≡ Menu

Tehnica de energizare cu ajutorul copacilor a fost oficial validată de știință

copac-imbratisareTreehugger (cel care îmbățișează copaci). Este un termen folosit ca o insultă față de ecologiști, dar pe care aceștia l-au adoptat fericiți. Este o modalitate prin care o persoană arată că îi pasă de copaci. Dar, conform oamenilor de știință, îmbrățișarea copacilor valorează mult mai mult decât atât.

„Orbit de știință,” o carte publicată de Matthew Silverstone, dovedește că arborii pot avea, de fapt, un impact pozitiv asupra sănătății în afecțiuni cum ar fi depresia, nivelul de concentrare și menținere a atenției, stres și unele forme ușoare ale bolilor mintale. De asemenea, el a constatat că petrecerea timpului în apropierea copacilor, precum și îmbrățișarea acestora pot, de asemenea, îndepărta durerile de cap.

Numeroase studii efectuate asupra copiilor au demonstrat îmbunătățirea psihologică și fiziologică semnificativă în ceea ce privește sănătatea acestora, atunci când în activitățile petrecute în aer liber sunt implicate plante și copaci. Unele studii au arătat că gradul de adaptare al copiilor crește în medii ecologice și aceștia sunt mai creativi atunci când își petrec timpul liber în mediile naturale, ecologice.

„Accesul la natură poate contribui în mod semnificativ la menținerea sănătății noastre mentale și a stării generale de bine,” scrie în cartea sa, Silverstone.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Silverstone demonstrează că a petrece timp printre copaci reprezintă mult mai mult decât simpla noastră prezență într-un spațiu verde; de asemeni, el spune că proprietățile vibraționale ale copacilor și plantelor determină, de fapt, efecte pozitive nete asupra sănătății nostre. Un experiment a arătat că expunerea unui pahar cu apă unei vibrații de 10Hz (băut apoi) determină modificarea imediată a timpilor de coagulare specifici sângelui unei persoane. Același lucru se întâmplă și în cazul copacilor. Aceștia au modele vibraționale diferite de cele umane care ameliorează starea generală de sănătate și (sub)sistemele organismului.

Sursa: Higher Perspectives

***

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Practicanții daoismului au descoperit aceste proprietăți uimitoare ale plantelor și copacilor cu mii de ani înainte ca știința să valideze prin studii aceste caracteristici uimitoare ale lumii vegetale. La seminariile organizate în fiecare an de Asociația Română pentru Studii Daoiste se studiază tehnici speciale pentru echilibrarea cu copacii (fiecărui organ al corpului omenesc îi corespunde un anumit tip de copac), metode transmite de maeștrii de Qigong autentici ale căror efecte se pot resimți imediat. Vă invităm să le descoperiți alături de noi.

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment