≡ Menu

Exerciții care se pot face în pat pentru menținerea sănătății și longevității, descrise de un centenar chinez – I

Dl. Tsui s-a născut pe data de 12 ianuarie 1910. El locuiește cu soția sa în vârstă de 96 de ani și o nepoată, care are mai mult de 40 de ani. La împlinirea vârstei de 66 de ani, s-a pensionat din slujba pe care o deținea la Departamentul de personal al Poliției din Taiwan. În prezent are venerabila vârstă de 105 ani.

Acesta este regimul său de viață, iar mai jos veți găsi exercițiile pe care la practică în fiecare zi  și care l-au ajutat să ajungă să își mențină sănătatea și longevitatea:

Fetal_breath1.Respirația fetală: culcat pe spate în pat, mâinile și picioarele drepte, cu palmele îndreptate în sus aproape de picior, mintea golită (nu vă gândiți la nimic), respirația trebuie să fie ușoară și profundă, limba atinge cerul gurii, țineți respirația fără să expirați și începeți să numărați … . Repetați de 100 de ori, respirația trebuie să fie atât de fină, încât să nu o auziți sau simțiți.

100-ani-12. Pieptănarea părului.

Pieptănați ușor pielea capului dinspre frunte spre occipital (36x), astfel încât să mențineți vasele sanguine flexibile, pentru a preveni durerile de cap sau accidentele vasculare.

3. Fricționarea capului.
Fricționați atât fruntea și partea din spate a capului orizontal cu ambele mâini – de 36x.  Această mișcare permite consolidarea arterelor și veți fi mai puțin susceptibili de a suferi de dureri de cap.

wash_face4. Spălarea feței.
Realizați mișcările care imită spălarea feței cu ambele mâini în sus și în jos (36-108x): degetul mijlociu pe ambele părți ale nasului (LI20) pentru a preveni rinita.

_____________________________________________________________________

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 14 – 17 Apr 2016
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 14 – 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

Eye15. Masajul colțului interior al ochiului.

Utilizați prima articulație a degetului mare pentru masarea colțului interior al ochiului – punctului Jingming (BL1) 36x. Veți trata hipermetropia, vederea încețoșată și embolia vaselor sanguine locale.

eyelids6. Masarea pleoapelor.
Utilizați degetele mijlocii și inelar pentru masarea pleoapelor superioare și inferioare, de la interior spre exterior (pe orizontală) 36x. Acest masaj ajută vasele de sânge oculare, păstrează flexibilitatea ochilor și elimină ridurile de la colțurile ochilor, numite și talpa gâștii.

ear17. Masarea bazei urechilor.

Utilizați degetele mijlocii și index pentru masarea bazei urechii: degetul mijlociu pe fața urechii (punctul SI19), degetul arătător pe spatele urechii, masați de sus în jos (nu prea mult), 100 + ori, pentru a preveni și trata tinitusul sau de pierderea auzului.

Ear28. Întoarcerea urechii.
Utilizați ambele mâini pentru a masa urechile de la stânga la dreapta 36x din față spre spate.  Deși suprafața urechii (dimensiunea urechii, comparativ cu întregul corp) este mică, are 120 de puncte aparținând unui Meridian (în special, rinichiul are conexiuni strânse cu urechile), care permit accesarea unor organe importante prin corp.  Urechea stângă reprezintă elementul metal (aur), urechea dreaptă corespunde elementului lemn. Dacă urechea devine uscată își modifică culoarea, acestea sunt semnale ale unei sănătăți precare.

Sursa: Yang-Sheng

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment