≡ Menu

Secretul Florii de Aur – CELE 6 RESPIRAȚII

6-respiratii

„Există șase respirații cosmice; acestea se regăsesc în cele șase respirații ale omului”. – Cartea mântuirii lumii prin Manifestarea lui Dao din Întâlnirea Supremă (Taishang Huadao Dushi Xianjing)

Cele șase respirații sunt respirații prin care se păstrează conștiența. Atunci când respirația este însoțită de conștientizare (conștientizarea de sine) aceasta este numită Respirația Cosmică, Respirația Adevărată, Respirația Yang sau Suflarea Vieții. Respirațiile sunt, de asemenea denumite cele Șase Spirite sau cei Șase Dragoni.

„Tao înseamnă intrarea pe calea adevărată și obținerea instrucțiunilor de practică de la un profesor luminat. Acela te va învăța care este rostul Cavității Unice, Porții Misterioase, Adunării celor Șase Spirite, construirii fundațiilor, colectării ingredientelor pentru a cultiva pilula”. – Shui-Ching Tzu, Comentariu asupra Cultivării Liniștii

_____________________________________________________________________

AlchimieInterna(NEIDAN) INCEPATORI 14 17 Apr 2016
AlchimieInterna(NEIDAN) INTERMEDIAR 14 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

„Spiritele vin din cer și consimt să rămână într-un om numai dacă inima lui este la fel de senină și goală ca și însuși cerul”. – Înrădăcinarea în Duh (e) – (Capitolul 8 din Lingshu, Canonul Intern al Împăratului, 黄帝内经 – Huangdi Neijing)

„Omul sfânt care înțelege tainele creației inerente întru sfârșit și început, devine superior limitărilor tranzitorii. Pentru el, semnificația timpului este că etapele de creștere se pot desfășura într-o secvență clară. El este conștient de fiecare moment și utilizează cele șase etape de creștere ca și cum ar fi cei Șase Dragoni (imaginea este atribuită liniilor individuale) pe care se înalță la Cer”. – Comentariu la hexagrama # 1, Heaven ䷀ (I Ching p 371, Wilhelm / Baynes ediție)

_____________________________________________________________________

AlchimieInterna(NEIDAN) INCEPATORI 14 17 Apr 2016
AlchimieInterna(NEIDAN) INTERMEDIAR 14 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

Păstrarea gradului ridicat de conștientizare de sine în timpul celor șase respirații nu poate părea dificil și în primele câteva încercări, se poate dovedi de succes. Cu toate acestea, cu atât mai mult se încearcă, cu atât mai dificil devine. Pentru un anumit motiv, rezistența internă va crește.

„Floarea de Aur este de Pilula de Aur (Elixirul Vieții). Toate modificările de conștiință spirituală depind în final de inimă. Acest mașinărie minunată, deși funcționează foarte precis, este totuși destul de fluidă, astfel încât ea are nevoie de înțelepciune și vigilență, și de cea mai completă liniște și atenție. Cei fără înțelepciune și vigilență nu vor găsi calea de a aplica vraja; cei fără capacitate maximă de concentrare și de liniște nu o pot păstra”. – Secretul florii de aur, capitolul 1

Citește și: Secretul florii de aur – PILULA DE AUR

Sursa: TheSecretOfTheGoldenFlower

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment