≡ Menu

Taiji-ul celor cinci elemente – Qigong (II) – meditație pentru extinderea câmpului energetic

meditatie-vertical

TFQ aplică teoria celor cinci elemente preluată din medicina tradițională chineză (TCM) pentru a absorbi energia și qi-ul universal și pentru a descoperi rapid și a consolida capacitățile de auto-vindecare. Este simplu și ușor de învățat, dar puternic și eficient pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor, a îmbunătăți recuperarea organismului după boală și pentru a menține rezistența generală a organismului. Mai presus de toate, TFQ este un sistem de vindecare, care utilizează o formulă pentru condiții diferite de sănătate ce au ca scop îmbunătățirea sistemului imunitar, capacitățile de auto-recuperare și de auto-regenerare. Acest tip de qigong acționează direct asupra sursei principale a multor probleme de sănătate în loc de a ameliora doar simptomele acestor boli.

Meditația în picioare pentru Extinderea câmpului energetic (20-40 de minute)

• Aceasta este o formă de meditație în picioare care completează forma clasică a mersului daoist.
• Ajută la activarea qi-ului și restabilește vitalitatea originară.
• Cel mai bine este să fie practicată dimineața pentru a ne energiza, și / sau după apusul soarelui pentru a ne reface la sfârșitul zilei.

Acestă formă puternică de meditație în picioare, a fost concepută de daoiști pentru a îndepărta blocajele din corp, pentru a mări energia qi și a contribui la consolidarea organismului, sistemului imunitar și de a crește capacitatea de recuperare după boli. Este cel mai eficientă atunci când se adaugă și Meditația Clasică (va urma).

Forma aceasta de meditație începe cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, iar genunchii ușor îndoiți. Țineți brațele în față cu palmele privind corpul. Brațele, mâinile și degetele ar trebui să formeze un cerc. Imaginați-vă că strângeți în brațe un balon mare … .. Închideți ușor ochii. Respirați natural. Lăsați întregul corp să se relaxeze. Vizualizați un balon mare de energie care se rotește între brațe. Rotația se face în sens orar. Imaginați-vă că se învârte din ce în ce mai repede. Lăsați balonul să se rotească cât mai repede posibil. Imaginați-vă că balonul este atât de ușor încât vă poate ridica brațele în sus. Dacă corpul are tendința de a se mișca, lăsați mișcarea să curgă, și urmați fluxul qi-ului, deoarece corpul , de fapt răspunde la energia qi din jurul și din interiorul dvs. Mișcările spontane sunt rezultate excelente în astfel de meditație în picioare.

Se spune că Taiji Quan a fost creat pornind de la acest tip de meditație în picioare. Așadar, nu este nevoie să vă simțiți ciudat dacă începeți să realizați mișcări Taiji în timpul acestei meditații …. acestea au rolul de a ajuta la eliminarea rapidă a blocajelor de qi din corpul dumneavoastră și veți simți o mare ușurare după mișcarea spontană. Cu toate acestea, în cazul în care corpul dvs. este încă în mișcare după o anumită perioadă de timp, nu realizați procedura de închidere, permiteți fluxul corpului să decurgă normal, până când acesta se oprește. (Apoi, puteți face închiderea).

Sursa: Yang Sheng

Citește și: Ce este Taiji – Qigong al Celor cinci elemente

♦♦♦

Toate aceste proceduri aplicate ale artelor daoiste pot fi studiate acum și în România. Dacă doriți să cunoașteți în amănunt aceste tipuri de tehnici meditative, sau să le aprofundați pe cele deja cunoscute, Asociația Română pentru Studii Daoiste organizează și anul acesta seminarii de Neidan destinate atât începătorilor cât și avansaților:

Alchimie Interna (Nivel Incepator) – Perioada: 03 – 06 septembrie 2015, Sibiu

Alchimie Interna (Nivel Intermediar) – 03 – 13 septembrie 2015, Sibiu

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment