≡ Menu

Alchimia și eclipsele (I)

m3Care este relevanța unei eclipse din perspectivă alchimică

Toate eclipsele solare apar în momentul de lună nouă, adică, atunci când luna se află în cel mai apropiat punct de soare și nu are nici o lumină pe care să o poată reflecta. În timp ce o eclipsă lunară are loc atunci când soarele și luna se află pe părțile opuse ale pământului și luna are  putere maximă, o eclipsă de Soare aliniază cele două mari luminarii pe o singură singură linie dacă privim din punctul nostru fix de pe pământ.

Din punct de vedere alchimic, unirea aspectelor masculine și feminine aparținând naturii noastre duale este exprimată sub forma conjuntio, căsătoria mistică a soarelui și lunii. Acest proces simbolizează unirea noastră interioară, atunci când realizăm lucrarea de integrare a aspectelor noastre inconștiente în conștiință și în mod corespunzător, ca aspecte conștiente ce își asumă unele dintre calitățile de vis ale minții în stare de inconștiență. O altă modalitate de a spune acest lucru, este că trecem de la o conștientizare bazată pe ego la o cunoaștere mai profundă a sufletului baza pe Sine. Este important să se înțeleagă că, în conformitate cu orice definiție a unei ființe umane, care include dimensiunile interioare ale spiritului sau sufletului sau conștiinței, ego-ul este de fapt instrumentul de auto-realizare a Sinelui. Numai un ego supradimensionat, egoist este în opoziție cu Sinele. Dacă își îndeplinește funcția corect, ego-ul este lumina prin care accesăm întunericul inconștientului și îi integrăm conținutul în conștiință.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Acest „Sine” integrat este locul către care aspirăm, pentru a atinge cunoștințele, sentimentul și experiența propriei noastre completitudini. În ceea ce privește teoriile jungiene, realizarea acestei integrări este ceea ce se înțelege prin „Individualizare”.

În conformitate cu scrierile alchimice, Conjuntio are loc „în burta casei închise”. Acesta este vasul alchimic unde soarele și luna se unesc, iar în Occident aceste procese alchimice erau efectuate într-un vas de sticlă rotundă. În Alchimia Indiei și Chinei, procesele alchimice aveau literalmente loc în corpul practicantului, care stoca și pornea focul interior pentru a fierbe cazanul / vasul interior, începând mai întâi în partea de jos și trecând apoi către părțile superioare ale corpului său. Există multe conexiuni cu practicile tantrice și taoiste, atât cu cele solitare, cât și în ceea ce privește practicile cu partener.

Conjunctio are întotdeauna loc la luna nouă, atunci când luna se află în punctul cel mai slab al luminii, care este menționată prin termeni precum „lumea de dincolo”, „subterană”, punctul maxim al întunericului interior. În această „cea mai adâncă noapte”, atunci când luna nu are nici o lumină,  are loc uniunea interioară. Ce se întâmplă în transformarea personală reală și creșterea și trezirea spirituală, este că, atunci când suntem în cea mai adâncă depresie sau dezolare a noastră sau suntem prinși într-un alt proces fizic profund, exact în acel moment este generat  și născut în noi ceva nou. Acesta este punctul în care are loc o coincidență a contrariilor.

Sursa: Tamboo

Citește și: Alchimia și eclipsele (II)

Salvează

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment