≡ Menu

Ce spune știința despre inteligența intuitivă a inimii

Institutul HearthMath din Statele Unite a realizat, recent, un studiu în care sunt subliniate criteriile prin care ar trebui să ne educăm să gândim pozitiv. Tot ceea ce ni se întâmplă, cu bune, cu rele, e de fapt o lecţie de viaţă pozitivă. Lumea din jurul nostru este de fapt o proiecţie proprie a unei realități pe care doar noi o percepem.

Studiul realizat la Institutul HearthMath din Statele Unite ale Americii a arătat cum se răsfrânge asupra stării noastre de spirit, dar şi asupra percepţiei noastre despre viaţă modul în care inima şi creierul comunică între ele. Spre exemplu, când o persoană are trăiri pozitive, precum recunoştinţa, iubirea sau aprecierea, inima transmite mesaje diferite de cele transmise în contextul unor stări negative. Oamenii de ştiinţă de la Institutul HearthMath au ajuns la această concluzie după ce au descoperit că inima emană cel mai mare câmp electromagnetic din organism.

„Informaţia emoţională este, în realitate, codată şi modulată prin aceste câmpuri. Dacă reuşim să înţelegem schimbările propriei noastre stări de spirit, putem să modificăm informaţia codată în câmpul magnetic emanat de inimă. Acest lucru are un impact asupra tuturor, pentru că suntem fundamental şi profund conectaţi între noi, ca oameni, şi cu însăşi planeta”, explică profesorul doctor Rolin McCratey, director de cercetare la Institutul HearthMath.

Acest studiu este foarte important deoarece arată exact modul în care inima joacă un rol important dincolo de ceea ce se cunoaște deja despre aceasta. Știați că inima emite câmpuri electromagnetice care se modifică în funcție de emoțiile trăite? Știați că inima omului are un câmp magnetic care poate fi simțit și măsurat până la câțiva pași de corpul uman? Știați că emoțiile pozitive crea beneficii fiziologice în corpul fizic?

Știați că puteți stimula sistemul imunitar prin crearea de emoții pozitive? Știați că emoțiile negative pot crea haos la nivelul sistemului nervos, și într-adevăr, emoțiile pozitive fac complet opusul? Știați că inima are un sistem de neuroni care rețin informația atât pe termen scurt cât și pe termen lung și că semnalul lor trimis la creier poate afecta experiențele noastre emoționale? Știați că, în dezvoltarea fetală, inima începe să bată și să se formeze înainte de dezvoltarea creierului? Știați că undele cerebrale ale mamei se pot sincroniza la bătăile de inima ale copilului ei? Știați că inima trimite mai multe informații la creier decât invers?

În final, emoțiile pozitive, sentimentele de dragoste, recunoștință, compasiune și multe altele au un impact mai mare decât ne-am imaginat vreodată că ar putea avea. Acestea sunt toate caracteristicile de conștiință, și, așa cum ne arată fizica cuantică, conștiința joacă un rol important în crearea realității noastre. Dacă acest lucru este adevărat, felul în care ne simțim joacă un rol important cu siguranță, și, așa cum reiese din studiul Institutului HeartMath, este clar că emoțiile bune și pozitive (recunoștință, dragoste compasiune) joacă un rol foarte important atunci când vine vorba de natura realității noastre și ar putea fi cheia fundamentală pentru o schimbare la nivel mondial.

„O concluzie fundamentală a noii fizici recunoaște că observatorul creează realitatea. În calitate de observatori, suntem personal implicați în crearea de propriei realități. Fizicienii sunt forțați să recunoască faptul că universul este o construcție „mentală.”

Fizicianul pionier Sir James Jeans scria: „Fluxul de cunoștințe se îndreaptă spre o realitate non-mecanică; Universul începe să semene mai mult cu un gând mare decât cu o mașină mare. Mintea nu mai pare să fie un intrus accidental în domeniul materiei, ar trebui mai degrabă gândită ca creatorul și guvernatorul domeniului materiei. Treceți peste ceea ce cunoșteam până recent și acceptați concluziile de necontestat. Universul este imaterial -mental și spiritual” – (RC Henry, „Universul Mental”, Nature 436: 29, 2005, profesor de Fizică și Astronomie de la Universitatea Johns Hopkins).

Sursa: Collective Evolution

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment