≡ Menu

Importanța primordială a Celor Trei Comori – Jing, Qi & Shen – Partea II

Viața se aseamănă cu o lumânare
O analogie simplă, tradițională, prin care se poate înțelege mai clar conceptul celor Trei Comori este să comparăm viața cu o lumânare.

Materialul lumânării în sine, ceara și fitilul reprezintă substanța înnăscută sau esența lumânării. În funcție de calitatea cerii și mărimea lumânării, aceasta poate avea o anumită durată de viață. Astfel, lumânarea în sine este similară cu Jing.

Flacăra este activitatea reală a lumânării. Flacăra este energia manifestată. Acesta oferă sursa de lumină. Cu toate acestea, în cele din urmă, ajunge să consume lumânarea. Flacăra este în analogie cu Qi-ul.

Lumina dată de flacără este scopul final al lumânării. O lumânare mare, și, astfel, o flacără mare, va avea o lumină mai mare. Lumina redată de lumânare este în analogie cu Shen, care este spiritul lumânării.

Viețile noastre sunt, în mare măsură, asemănătoare cu o lumânare. Genetic ni se imprimă o anumită putere de regenerare, dar atunci când Jing-ul nostru este utilizat în exces, murim. Scopul ingerării de plante tonice din China este de a reface resursele de Jing și Qi și de a ne stabiliza corpul emoțional, astfel încât Shen-ul să se poată dezvolta pe deplin.

Importanța celor Trei Comori

Cele Trei Comori sunt cele trei stări „energetice” fundamentale inerente vieții (și, fără îndoială, a tot ceea ce există). Aceste energii sunt denumite „comori”, deoarece sunt baza vieții noastre.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Cele Trei Comori sunt greu de obținut. Din moment ce nu se obțin ușor, cum putem avea grijă de ele? Comorile necesită îngrijite atentă, iar aceasta se realizează prin puritate și liniște, nu prin agitarea Jing, nu prin manifestarea scurgerilor de esență, astfel încât acesta să poată locui liniștit în casa sa inițială, ancorat la realitate, putând astfel circula pe parcursul celor trei sute șaizeci și una de zile și de nopți, revenind la domiciliul său inițial, fidel însăși naturii sale, imuabil, capabil să formeze ingredientul stabilizator în elixirul nemuririi.

Jing este întotdeauna controlat de Qi. Odată ce Qi-ul se pierde în exterior, Jing-ul în cele din urmă se scurge și el afară. Prin urmare, pentru a stabiliza Jing ar trebui să avem grijă de Qi.

Fără spirit (Shen) nu există nici o substanță, fără substanță nu există nici un spirit (Shen). Spiritul este substanța receptivă, activă; substanța acționează prin spirit. Vidul și substanțialitatea interacționează și se echilibrează reciproc, combinându-se subtil într-un întreg. Cei care stăpânesc înțelegerea acestui principiu combină calitățile fermității și flexibilității; vidul și substanțialitatea se produc una pe cealaltă, și pătrund misterul pământului. De asemenea, prin înțelegerea acestei baze, creativitatea și receptivitatea sunt stabilite în locurile lor corespunzătoare, iar marele elixir al vieții poate fi produs.

Viața umană pe pământ nu reprezintă nimic mai mult decât cea a unei muște. Acest fapt este valabil nu numai pentru oamenii obișnuiți, dar și pentru marii înțelepți din toate timpurile și, de asemenea, și pentru Buddha. Cu toate acestea, deși viața este limitată, Shen este nelimitat. Dacă analizăm universul din punctul de vedere al vieții noastre, acestea nu sunt cu nimic mai speciale decât cele ale unor insecte. Dar dacă analizăm universul din punctul de vedere al Shen-ului nostru, universul este de asemenea o simplă insectă.

Maestrul Daoist Zhou Jing a spus:

„Jing, Qi și Shen activează ființa umană. În cazul în care nu sunt epuizate vor lucra intrinsec pentru a produce substanțele necesare pentru păstrarea tinereții. Anticii au declarat, „Universul are trei comori – soarele, luna și stelele. Omenirea are trei comori -. Jing, Qi și Shen ”

Iată o scurtă listă a ierburilor tonice majore folosite în comunitatea daoistă de secole pentru a „hrăni” cele Trei Comori:

 • Ginseng
 • Ganoderma (Ling Zi / Reishi)
 • Lycium (goji fructe de padure)
 • Schizandra
 • El Shou Wu
 • Eucommia
 • Corn de cerb
 • Codonopsis
 • Cordyceps
 • Astragalus
 • Gynostemma
 • Dendrobium

treasuresÎn prezent, există aproximativ cincizeci și două de substanțe naturale, care sunt, în general, recunoscute ca cele mai importante plante tonice din China. Aceste substanțe din plante incomparabile, legendare au trecut testul timpului. Fiecare are în sine a ajuns să fie recunoscută, prin mai multe secole de utilizare continuă, ca tonice remarcabile pentru consolidarea vieții. Acestea sunt adevăratele super-tonice, cea mai mare lista de substanțe obținute din plante din lume.

Despre fiecare dintre acestea vor urma articole detaliate prin care vom explica felul în care aceste ierburi tonice acționează asupra celor Trei Comori și asupra organismului în general.

Citește și: Importanța primordială a Celor Trei Comori – Jing, Qi & Shen – Partea I

Sursa: Dragon Herbs

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment