≡ Menu

Secretul longevității: un regim de viață dezvăluit de un centenar în vârstă de 105 ani – partea a-II-a

batran11. Nu mâncați acele alimente scumpe, cum ar fi înotătoare de rechin sau scoici abalone, mai degrabă alegeți un ceai și mese simple.

12. Niciodată nu serviți nimic în afară de apă după ora 07:00 seara.

13. Nu fumați, beți alcool sau mestecați gumă ori nuci betel (conțin o substanță psihoactivă, a patra cea mai cunoscută în lume după nicotină, alcool și cofeină).

14. Pentru sănătatea creierului- 1: Utilizați toate cele zece degete pentru a vă „pieptăna” părul din față spre spate de 108 ori.

15. Pentru sănătatea creierului 2: Așezați-vă mâinile una pe frunte și cealaltă pe partea din spate a capului și masați scalpul în plan orizontal de 108 ori.

16. Pentru sănătatea creierului 3: Niciodată nu jucați Mahjongg mai mult de opt runde și niciodată nu sacrificați orele de somn.

17. Pentru igiena dinților 1: Concentrați-vă asupra dinților și strângeți-i bine de câteva ori pe zi pentru a preveni apariția afecțiunilor dentare.

18. Pentru igiena dinților 2: A nu se folosi pasta de dinți, utilizați doar perie și sare pentru a curăța dantura.

19. Pentru menținerea vederii 1: Apăsați buricele degetelor mari pe ambele colțuri interioare ale ochilor de 180 de ori.

20. Pentru menținerea acuității vizuale 2: Folosiți ambele degete mijlocii și degetele inelare pentru a masa zona exterioară a ochilor de 108 ori.

21. Pentru întreținerea vederii 3: Folosiți saliva sărată, secretată în urma perierii dinților cu sare pentru ștergerea ochilor.

22. Pentru a păstra auzul bun 1: Folosiți ambele degete mijlocii și inelar pentru a masa lobul urechii în sus și în jos de 108 de ori.

23. Pentru a păstra auzul bun 2: Folosiți degetele mijlocii pentru a masa zona lobilor superiori ai urechii de 108 ori.

24. Pentru a păstra auzul bun 3: Utilizați ambele mâini pentru a masa întreaga suprafață a lobului urechii de 36 de ori.

25. Pentru sănătatea stomacului: plasați indexul, degetul mijlociu și inelar sub buric și răsuciți de 81 ori în sensul acelor de ceasornic.

26. Pentru sănătatea vezicii urinare: Așezați mâinile una deasupra celeilalte sub buric și răsuciți de 108 ori.

27. Pentru a atenua durerile de mijloc: Așezați-vă ghemuit, cu ambele picioare trase spre burtă și întindeți picioarele la 45 de grade în plan vertical de 108 de ori.

28. Pentru a atenua durerea hemoroizilor: Întindeți-vă și îndoiți vârful ambelor picioare spre interior în timp ce contractați anusul de 10 ori.

29. Pentru a păstra puterii picioarelor: Întindeți-vă și îndoiți vârful ambelor picioare spre interior în timp ce extindeți picioarele la 45 de grade și apoi le ridicați în sus de 30 de ori.

30. Pentru a menținerea umerilor drepți: Țineți mâinile în față și ridicați-le deasupra capului de 36 de ori.

31. Pentru tonifierea brațelor și a taliei: executați flotări de 36 de ori.

32. Exercițiu de auto-vindecare: Așezați-vă în postura lotus și respirați profund de 36 de ori cu limba atingând cerul gurii, în timp ce inhalați pe nas și expirați pe gură.

Sursa: Yang Sheng

***

Citește și: Secretul longevității: un regim dezvăluit de un centenar în vârstă de 105 ani – partea I

Notă: Semnificațiile ascunse ale numerelor sacre – de ce 108?

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment