≡ Menu

Povestea unui seminar de meditație: fotografii înainte și după

Nu ați crezut până acum că meditația poate însemna o diferență observabilă în viața și aspectul dvs? Această serie de fotografii pe care Petru Seidler le-a făcut înainte și după un seminar de o lună de meditație vă va convinge.

Seria se numește „Înainte și după” iar Seidler a transmis câteva amănunte despre proiect, revistei Shambala Sun:

„Această serie de fotografii, intitulată „Înainte și după”, face parte dintr-un proiect mai mare numit „contemplativii”, prij care am dorit să realizez o explorare vizuală a influențelor meditației asupra fiziologei. Am înființat Proiectul „Înainte și după” pentru a explora efectele observabile asupra practicanților după perioade lungi de practică intensă a meditației. Întrebarea este: care sunt schimbările observabile după o perioadă de practică intensă?

Fiecare participant la proiect a fost rugat să ia parte pur și simplu la o ședință de fotografie în care să i se realizeze un portret în prima zi a unei dathun, un seminar de meditație care se întinde pe parcursul unei întregi luni. I-am fotografiat pe un fundal neutru. Înainte de fotografie, am cerut fiecărei persoane să ia în considerare ceea doresc să obțină în perioada de practică care va urma. Aceasta s-a întâmplat în ziua numărul unu.

Apoi, la sfârșitul programului, după aproximativ treizeci de zile de seminar, am rugat fiecare participant la proiect să stea în fața aceluiași fundal și am cerut fiecăruia să își expună părerea asupra a ceea ce experiența seminarului a însemnat pentru ei. Rezultatul este seria de fotografii. Din acestea rezultă clar că persoana care se poate observa în fiecare dintre portrete a suferit o experiență care a marcat o transformare importantă. Am lăsat privitorul să tragă propriile concluzii.

Iată sunt unele dintre fotografii. Ce crezi?

01beforeafterF=Meditation
 

 

 

 

07beforeafterF=meditation

 

 

 

 

 

06beforeafterF=meditation

 

 

 

 

 

04beforeafterF=meditation

 

 

 

 

 

02beforeafterF=Meditation

 

 

 

 

 

Sursa: Mind Body Green

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment