≡ Menu

Un medic cu prezență de spirit a salvat în timpul zborului viața unui pasager care a suferit un atac de apoplexie, folosind scobitori – prin stimularea anumitor puncte de acupunctură

scobitoriUn medic chinez a fost salutat ca un erou după ce a reuși salvarea vieții unui pasager care a suferit un atac cardiac chiar în timpul zborului, folosind o lingură și câteva scobitori.

Tian Yu, 38 de ani, se afla într-un avion Air China, la data de 23 septembrie, când a fost anunțat că unul dintre pasagerii zborului în care se afla, a fost găsit în stare de inconștiență și în evidentă comă epileptică, în partea din spate a avionului.

Tian, cu un istoric profesional în medicina tradițională chineză, a folosit scobitori pentru a stimula punctele de acupunctură ale persoanei, ajutându-o să revină la o stare stabilă.

Tian lucrează la departamentul de Reumatologie din Spitalul Longhua Shanghai. Întâmplător, a auzit mesajul echipajul de cabină care au lansat un apel în căutarea unui medic, așa că a mers imediat la locul accidentului pentru a-și oferi ajutorul.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Pacientul își pierduse deja cunoștința și intrase în comă epileptică. Tian a cerut rapid un prosop și o lingură însoțitorilor de zbor, pentru a salva pacientul de la sufocare. Apoi a înfășurat lingura cu prosopul și a plasat totul în gura pacientului pentru ca acesta să nu își muște propria limbă.

Pentru a preveni agravarea accidentului și transformarea în atac cerebral, Tian a cerut echipajului de cabină să îi ofere câteva scobitori.

Cu acestea, a reușit să readucă pacientul în stare conștientă, prin stimularea mai multor puncte de acupunctură, inclusiv baihui și sishengcong, două puncte importante, aflate în partea superioară a capului.
Doctorul a declarat ulterior că a decis să utilizeze scobitori datorită condițiilor restrictive de la bordul aeronavei, care nu permite utilizarea de ace de acupunctură.

Conform relatărilor, pacientul și-a redobândit cunoștința după doar cinci minute de stimulare.

Aproximativ 20 de minute mai târziu, avionul a aterizat la Aeroportul Internațional Urumqi Diwopu, de unde paramedicii au putut prelua pasagerul bolnav pentru continuarea tratamentului.

Sursa: DailyMail

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment