≡ Menu

6 remedii ale medicinei tradiționale chineze împotriva durerilor în gât, tusei și răcelii

treasuresOdată cu frigul iernii, apar durerile de gât și răcelile. Potrivit Medicinei Tradiționale Chineze (TCM), un regim alimentar bine ales, poate preveni aceste probleme recurente. Un vechi proverb chinezesc spune: „Dacă oamenii ar avea obiceiul de a mânca ridiche iarna și ghimbir vara, nu ar avea nevoie de rețetele medicilor.”

Ghimbirul este în mod deosebit utilizat pentru tratarea problemelor legate de frig, pentru că este o rădăcină ce poate ucide bacteriile. Ridichea folosită ca legumă de sezon, ajută la reducerea senzațiilor de amărăciune, digestie, potolește setea și reduce tusea.

Remedii pe bază de ghimbir

Ghimbirul ajută la reducerea temperaturii corpului, eliminarea substanțelor nocive, ucide bacteriile, întărește funcția stomacului, plămânilor și calmează tusea. După ce consumăm ghimbir, adesea simțim o senzație de cald, deoarece planta ajută la relaxarea vaselor de sânge și accelerează circulația sângelui în organism. Creșterea temperaturii realizată în acest fel contribuie la uciderea bacteriilor și reduce umiditatea internă. În China, se crede că după ce ai fost udat de ploaie, dacă bei ceai de ghimbir fierbinte, aceasta ajută la prevenirea apariției răcelii. Chiar dacă apar primele simptome de răceală, cum ar fi durerea în gât sau tusea, ceaiul de ghimbir poate preveni boala.

Iată 3 dintre „remediile bunicii” pe bază de ghimbir:

– Infuzie fierbinte de ghimbir. Aceasta este cea mai simplă cale de atac. Adăugați mai multe bucăți de ghimbir în apă și fierbeți timp de 3 minute. Nu uitați sa consumați ghimbirul odată cu infuzia.

– Infuzie de ghimbir, zahăr brun și curmale roșii. Ingrediente: 30g zahăr brun, 15g ghimbir , 30g de curmale uscate roșii (înjumătățite) și 3 căni de apă. Mod de preparare: aduceți toate ingredientele la temperatura de fierbere timp de 10 minute. Beți ceaiul fierbinte.

-Infuzie de ghimbir, miere și lămâie.

Remedii pe bază de ridiche

Chinezii consumă frecvent ridiche, în principal albă. Ridichile conțin aproape 92% apă, vitaminele A și C, precum și calciu. Potrivit medicinei chineze, ridichea este una dintre legumele cele mai utile pentru sănătate. Nutrițional, aceasta ajută la întărirea sistemului imunitar și îmbunătățește digestia și absorbția nutrienților.

Iată 2 „rețete” pe bază de ridichi:

– Consumați ridichile crude și uscate. În nordul Chinei, unde aerul este uscat, oamenii mănâncă în mod tradițional ridiche albă pentru a evita uscarea gâtului sau atunci când simt începuturile unei iritații a gâtului.

– Salată de ridiche albă și miere. Se taie în fâșii subțiri ridichile și se amestecă cu miere. Continuați să mâncați această salată timp de mai multe zile.

Un alt remediu tradițional

Un alt remediu tradițional folosit pe scară largă în China împotriva durerilor în gât este para fierbinte cu zahăr.

Rețeta: decojiți perele și feliați-le în jumătate. Se amestecă apa, feliile de pere și o lingură de zahăr candel. Se fierbe totul timp de aproximativ 30 minute. Mâncați perele și compotul rezultat fierbinte.
Acest preparat consumat regulat este de asemenea, extrem de eficient în bolile cronice.

Sursa: Chine-Informations

 

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 2 comments… add one }
  • andreea ianuarie 29, 2016, 00:38

    Interesanta reteta cu para fierbinte cu zahar. o voi incerca neaparat. Noi in familie des scapam de tusa cu ridiche si miere. mai luam suplimentar si siropul Prospan natural, pe baza de iedera si asa scapam de tusa si raceala.

  • corina martie 11, 2016, 23:05

    Adevarat, ghimbirul si ridichea fac minuni. Eu suplimentar as adauga aici si siropul pe baza de iedera. Noi folosim Prospan, recomandat de medic. As numi cele trei minunate retete naturale pentru raceala si tusa!

Leave a Comment