≡ Menu

Medicina tradițională chineză capătă recunoaștere internațională

Cândva privită cu suspiciune, pentru că nu era suficient de științifică, Medicina Tradițională Chineză (TCM) este pe cale să cucerească întreaga lume.

Autoritățile chineze au anunțat că vor susține în mod deosebit accelerarea cercetărilor în TCM și încurajează oamenii de știință să caute noi leacuri miraculoase specifice acestui tip antic de medicină.

Momentul de cotitură pentru TCM a fost fără îndoială descoperirea artemisininului, un compus activ obținut din pelin dulce, care a adus Chinei un Premiu Nobel anul trecut, și care este în prezent folosit pe scară largă pentru crearea de medicamente antimalarie în întreaga lume.

„China va încuraja originalitatea în TCM și va explora valoarea de piață a studiilor întreprinse până în prezent”, a declarat luni Yan Shujiang, director adjunct al Administrației de Stat a Medicinei Tradiționale Chineze, la o conferință TCM în provincia Guangdong.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Tu Youyou, cercetătoarea chineză care a descoperit artemisininul, a câștigat Premiul Nobel în Fiziologie și Medicină anul trecut. Ea a fost primul cetățean chinez care a câștigat Premiul Nobel în Știință și premiul a atras în mod semnificativ interesul publicului asupra TCM.

„Momentul actual reprezintă o eră de aur pentru TCM, de dezvoltare și prosperitate”, a declarat Yan.

Industria TCM este în prezent evaluată la peste 786 miliarde de yuani (aproximativ 121 de miliarde de dolari americani), reprezentând aproape de 30 de ori mai mult decât acum 20 de ani și o treime din totalul industriei medicinii din China.

TCM construiește deja propria listă de medicamente-minune: alături de artemisinin, folosit pentru malarie, epimedium (buruiana caprei în călduri) este folosită pentru lupta contra cancerului, rhizoma curculiginis s-a dovedit utilă în tratarea depresiei și tripterine este eficientă în tratarea cancerului de plămâni, potrivit cercetătorilor TCM prezenți la conferință.

Berberine, un medicament popular folosit de către chinezi pentru a trata diareea, poate acționa foarte bine pentru a trata bolile metabolice, cum ar fi diabetul, hyperlipidemia, tensiunea arterială crescută și boala ficatului gras, spun doctorii.

Sursa: Xinhua

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment