≡ Menu

Dovada că glanda pineala este literalmente cel de al treilea ochi

al-treilea-ochi

Este posibil să avem literalmente un al treilea ochi care să ne conecteze la dimensiuni spirituale? Glanda pineală este considerată în comunitatea New Age ca fiind organul intuiției și punctul de legătură între corp și spirit, dar foarte puțini știu că glanda pineală este realmente un ochi în adevăratul sens al cuvântului.

Ce se află în interiorul glandei pineale?

„Sub piele, în craniul șopârlelor se află un al treilea ochi, sensibil la lumină”, care este echivalentul evolutiv al celui înconjurat de oasele craniului, cel ce secretă hormoni fără de care adaptarea la ciclul circadian nu ar fi posibilă, glanda pineală din creierul uman. Pineala umană nu are acces direct la lumină, dar, la fel ca în cazul șopârlei cel de „al treilea ochi”, reacționează prin eliberarea hormonului său, melatonina, în timpul nopții. Provocarea este de a înțelege mecanismele care reglementează sinteza și eliberarea de melatonină. Glanda pineală este „ochiul minții.” Disecată, pineala reptilei seamănă cu un ochi, având aceeași formă și țesut”- dr. Cheryl Craft, Ph.D., președinte al Departamentului de Neurobiologie și Cell, University of Southern California.

Fascinant este că în interiorul glandei pineale se găsește de fapt țesut asemănător cu cel al retinei compus din celule cu tije și conuri (fotoreceptori), la fel ca ochiul, și este chiar conectat la cortexul vizual din creier. „Fotoreceptorii retinei seamănă foarte mult cu celulele glandei pineale”. a declarat Dr. David Klein, Science Daily. „Are chiar lichid vitros în interior, exact ca un ochi.” Un articol din Science News a susținea următoarele:

„Retina și glanda pineală sunt organele responsabile în primul rând pentru recunoașterea și prelucrarea sofisticată a luminii exterioare de către organism. Până de curând aceste două organe la mamifere păreau să nu aibă nimic altceva în comun și au fost, prin urmare, studiate de grupuri separate de oameni de știință. Dar, o nouă grupă de cercetători explorează acum similitudini frapante care permit progrese în eforturile depuse în munca de cercetare din ambele domenii. Constatările lor sugerează că glanda pineală a fost precursorul evolutiv al ochiului modern. În timp ce s-a dovedit că ritmul retinei este independent de glanda pineală, odată ce grupurile de oameni de știință au început sa lucreze împreună au descoperit similitudini surprinzătoare între cele două organe, inclusiv prezența fotoreceptorilor.”

Mai mult, un studiu publicat în Experimental Eye Research a relevat faptul că „Deși glanda pineală la mamifere este considerată a fi doar indirect fotosensibilă, prezența proteinelor din glanda pineală, care sunt implicate în fototransducție (detectarea luminii) în retină, indică posibilitatea ca evenimentele fotice să se poată produce în glanda pineală la mamifere.”

Sursa: Spirit and Science Metaphysics

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment