≡ Menu

La multe Luni Pline și un Solstițiu de vară fericit!!

indragostitiiAstăzi este ziua în care popoarele antice obișnuiau să sărbătorească nunta alchimică a Soarelui și a Lunii. Hieros gamos, mariajul sacru și nunta divină este reprezentat de a patra operație din alchimie, cunoscută sub numele de conjugarea inimii și descrisă în Tarot prin cartea Îndrăgostiții.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Căsătoria sacră, numită și „coniunctio” sau „actului sexual”, se referă la unirea spiritului nostru divin cu sufletul, sinele superior cu sinele inferior, și în cele din urmă cu corpul. Așadar, am putea spune că, în omul comun spiritul, sufletul și trupul sunt într-un fel de stare de separare unul față de altul, cu toate că lucrează împreună. Dar când Marea Operă a fost finalizată, spiritul divin este adus „în jos” pentru a străluci prin suflet și trup și a se unifica cu acestea, astfel încât toate să formeze unul și același „corp”.

Alchimiștii de multe ori fac referire la operația alchimică cunoscută sub numele de „Căsătoria Soarelui și a Lunii”, care simboliza, de asemenea, cele două moduri opuse ale cunoașterii sau de experimentare a lumii. Conștiința solară este intelectuală și se bazează pe gândirea rațională; conștiența lunară este pe bază de emoții și are de-a face cu sursele non-raționale de informații cum ar fi impresiile psihice și intuiția. După această Căsătorie a Minții, inițiatul experimentează o creștere a înțelegerii intuitive și nașterea inteligenței Inimii. Această facultate nou găsită produce un sentiment de realitate superioară, pe care o putem experimenta doar noi.

Conjuncția este, totuși, mai mult decât o simplă căsătorie. Este de fapt o răstignire alchimică în care este bătută în cuie substanța la îndemână (sau alchimistul) este fixată (sau bătută în cuie) pe o încrucișare între axa verticală a realității și axa orizontală a realității. În orientarea verticală, conjuncția este tentativa de unire a forțelor spiritului de sus și materia de jos.

În laborator, operarea conjuncției este recombinarea elementelor salvate de la separare într-o substanță nouă. Adesea, aceasta a fost o căsătorie forțată efectuată prin fuzionarea sau amalgamarea metalelor sau prin amestecarea componentelor salvate într-o nouă reacție chimică prin adăugarea unui mediator temporar, cum ar fi un acid sau un catalizator.

Fiziologic, conjuncția folosește energiile sexuale ale corpului pentru transformarea personală. Conjuncția are loc în organism la nivelul inimii sau Chakra elementului numit plumb. La nivel planetar, conjuncția apare atunci când formele de viata primordiale sunt create din energia soarelui sau de fulger.

Psihologic, Conjuncția este abilitarea adevăratului nostru sine, unirea ambelor părți masculine și feminine ale personalității noastre într-un nou sistem de credință sau o stare intuitivă a conștiinței. Alchimiștii face referire la aceasta sub numele de Piatra Mică (Micul Elixir al daoiștilor), iar după ce se realizează, adeptul este capabil de a discerne în mod clar între ceea ce trebuie făcut pentru a atinge iluminarea de durată. De multe ori sincronicități încep să apară în acest stadiu, care confirmă alchimistului că este pe drumul cel bun în transformarea sa personală.

„Aceşti copilaşi sunt asemenea celor care vor intra în Împărăţie.”

„Atunci noi, copilaşi fiind, intrăm în Împărăţie?”

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

„Când veţi face din doi unul, înăuntrul ca si afară, cele de sus precum cele de jos, astfel încât să aduceţi bărbatul si femeia într-unul singur, ca bărbatul să nu mai fie bărbat si femeia să nu mai fie femeie; când veţi face un ochi în locul altui ochi, o mână în locul altei mâinii, un picior în locul altui picior si un chip în locul altui chip, atunci veţi intra în Împărăţie.” – Evanghelia după Toma, 22

Cartea Îndrăgostiții din Tarot este reprezentarea căsătoriei alchimice sacre. Căsătoria a Soarelui și a Lunii. Yin si Yang unite. Uniunea internă a contrariilor. Aceasta este prima lucrare serioasă necesară pentru a începe călătoria către o viață împlinită.

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment