≡ Menu

Cum sunt conectate cele șapte emoții și șase dorințe în alchimia internă – partea a-III-a

Cum sunt conectate cele șapte emoții și șase dorințe în alchimia internă – Note de la seminariile din Singapore și România 2014 – partea I

Cum sunt conectate cele șapte emoții și șase dorințe în alchimia internă – partea a-II-a

emotions organsAșadar, unde să „căutăm” Shen-ul? Cum să căutăm acest Shen? De unde știm că Shen este cel care comunică cu noi și nu o entitate exterioară?

Sigilați organele senzoriale și cele 3 porți yin inferioare, iar acest lucru va crea schimbări în interiorul corpului și va declanșa apariția celor șapte emoții. Emoțiile vor fi, astfel, relativ echilibrate, „curate și pure” și nu vor putea afecta organele interne.

Stabilizați corpul și activați respirația porilor, realizând trecerea treptată de la respirația normală la respirația interioară și la Respirația Adevărată.

Odată ce universul uman propriu al practicantului este sigilat corespunzător, emoțiile și dorințele vor fi mai stabile și acest lucru va permite Shen Guang să intre din Tian Mu direct în Xia Tian. În caz contrar, lumina poate fi direcționată către organul care are emoția corespunzătoare dezechilibrată, mai degrabă decât în ​​cavitatea Xiao Fu, de exemplu, dacă un practicant simte furie, Shen Guang va ajunge în ficat în loc de Xia Tian.

Metoda de a atinge vidul / non-acțiunea:

Comprimați cele 3 cavități (sfere 3D) și uniți-le pe toate trei într-o singură 1 cavitate interioară. Continuați să comprimați. Micșorați universul uman, spațiul de antrenament și spațiul cosmic și conectați toate cele 3 spații (sfere 3D) într-una singură.

Dacă cele de mai sus se realizează în mod corespunzător, se poate observa:
(I) o strălucire luminoasă în jurul corpului practicantului;
(II) un strat bine definit (cu formă, dar fără substanță) în afara corpului fizic.

În mod ideal, practicantul ar trebui să treacă la următoarea etapă de practică atunci când sunt îndeplinite aceste repere.

Creșterea duratei de timp alocată pentru meditație, și păstrarea poziției în ciuda durerii apărute la picioare determină:
(I) despărțirea Yuan Shen de Shi Shen;
(II) forma fără substanță (corpul astral / eteric) parte a anatomiei noastre, să poate separa de corpul fizic.

algoritm2

Meditația ghidată: utilizați în mod intenționat Shi Shen pentru a ghida Yuan Shen prin executarea succesivă a instrucțiunilor meditației ghidate.

  • Dacă atunci când sunteți treaz puteți observa imagini / scene în timpul ședinței / practicii din timpul somnului / sau vedeți imagini / scene în afara corpului dvs: aceasta este manifestarea Yang Shen.
  • Dacă în timpul somnului vedeți imagini / scene sau dacă în timpul ședinței de practică șezând / somn observați imagini / scene în interiorul corpului: este manifestarea Yin Shen.
  • Când veți putea vedea imagini / scene în timpul ședinței și nu în timpul practicii la oglindă: înseamnă că există prea mult Shi Shen, și, de asemenea, o dorință prea puternică și nerăbdarea de a ajunge la un rezultat.

Scopul practicii este de a:

(I) permite Shen a simtă durerea,
(II) atinge Starea de dincolo de simțuri,
(III) atinge Iubirea din Starea de dincolo de simțuri (dragostea părintelui pentru copii nu se apropie de această stare),
(IV) atinge Starea de non-acțiune / Vid, a reveni la Lumină / energie (de a fi prezent în toate și pretutindeni în același timp).

Pe măsură ce progresăm spre Starea de dincolo de simțuri, sentimentul de conștientizare de sine, sentimentul de a ști și senzațiile sunt mai puțin susceptibile de a fi în eroare și mai mult în contact cu realitatea.
Toate acestea se aplică și trebuie să fie integrate în viața de zi cu zi, astfel încât să putem deveni Oameni mai buni.

Daoiștii cred că până când vom deveni Oameni Adevărați prin găsirea Adevărului de Sine, nu suntem în realitate, ființe umane complete.
Pentru ca Adevăratul Sine să fie revelat, trebuie îndeplinite următoarele 3 condiții:

(I) inima se transformă, devine ascunsă, produce o modificare de substanță pentru a deveni Om;
(II) Shen se transformă, devine ascuns, se produce o schimbare de formă pentru a deveni nemuritor;
(III) Ling se transformă, devine ascuns, produce o schimbare de lumină pentru a deveni una cu Tao.

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment