≡ Menu

Secretul Florii de Aur: Ce reprezintă Dantianul? – Falsul Dantian Inferior (I)

cauldron-tile

Dantian este adesea tradus prin expresia Câmpul Elixirului, menită să desemneze o zonă în care putem cultiva Elixirul. Deci, ce este Elixirul? Alchimiștii daoiști au descoperit că Elixirul este o substanță ce poate prelungi durata de viață a organismului uman. Acesta este locul unde putem stoca și cultiva (stimula creșterea) energia (Qi) în organism. Daoiștii se referă la acest loc cu denumirea de Dan Lu, care înseamnă cuptor și are același sens cu cel de Câmp al Elixirului (cuptorul/receptacolul în care se poate crea și stoca elixirul).

Potrivit Daoiștilor avem, de asemenea, un Dantian inferior fals și unul real.

Falsul Dantian inferior

Este poziționat la aproximativ 1,5 cm mai jos de buric. Și este locul în care se acumulează cea mai pare parte a grăsimii atunci când mâncăm mai multe alimente decât avem nevoie pentru a furniza organismului energia necesară în viața de zi cu zi.

Prin metode corecte de respirație abdominală, și prin practică constantă ne putem îmbunătăți capacitatea mintală de a mișca această zonă ușor și încet fără să creăm tensiune (în cazul în care există o cât de mică tensiune în corp, qi-ul devine stagnant) În acest fel, vom începe să convertim excesul de grăsime în qi (energie) pentru a fi utilizat ulterior de organism.

_____________________________________________________________________

AlchimieInterna(NEIDAN) INCEPATORI 14 17 Apr 2016
AlchimieInterna(NEIDAN) INTERMEDIAR 14 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

Acest tip de respirație abdominală este considerată un dar prețios pentru viața noastră și este transmisă doar de la Maestru către discipoli, de aceea respirația abdominală normală este prima care se învață (fundamentul tuturor practicilor de qigong) (fundația) în qigong și nu numai. Cei mai mulți oameni observă beneficii substanțiale după transformarea respirației superficiale, toracice, într-un mod de respirație care are atât de multe beneficii pentru sănătate, deoarece prin respirația ce pornește de la dantianul inferior permitem plămânilor, cavității toracice și diafragmei să se relaxeze ceea ce aduce mai mult oxigen în organism fiind, de asemenea, este cunoscut faptul că diafragma sau Dantianul Mijlociu ajunge în acest fel cu până la 2cm mai jos decât în ​​mod normal.

Deplasarea abdomenului cu controlul perineului nu numai că oferă organelor noastre interne un masaj binemeritat, dar, de asemenea, ajută la tonifierea celor trei glande interne ale organismului: suprarenalele, testiculele sau ovarele și pancreasul. Aceste 3 glande produc hormoni care acționează ca un catalizator în organism, având rolul de a accelera reacțiile chimice care declanșează metabolismul grăsimii ceea ce ajută la transformarea mai eficientă a acesteia în qi.

Prin acest proces, pe măsură ce avansăm, în zona abdominală inferioară qi-ul va începe să circule prin cele 12 meridian și prin vasele Guvernator și de Concepție. În acest fel, corpul poate fi întreținut, iar aceasta va determina transformarea musculaturii / și tendoanelor (Yi Jin Jing), celebra tehnică a lui Bodhidharma. Falsul dantian poate stoca energia doar până la un punct și apoi începe să circule și se poate manifesta în acțiune.

Citește și: Secretul Florii de Aur: Ce reprezintă Dantianul? – Adevăratul Dantian Inferior (II)

Sursa: Sursa: TheSecretOfTheGoldenFlower

***

Notă: “Misterul florii de aur a Marelui Unu” este o carte clasică a alchimiei internă daoiste aparținând sectei Quan Zhen (Autenticitatea Desăvârșită). În această carte accentul cade pe metoda practică de cultivare de sine, iar nu pe principiul misterios. Ea dezvăluie sensul esențial al metodei și al exercițiilor practice de cultivare a „firii înnăscute” (性 xing). „Spiritul originar” (原神 yuan shen) sălășluiește în cel de-al treilea ochi (方寸 fang cun), într-o stare de impasibilitate și lipsit de mișcare, gândurile și sentimentele omenești nu au nimic de-a face cu acesta. Marea majoritate a exercițiilor de cultivare de sine sunt exerciții de cultivare a „vieții” (命 ming) sau de cultivare a dimensiunii morale a inimii omului, și nu pot să influențeze „spiritul originar”.

_____________________________________________________________________

AlchimieInterna(NEIDAN) INCEPATORI 14 – 17 Apr 2016
AlchimieInterna(NEIDAN) INTERMEDIAR 14 – 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

Cu câțiva ani în urmă 8 discipoli români au fost inițiați în practica Misterului Florii de Aur, după ce au participat la un curs de alchimie internă organizat și predat în China. Dintre aceștia, 2 sunt membri fondatori ai acestei organizații și continuă să susțină seminarii de alchimie internă anual. Mai multe detalii aici: Studiu asupra practicii cultivării de sine a „Misterului Florii de Aur a Marelui Unu”

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment