≡ Menu

Stilul tău de viață este deja stabilit

lifestyle-1a

Una dintre descoperirile cele mai surprinzătoare pe care le-am făcut în timpul călătoriilor mele a fost că mă costa mult mai puțin pe lună să călătoresc în străinătate (inclusiv în țările mai scumpe decât Canada) decât mi se întâmpla să cheltui acasă. Aveam mult mai mult timp liber, vizitam unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, cunoșteam oameni noi zi de zi, eram calm și liniștit și, de altfel, mă simțeam bine constant, și într-un fel m-a costat mult mai puțin decât umila mea viață de la 9 la 5, în unul din orașele cele mai puțin costisitoare din Canada.
Se pare că primeam mult mai mult în schimbul banilor mei când călătoream. De ce?

O cultură a lucrurilor inutile

Aici, în Occident, stilul de viață ce presupune cheltuieli inutile a fost cultivat în mod deliberat și oferit publicului de către marii afaceriști. Companii din toate tipurile de industrii au o miză uriașă în a susține înclinația publicului de a fi lipsit de griji în ceea ce privește banii pe care îi cheltuie. Ei vor căuta să încurajeze obiceiul cheltuielilor non-esențiale ori de câte ori vor putea.

Motivul real al săptămânii de lucru de patruzeci de ore

Instrumentul cel mai bun al corporațiilor, care să le ajute să susțină o cultură de acest tip, este de a susține săptămâna de lucru de 40 de ore ca stil de viață normală. În aceste condiții de lucru oamenii sunt nevoiți să își construiască o viață proprie seara și în weekend. Acest aranjament ne face în mod natural mai înclinați să cheltuim foarte mult pe divertisment și facilități deoarece timpul nostru liber este atât de greu de obținut.

Dar ziua de lucru de 8 ore este prea profitabilă pentru afacerile de succes, nu din cauza cantității de muncă pe care oamenii o pot executa în opt ore (muncitorul mediu de birou ar putea realiza în mai puțin de trei ore de muncă ceea ce realizează efectiv în 8 ore), ci din cauza rezultatului – crearea unui public care cumpără fericit. Păstrarea timpului liber limitat înseamnă că oamenii plătesc mult mai mult pentru comoditate, satisfacție, precum și orice alte distracții pot cumpăra. Stilul acesta de viață ne menține în fața televizorului și a reclamelor acestuia. Ne menține într-o stare de lipsă de concentrare și ambiție față de orice altceva ce presupune munca de la birou.

Toate problemele extrem de larg mediatizate, inclusiv obezitatea, depresia, poluarea și corupția sunt, de fapt, costul creării și susținerii unei economii de trilioane de dolari. Pentru ca economia să fie „sănătoasă”, oamenii trebuie să rămână nesănătoși. Oamenii sănătoși, fericiți nu simt că au nevoie de mai mult pentru că au deja totul și pentru că simt în mod real că nu trebuie să cumpere o mulțime de lucruri de care nu au nevoie, nu trebuie să se distreze cât mai mult și nu sfârșesc privind seara o mulțime de reclame.

Cultura zilei de lucru de opt ore este o afacere importantă, un „instrument puternic pentru păstrarea oameni în aceeași stare de nemulțumire, iar răspunsul la orice problemă este de a cumpăra ceva.

Clientul perfect este nemulțumit, dar plin de speranță, interesat în dezvoltarea personală, foarte obișnuiți cu televiziunea, care lucrează full-time, care câștigă o valoare justă, se complace în timpul liber, și care, într-un fel, se descurcă la limită.

Te recunoști?

Sursa: The Raptitude

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 3 comments… add one }
 • florina verona martie 27, 2017, 23:15

  Buna seara,

  Nu stiu daca acceptati o alta parere dar as vrea sa va atrag atentia asupra faptului ca lucrurile nu sunt atiit de simple cum par.
  Cred ca in ceea ce spuneti in acest articol este adevarat dar se poate aplica doar muncii de birou dar nu si altor categorii de oameni care isi cistiga viata din munca lor: cei care produc efectiv bunurile: agricultori , constructori, instalatori, cei care fac efectiv toate masinile pe care le folosim, hainele , mincarea si toate lucrurile de necesare vietii noastre la un standard minim. Cum ar fi ca productia bunurilor de prima necesitate(nu ma refer la distractie si lux) sa se faca doar 3 ore pe zi.? Sau doctorii sa lucreze doar 3 ore pe zi? Si apoi oricit de putin v-ar costa viata in calatorie trebuie sa fi cistigat mai intii de undeva, cumva, banii aceia pe care ii cheltuiti cu transportul , cazatul si mincatul.Nu credeti?

  Numai bineFV

  • mariana bucurescu mai 14, 2017, 09:20

   CORECT!

  • Mariana iunie 1, 2020, 20:21

   Buna ziua Doamna Verona,

   Sunt Mariana Serban, plecasem in Japonia, va mai amintiti de mine?

   Am dat din intamplare de acest comentariu al dumneavoastra, dupa atatia ani, poate ajunge mesajul meu .. Acum sunt la Paris. Sper ca va gasesc sanatoasa, cu situatia actuala..

   O zi buna, o placere sa va citesc ca intot-deauna..

   Mariana

Leave a Comment