≡ Menu

Terapia prin muzică și cele cinci elemente

Un tratament alternativ mai puțin cunoscut în medicina chineză este terapia prin muzică. Vechii chinezi au realizat în trecut o sumă considerabilă de studii de cercetare a acesteia iar acceptarea acesteia pe scară tot mi largă ca terapie sau tratament alternativ tradițional chinez a câștigat din ce în ce mai mulți adepți.

Există cinci note ale muzicii chineze antice și anume Gong, Shang, Jiao, Zhi și Yu. Se potrivesc aproximativ cu tonurile notelor clasice: do, re, mi, și respectiv la.

Fiecare dintre aceste note, de asemenea, se potrivește cu un element din schema celor Cinci Elemente și un organ (Zang) din organism.

Nota Gong (do) este asociată cu elementul pământ și organul splină. Are o natură mediatoare și poate inspira un sentiment de calm și seriozitate. Notele pot fi folosite pentru a trata pe cineva care suferă de anxietate.

Nota Shang (re) este asociată cu elementul metal și plămâni. Are o esență de curățare, eliberare și dă un sentiment de liniște. Notele pot fi folosite pentru a trata o persoană care suferă de anxietate și iritabilitate.

Nota Jiao (mi) este asociată cu elementul lemn și ficat. Este sunetul primăverii, are o esență liniștitoare și dă un sentiment de confort și relaxare. Notele pot fi folosite pentru a risipi furia. Promovează, totodată, buna funcționare a Qi-ului din ficat.

Notă Zhi (sol), este asociat cu elementul foc și inima. Este revigorantă în natură și dă un sentiment de emoție și pasiune. Nota poate folosi pentru a trata pe cineva care suferă de depresie.

În final nota Yu (la) este asociată cu elementul apă și rinichii. Este rece și umedă ca esență și are un efect sedativ. Nota poate fi folosită pentru a trata insomnia cauzată de bucurie excesivă sau durere.

Încercați să cântați notele de mai sus pentru a vedea dacă acestea vă oferă senzațiile descrise. Ați putea avea surprize plăcute. Vechii chinezi cred că muzica poate forma un om. Mai mult decât atât, poate fi posibil să îți dai seama de caracterul unei persoane în funcție de muzica pe care o cântă sau o ascultă!

Sursa: Be Well Qigong

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment