≡ Menu

„Vaccinat: De la mușamalizare la catastrofă”

„Vaccinat: De la mușamalizare la catastrofă” este un film american lansat în 2016 și întemeiat pe o presupusă suspiciune de mușamalizare a existenței unei legături între vaccinul MMR și autism, ascunsă de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din America. Potrivit revistei Variety, filmul „urmărește să investigheze acuzațiile unui cercetător principal al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, care a acuzat CDC-ul de manipularea și distrugere datelor cu privire la un important studiu despre autism și vaccinul MMR”. Criticii de film, au luat, însă, în râs pelicula, considerând că este un simplu film de propagandă anti-vaccin.

Filmul a fost regizat de un activist anti-vaccin discreditat de lumea medicală, Andrew Wakefield, al cărui permis de a practică în medicină în Regatul Unit a fost retras din cauza unor încălcări ale normelor etice legate de cercetările sale frauduloase despre rolul vaccinurilor în declanșarea autismului. Pelicula a fost programată pentru premieră la Festivalul de Film Tribeca din 2016, însă a fost retrasă de la festival, creând și mai multe controverse. În cronica filmului, Indiewire a considerat că „Wakefield nu are doar un câine aruncat în această luptă, este chiar el acel câine”.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

În realitate filmul nu este neapărat propagandă anti-vaccin, mai degrabă își propune să pună sub semnul întrebării obligativitatea de efectuare a vaccinărilor în Statele Unite ale Americii, atrăgând atenția asupra lipsei de control a cetățenilor asupra propriului corp, ceea ce, conform constituției americane ar constitui o încălcare a drepturilor și libertăților individuale.

De asemenea, filmul integral se poate urmări pe youtube în varianta subtitrată în română:

Sursa: WaxxedTheMovie

Un interviu cu principalii actori și producători ai filmului se poate urmări aici:

De asemenea,  puteți urmări filmul online sau găsi mai multe informații pe site-ul producătorilor, care este foarte bine documentat
Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment