≡ Menu

Secretul Florii de Aur: Ce reprezintă Dantianul? – Adevăratul Dantian Inferior (II)

inimi

Adevăratul dantian inferior este situat în centru. Este centrul corpului fizic și energic și poate fi considerat bateria principală care furnizează energie organismului. În știința medicală occidentală acest loc este denumit acum al doilea creier. Numai relativ recent, știința occidentală a stabilit acest fapt pe care chinezii îl cunoșteau de mai mult de 4000 de ani.

Așadar, care este dantianul adevărat în accepțiunea daoistă? Dantianul are capacitatea de a stoca qi, și poate fi folosit pentru cultivarea spirituală – adică deschiderea celui de-al treilea ochi, atingerea iluminării.

Cum îngrijim dantianul pentru ca acesta să producă și să înmagazineze mai multă energie? În artele marțiale chinezești și Qigong există mai multe metode – constând în primul rând în stabilizarea fundației, sau, pur și simplu, folosirea minții pentru a învăța cum să miște zona.

Practicanții învață să dilate abdomenul și să îl contracte ca pe un balon, cât mai încet posibil, astfel încât să nu existe tensiune în organism. Qi-ul este nu numai stagnant, dar ajunge să se și consume în exces în cazul existenței unor tensiuni.

Scopul practicii este de a stoca qi-ul la un nivel superior și de a îmbunătăți circulația și manifestarea acestuia la cele mai eficiente și înalte niveluri. Prin practica continuă veți simți abdomenul cum începe sa se rostogolească și rotească în același fel cum face o minge, dar mult mai încet și ușor decât aceasta.

În Shaolin Gongfu și Qigong avem multe metode pentru tonifierea dantianului inferior, prima se numește Dan tian zhu ji ji zhu și înseamnă că practicantul trebuie să înceapă cu clădirea fundației.

Întreaga practică are rostul de a ajuta mintea să controleze cât mai bine bateria sau dantianul; atunci și numai atunci se poate începe practicarea altor practici mai avansate, cum ar fi auto-masajul zonei abdominale și multe alte metode. Pas cu pas, încet, puteți acumula qi abundent.

„Dacă doriți să aveți o viață lungă și sănătoasă, întrețienți-vă Dantian-ul”. – Maestrul de Tajiquan – Jou, Tsung-Hua

Nu uitați că artele marțiale chinezești, sunt 90% practică și 10% teorie. Acumularea cunoștințelor teoretice este importantă dat antrenamentul este esențial.

Cu inima și mintea

Citește și:Secretul Florii de Aur: Ce reprezintă Dantianul? – Falsul Dantian Inferior (I)

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment