≡ Menu

Un studiu Harvard dezvăluie 20 de obiceiuri care, garantat, te vor face fericit ! (I)

Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par mai fericiți decât alții? Și de ce nu ești pe cât de fericit ai dori să fii ? Poate că îți spui că, „Dacă aș avea acea slujbă, aș fi fericit.” Sau „Dacă aș fi cu acea persoană, atunci aș fi fericit.”

Pot să îți spun că această formulă nu funcționează. De fapt, descoperirile recente din psihologie și neuro-științe arată că această formulă funcționează, în realitate, total diferit: fericirea alimentează succesul, nu invers.
Când suntem fericiți, creierele noastre sunt mai motivate, angajate, creative, energice, rezistente și productive.
Acest lucru înseamnă că atunci când suntem fericiți, este mult mai probabil să putem obține ceea ce ne dorim în viață – fie că este vorba despre slujba noastră de vis, partenera/partenerul ideal(ă), sau orice alt lucru minunat ne dorim.

Deci, cum poți fi fericit?

După experiența mea personală, precum și cele 20 concluzii despre fericire publicate de Universitatea Harvard, am compilat următoarele 20 de obiceiuri care ne vor face fericiți, garantat! http://www.harvardsmhl.org/20-happiness-facts

1. Fii recunoscător. Oferă-ți timpul de a privi în jurul tău, și de a acorda atenție la cele mai mici detalii din viața ta – floarea delicată, de culoare violet de pe trotuar, apusul frumos de soare, dușul fierbinte care te curăță de toate problemele unei zile încărcate și zâmbetul din ochii partenerului tău …
Când ai o inimă recunoscătoare, care apreciază frumusețea vieții și binecuvântările acesteia, te poți simți automat plin de fericire.

2. Alege-ți prietenii cu înțelepciune. Potrivit Universității Harvard, cei mai importanți factori externi care afectează fericirea individuală sunt relațiile umane. Deci, dacă vrei să fii fericit, alege să te înconjori de oameni optimiști, care te apreciază, și care îți pot face viața mai bogată, mai completă, mai distractivă, și mai semnificativă.

3. Cultivă compasiunea. Când vom încerca să ne punem în locul celorlalți și să înțelegem o situație dintr-o altă perspectivă, cea a semenilor, este mult mai probabil să încercăm să rezolvăm situația cu compasiune, obiectivitate și eficacitate. Vor fi mai puține conflicte și mai multă fericire.

4. Continuă să înveți. Învățarea continuă ne menține tineri și visele ne țin în viață. Când ne folosim creierele și le dăm utilizări productive, este mai puțin probabil să ne acapareze gândurile nefericite și mult mai probabil să ne simțim fericiți și împliniți.

5. Ar trebui să devii o persoană care rezolvă probleme. Oamenii fericiți sunt aceia care rezolvă probleme. Când se confruntă o provocare în viață, ei nu se dau bătuți și nu intră într-o stare depresivă. În schimb, încearcă să facă față provocării și să își canalizeze energiile pentru a găsi o soluție creativă.
Devenind cel care rezolvă problemele, îți vei întări încrederea în sine și capacitatea de a realiza orice ți-ai pus în minte – și toate astea indiferent de ceea ce provocările vieții îți așează în drum. Rezultatul? Vei avea mai multă fericire în viața ta.

6. Fă ceea ce îți place. Din moment ce ne petrecem mai mult de o treime din timpul nostru lucrând în viața de adult, faptul că ne place ceea ce facem are un impact foarte mare asupra fericirii noastre în ansamblu. Este una dintre cele mai mari binecuvântări ale vieții să poți găsi o muncă de care să fii profund pasionat(ă) și care să utilizeze din plin cele mai mari daruri ale tale. În cazul în care acest lucru nu este posibil momentan, va trebui să încerci să găsești bucurie și sens în activitatea curentă, sau să cultivi un hobby care presupune să poți face efectiv ceva ce îți place.
Sursa: Yang Sheng

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment