≡ Menu

Celulele ne pot auzi: Cum să vorbești corpului pentru a-l ajuta să se vindece

stem_cells

„Fiecare parte a corpului are propria conștiință sau propriul suflet.” Aceste vorbe care m-au marcat, rostite de femeia ce practica medicina tradițională, au fost începutul călătoriei mele în descoperirea capacității extraordinare de vindecare a corpului uman.

În momentul la care mi-a fost prezentată o astfel de perspectivă, sufeream de o tulburare severă de nevralgie cronică. Imediat, am încercat să îmi imaginez cum ar fi să încorporez acest concept în rutina mea meditativă. În același timp mă gândeam: Oare este posibil ca organismul meu să mă poată auzi? Pot să vorbesc cu el pentru a-i obține cooperarea în vindecarea acestei afecțiuni?

În acea noapte, după ce am atins starea de calm profund prin meditație, mi-am angajat sinele și corpul într-o conversație sinceră, cu speranță, dar fără să am vreo idee la ce să mă aștept. După aproximativ o oră de la acestă comunicare concentrată, s-a întâmplat ceva uimitor.

Țesuturile mele au început să răspundă. Țesutului conjunctiv a tras și întins straturile țesutului cicatricial. Nervii și mușchii gambei mele au început să efectueze exerciții independente de flexie și extensie sub controlul meu conștient. Pe măsură ce acest răspuns a continuat, unul dintre mușchii gambei care devenise paralizat în urma instalării stării de neuropatie – diagnosticată ca Distrofie de reflex simpatic – a revenit la viață pe măsură ce șocuri electrice de dimensiuni mici revitalizau zona.

Inima mea a tresăltat bucuroasă pe măsură ce realizam că sunt pe calea perfectă spre libertate, în dorința mea de a mă elibera de această afecțiune care începuse cu mult timp în urmă. Datorită anilor lungi de studiu în domeniul acupuncturii și medicinei orientale, știam prea bine cât de răspândită este durerea cronică în țara mea și m-am întrebat ce reprezentau implicațiile acestui pentru atât de mulți alții care sufereau. Pe măsură ce continuam să fac progrese legate de starea organismului meu, am organizat abordarea mea într-un sistem pe care să îl pot transmite clienților și am transferat accentul meu profesional pe hipnoterapie.

Există o serie de factori care au fost descoperiți de cercetătorul Cleve Backster, care a petrecut 36 ani studiind biocomunicația la plante, animale și celulele umane. El s-a referit la acești factori în termeni de intenție reală, adaptare și spontaneitate.

Backster, un fost specialist în metode de interogare pentru CIA, și-a extins studiile pe care le realizase pe plante și animale astfel încât să includă testarea semnelor de conștiență la celulele umane. Astfel, a colectat celule albe din sângele unor donatori umani, i-a conectat la niște electrozi într-o eprubetă și apoi a înregistrat reacțiile celulelor pe măsură ce donatorii experimentau diferite stări emoționale. El a descoperit că, într-adevăr, emoțiile spontane erau necesare pentru a obține reacția electrică în celule. De exemplu, în cazul în care un donator se forța să simtă o emoție, celulele nu răspundeau. Totuși, atunci când acel subiect a primit un telefon de la fiica sa alarmată, celulele au reacționat în mod semnificativ.

Acest fenomen științific și studiile lui Cleve Backster, au indicat toate conceptul de unitate în integralitate din medicina estică – opinia conform căreia întreaga natură se află într-o stare de interdependență. Culturile antice au înțeles acest concept de interconectare ca pe un câmp de energie viu, universal, cu scopul de susținere a vieții în timp ce ghidează evoluția conștiinței întregului univers. Tehnicile de meditație implicate de practica mea aduc mintea în sincron cu acest câmp. Energie din acest câmp energetic este apoi concentrată într-un eveniment de vindecare fizică prin intenție clară – realizat prin intermediul unei conversații care evocă emoții spontane – și creează un acord între corpul fizic și mintea conștientă. Această metodă permite experimentarea capacităților de vindecare brute, creative generate de o alianță a minții și a corpului cu acest Câmp Viu de Energie Universală.

Sursa: Wakeup World

***

Metodele de meditație specifice Alchimiei Interne, Neidan, au rolul principal de a oferi întregului organism un echilibru complet, atât energetic cât și fizic, absolut necesar unui proces de vindecare eficientă a corpului. Vă invităm la stagiile de Alchimie Internă, organizate în fiecare an de Asociația Română pentru Studii Daoiste.

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment