă (de exemplu, 身边 și nu oriunde, în afara corpului fizic 身外 care acoperă o gamă mult mai largă și mai departe prin definiție) vin în contact cu corpul nostru fizic, de la care avem o percepție 感觉 senzorială.

Așadar, dacă suntem într-o cameră, gama noastră de percepții va fi mult mai limitată. În funcție de distanța la care se află stimulul extern, dacă are intensitate puternică sau slabă, ținând cont de faptul că toate acestea se întâmplă în termeni relativi 色变, se poate ajunge la concluzia că toată lumea percepe mediul diferit.

Atâta timp cât avem un corp fizic, vom avea dorințe. Aceste dorințe vor duce la apariția celor 7 emoții în corpul nostru.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Cele șapte emoții sunt: 喜 plăcere, 怒 furie, 悲 durere, 惊 teamă, 忧 grijă, 恐 frică, 思 gândire. Cele șapte emoții sunt declanșate atunci când 神 行 于 体内 Shen se deplasează în interiorul corpului fizic. Atunci când aceste emoții sunt dezechilibrate, persoanele din jurul nostru și organul intern corespunzător va fi afectat negativ.

Cele sase dorințe și șapte emoții vor colora percepția noastră globală a lumii prin 自觉 (sentimentul conștientizării de sine), 感觉 (sentimentul senzației), 知觉 (sentimentul cunoașterii), 无 觉 (starea de dincolo de simțuri).

Emoție

Organ intern asociat

Organ senzorial

Culoare

Plăcere

Inimă

limbă

roșu

Furia

Ficat

ochi

verde

Supărare/ grijă

Plămâni

nas

alb

Gândire

Splină

gură

galben

Anxietate/ Frică

Rinichi

ureche

negru

Acesta nu este doar un discurs filosofic pentru doaiști, există implicații și aplicații directe la practica Alchimiei Interne.

***

Note despre cele șapte emoții și șase dorințe în urma seminariilor de alchimie internă din Singapore și România 2014 – partea a-II-a

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 2 comments… add one }

Leave a Comment