≡ Menu

Exerciții care se pot face în pat pentru menținerea sănătății și longevității, descrise de un centenar chinez – II

buric

9. Masajul zonei din jurul buricului 

Utilizați cele trei degete mijlocii pentru a masa zona din jurul buricului în sensul acelor de ceasornic de 36-81x (puteți schimba mâinile) – pentru a preveni apariția problemelor gastro-intestinale și constipației și pentru a menține organele interne în stare bună.

coapse

10. Masajul coapselor interioare

Masați partea interioară a coapselor, alternativ pe stânga și dreapta insistând în zona Hui Yin (CV1 / RN1) și cea a anusului de 36 de ori (la persoanele de sex feminin nu este cazul).  Această tehnică va ajuta la prevenirea hipertrofiei prostatei, cu o rată de vindecare de 100%.

abdomen-inferior

11. Masarea abdomenului inferior.

Suprapuneți mâinile pe punctul aflat la un cm și jumătate sub buric, rotindu-le de 36 de ori. Stimularea punctelor Marea de Qi (RN6), Guan Yuan (RN4) și Zhong Ji (RN3), aflate în această zonă are un efect terapeutic asupra nevoii frecvente de a urina și face vezica mai elastică.

sold

12. Legănarea șoldurilor

Îndreptați ambele picioare, cu degetele de la picioare trase spre înapoi (cârlig orientat spre interior), apoi faceți osul șoldului să se deplaseze în sus și în jos odată cu piciorul repetând de 36 de ori, pentru a preveni sciatica și formarea calculilor osoși.

_____________________________________________________________________

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 14 – 17 Apr 2016
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 14 – 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

13. Ridicarea anusului.

Aceeași postură ca cea anterioară, cu picioare drepte. Degetele de la picioare se retrag spre în sus odată cu contractarea anusului în timp ce inhalați și numărați până la 36 înainte relaxarea acestuia și revenirea degetelor în poziția inițială. Expirați.  Dacă repetați tehnica de zece ori în fiecare zi veți putea vindeca hemoroizii fără operație.

picioare

14. Ridicarea picioarelor

Ambele picioare drepte cu degetele retrase în cârlig, se ridică alternativ de 36 de ori.  Această tehnică este utilă în prevenirea apariției crampelor musculare și creșterea puterii mușchilor inghinali.

podul

15. Întinderea taliei (podul)

Cu spatele drept îndreptați coloana și strângeți mâinile în jurul gleznei, trageți spre interior pentru a întinde mușchii coapselor, apoi puneți picioarele sub șold cu Yongquan (KI1) puntul din mijlocul tălpii sprijinit pe podea, talia se extinde către exterior, cele două coate ating solul – mișcați-vă de la stânga la dreapta de 36 ori (Combinați posturile Peștelui și Maimuței). Funcții: Fortifierea vaselor sanguine ale capului și întinderea gâtului, flexibilizarea brațelor și a umerilor, creșterea puterii genunchilor și picioarelor. Atingerea solului în punctul Yongquan îmbunătățește sănătatea rinichilor.

Sursa: Yang-Sheng

Vă așteptăm alături de noi să descoperiți și alte tehnici și metode care vă vor ajuta să vă mențineți în condiții optime starea de sănătate:

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 14 – 17 Apr 2016
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 14 – 24 Apr 2016

 

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment