≡ Menu

Alchimia și eclipsele (II)

alchimie eclipseMomentul de lună nouă este unul cu potențial periculos, pentru că în loc să se unească, cele două forțe care se apropie la acest moment, au potențialul de a se distruge reciproc. Fiecare dintre noi are un aspect întunecat, iar persoana ar putea cădea sub influența rațională și cea a ego-ului, care să faciliteze negarea completă a laturii intuitivă a Sinelui, pe de altă parte, ceea ce ar copleși ființa cu conținutul interior și ar face-o incapabilă să funcționeze în lumea obișnuită.

Dar, dacă uniunea are succes, atunci Conștientul și Subconștientul se pot apropia unul de celălalt pentru a crea o legătură reală a iubirii și a respectului de sine, în care fiecare parte are propriul loc de drept, iar individului îi este permisă atingerea unei mai profunde cunoașteri de sine și abordarea conștientă și inconștientă a liniștii care apare din împăcarea cu Sinele.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Și apoi acest nou Sine, compus dintr-o interrelație de unire și iubire a tuturor calităților opuse, începe să se manifeste în lumea obișnuită a spațiului și a timpului. Aceasta nu înseamnă că persoana nu va cădea înapoi ajungând pe căile vechi, din când în când, sau chiar mai des. Dar are amintirea a ceva ce s-a întâmplat să le deschidă mintea către un potențial de care nu au fost conștienți, și de aceea, vor fi capabili de a fi și a se mișcă în direcția nou descoperită, până când, în cele din urmă, vor ajunge să trăiască mai degrabă în noul mod de conectare și integritate decât în cel anterior, în care erau deconectați. În cele din urmă ei vor putea menține acest mod echilibrat și întreg de a fi ca o stare permanentă.

Acesta este procesul interior al individualizării, de a veni în la viață în adevăratul Sine. Procesul are loc în orice moment la vieții unei persoane, atunci când evenimentele o „eclipsează”, atât pe plan intern, cât și extern într-un mod personal.

Relevanța deosebită a unei eclipse reale care are loc „acolo”, este că universul în sine joacă pentru noi, în timp real și spațiu, evenimentele reale pe care ne luptăm în unirea noastră interioară. Ziua în sine are un mare depozit de energie la care ne putem conecta, pur și simplu prin a fi conștienți de faptul că un astfel de eveniment are loc. Avem o oportunitate extraordinara de a ne racorda la aceste evenimente externe pentru a le face o parte vie a propriilor noastre corpuri, minți și spirit. Așa cum am spus, „dacă nu se internalizează în organism, nu se internalizează deloc”. Momentul de lună nouă este o zi optimă pentru „includerea” în corpul fizic a puterii și integrității noastre, dacă toate părțile din noi înșine sunt în armonie unele cu celelalte astfel încât să putem ajunge la pace cu lumea, de asemenea. Fie ca noi toți să avem succes în atingerea celui mai înalt și mai bun Sine.

Sursa: Tamboo

Citește și: Alchimia și eclipsele (I)

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment