≡ Menu

Povestea maestrului de ceremonia ceaiului

 

maestru-ceai

Un maestru de ceremonia ceaiului din Japonia antică a jignit cândva, din greșeală, un soldat. Și-a cerut repede scuze, însă soldatul, aprig la mânie, a cerut ca această chestiune să fie rezolvată printr-un duel de sabie. Maestrul de ceremonia ceaiului, care nu avea deloc experiență în mânuirea sabiei, a cerut sfatul unui maestru Zen care studiase mulți ani Arta Sabiei.

În timpul ceremoniei, pe măsură ce prietenul său servea ceaiul, spadasinul Zen nu a putut să nu remarce cum maestrul ceaiului făcea orice mișcări erau necesare în arta sa cu o concentrare și liniște perfecte. „Mâine”, spuse spadasinul Zen, „când te vei duela cu soldatul, ține arma deasupra capului, ca și cum ești gata să îl lovești și demonstrează-i aceeași concentrare și liniște cu care ai dus la bun sfârșit ceremonia ceaiului.”

A doua zi, la ora și locul stabilite pentru duel, maestrul ceaiului a urmat acest sfat. Soldatul, pregătindu-se să lovească, se uită o lungă perioadă de timp la fața deplin atentă, dar calmă a maestrului de ceai. În cele din urmă, soldatul coborât sabia, și-a cerut scuze pentru aroganța sa și a plecat fără să ducă la bun sfârșit atacul început.

Sursa: Spiritual Short Stories

 

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment