≡ Menu

Glanda pineală, Ochiul Intern

De mii de ani glanda pineală a fost recunoscută pentru capacitatea ei de a conecta corpul uman la tărâmuri profunde ale gândirii, reprezentând o adevărată fereastră către alte dimensiuni. Deși ușor diminuat în anii 80-90, interesul științei a început din nou să crească și să-și concentreze efortul pe înțelegerea funcțiilor secrete ale acestui „ochi ascuns.”

Al treilea ochi

Imaginați-vă un organ vizual capabil să privească spațiile de dincolo de lumea noastră fizică. Ce creatură ciudată posedă astfel de abilități ieșite din comun?

Omul.

glanda pineala reprezentata in icoanele crestine

Glanda pineala reprezentata (discret) in icoanele crestine

Un organ glandular mic amplasat în centrul capului, glanda pineală, nu doar că are capacitatea de a percepe lumina externă, la fel ca perechea noastră de ochi „normali”, dar structura sa actuală, prezintă, într-o formă mult mai primitivă, caracteristici structuralo-funcționale similare ochiului comun.

Glanda pineală reglează o serie de funcții importante ale corpului, cum ar fi dezvoltarea sexuală, metabolismul și producția de melatonină. Medicina modernă a dezvăluit că în compoziția glandei îngropate adânc în centrul creierului se găsesc celule fotoreceptoare.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

În conformitate cu înțelegerea științifică evolutivă a glandei pineale, acest organ a existat ca sistem dezordonat de fibre nervoase situate în afara suprafeței craniului. S-a specializat, apoi, în capturarea schimbărilor de intensitate luminoasă, oferind proprietarului acestuia mai multe posibilități de scăpare în caz de atac al unui animal de pradă. Această abordare vede glanda pineală îndeplinind funcții similare ochilor, singura diferență fiind în insistența sa de a se retrage în interiorul craniului.

O fereastră către conștientizare

Potrivit Dr. Sérgio Felipe de Oliveira, Master de Științe de la Universitatea Medicală din São Paulo și director al Clinicii Minții Pineale, creșterea activității pineale este strâns legată de activitatea psihică, cum ar fi viziunile sau meditația.

Mai mult, pe lângă multiplele funcții endogene ale glandei pineale (controlul hipotalamusului și ritmurile biologice și protecția împotriva radicalilor liberi) aceasta pare a fi responsabilă pentru emiterea DMT, cunoscut de unii ca „molecula spiritului.” Acestă moleculă este considerată a fi una dintre cele mai puternice substanțe neurotransmițătoare halucinogene cunoscute până în prezent. Aceasta crește în timpul somnului, în anumite stări meditative, în timpul experiențelor care anunță moartea, precum și odată cu ingestia de plante halucinogene.

Aceste idei despre glanda pineală nu sunt noi.

Organul pineal reprezintă a șasea chakră, – Ajna – despre care se vorbește în tradiția vedică, fereastra lui Brahma cum este cunoscută în hinduism, Tian Mu la vechii chinezi, Palatul Niwan așa cum este cunoscut de către taoiști, sau „Scaunul Sufletului” în conformitate cu Descartes.

Ar putea acest con mic ascuns în centrul creierului să înglobeze potențialul de a atinge spații pe care știința pur și simplu nu poate să înțeleagă?

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 3 comments… add one }

Leave a Comment