≡ Menu

Un călugăr mongol de 200 de ani nu a murit, meditează!

buddhist-monk-in-robes-meditatingPe data de 27 ianuarie a acestui an, un călugăr budist mongol considerat a fi decedat de peste 200 de ani, a fost descoperit în provincia Songino Khairkhan. Deși el pare a fi mumificat, este considerat a se afla de fapt într-o stare de „meditație profundă”. Călugărul a fost găsit acoperit în piei de bovine și se găsea așezat în lotus, cu palmele deschise, într-o poziție asemănătoare cu „mudra dhyaan”.
Faimosul călugăr budist și medicul lui Dalai Lama, Dr. Barry Kerzin, consideră despre acesta că s-s dovedit a fi într-o stare cunoscută sub numele de „tukdam”. El a declarat pentru Siberian Times: „Am avut privilegiul de a avea grijă de niște meditatori care se aflau într-o stare tukdam. Dacă persoana este în măsură să rămână în această stare timp de mai mult de trei săptămâni – ceea ce se întâmplă rar – trupul se micșorează treptat și, în cele din urmă, tot ce rămâne de la persoana în cauză este părul, unghiile și hainele. De obicei, în acest caz, oamenii care trăiesc alături de călugăr vor vedea un curcubeu care strălucește pe cer timp de mai multe zile. Acest lucru înseamnă că el a găsit un „corp curcubeu”. Aceasta este cea mai înaltă stare a conștiinței, aflată aproape de starea de Buddha.”

Acesta a mai adăugat: „Dacă meditatorul va continua să rămână în această stare meditativă, el poate deveni un Buddha. Odată ce atinge un nivel spiritual înalt meditatorul va ajuta și pe alții și toți cei din jurul său vor simți un profund sentiment de bucurie.”

Speculațiile au apărut imediat cu privire la cine a fost acest călugăr. Inițial, el a fost considerat a fi un profesor al Lama Dashi-Dorzho Itigilov. Dashi-Dorzho Itigilov fost un Lama Buryat budist aparținând tradiției tibetane budiste, cel mai bine cunoscut pentru aspectul viu al corpului său chiar și după ani lungi de meditație și a fost născut în 1852. În cazul său însă, el și-a instruit urmașii să îi exhumeze corpul la 30 de ani după moartea sa. Aceștia au găsit cadavrul fără urme evidente de degradare, așezat în poziția lotus.

„Lama stă în poziția lotus Vajra, mâna stângă este deschisă, iar mâna dreaptă simbolizează Sutra predicării. Acesta este un semn că Lama nu este mort, ci se află într-o meditație foarte profundă în conformitate cu tradiția antică a lama budiști”, a declarat Ganhugiyn Purevbata, care este fondatorul și profesorul Institutului Mongol de Artă Budistă de la Universitatea budistă din Ulanbator.

Potrivit The Telegraph, rămășițele mumificate ale călugărului mongol au fost prelevate spre examinare de Centrul Național de Expertiză Legală din Ulanbator.

Sursa: CNN.life

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment