≡ Menu

Doriți să reduceți la tăcere gândurile negre? Acceptați-le!

anxietate

Mulți dintre cei care locuiesc și muncesc în medii aglomerate suferă de anxietate ce se manifestă cu o intensitate variabilă în fiecare zi.
Ori de câte ori ceva în viața noastră anunță chiar și cea mai mică schimbare, suntem confruntați cu o astfel de panică intensă și uneori aceasta ne afectează fizic prin migrene, dureri de stomac și insomnie.
Dar se pare că există un mod de a scăpa de aceste manifestări neplăcute.
Există un truc simplu care ține gândurile negre la distanță. Care este acesta?

Anxietății, cu siguranță, nu-i place schimbarea.

Așadar, ori de câte ori apare senzația de teamă în fața vreunei schimbări, atunci când inima bate mai repede, când simțim o greutate în piept și gândurile scapă de sub control, pur și simplu spuneți:

„Mulțumesc.”

Da, ați citit bine. Spuneți mulțumesc panicii.

Pentru că, în realitate, anxietatea este doar o parte din noi care încearcă să se asigure că suntem în siguranță. Este partea din noi care este foarte speriată și îngrijorată și nu vrea să fim răniți.

Așa că este eficient să mulțumim anxietății personale pentru preocuparea sa. Să îi spunem că îi recunoaștem gândurile.

„Îți mulțumesc foarte mult pentru că ai grijă de mine și mă iubești atât de mult încât vrei să mă protejezi. Te aud. Te apreciez. Te iubesc.”

Apoi putem adăuga mai mult la acest dialog interior:

„Sunt în siguranță. Indiferent ce se întâmplă, voi fi bine. Mulțumesc.”

În final, putem să o rugăm politicos să plece, dar numai atunci când suntem pregătiți.

„Poți pleca acum. Mă descurc. Mulțumesc.”

Încercarea de neutralizare a anxietății prin forță sau ignorare este inutilă pentru că nu ne face decât să fim mai crispați, să ne luptăm cu noi înșine pentru propria atenție, deoarece partea psihicului nostru care simte neliniște se simte ignorată și neiubită (cu alte cuvinte, apare un atac de panică mai puternic decât sentimentele inițiale).

Totuși, teama și neliniștea nu vor dispărea complet. Dar cu un pic de dragoste și atenție, atenuează senzația de disperare, astfel încât să ne putem vedea de viața noastră.
Doriți să încercați? Iată cum vă puteți mulțumi propriei anxietăți și atenua gândurile și sentimentele de îngrijorare:

1. Efectuați multe (multe!) respirații adânci pentru a ajuta la calmarea corpului.

2. Relaxați-vă mintea cât de bine puteți în aceste condiții, uneori prin repetarea gândurilor de genul „mintea mea este limpede” sau „Sunt calm și relaxat.” Sau ați putea încerca să numărați până la un anumit număr de mai multe ori.

3. Spuneți anxietății dumneavoastră că sunteți în siguranță. Și că schimbarea se poate realiza. Și că indiferent de ce se întâmplă, totul se va rezolva în bine.

Sursa: Elephant Journal

***

În fiecare an, Asociația Română pentru Studii Daoiste organizează seminarii de Alchimie Internă (Neidan), metoda clasică daoistă folosită de marii maeștri chinezi pentru descoperirea și dezvoltarea universului interior uman. Perfectate de-a lungul a două mii de ani prin practica neîntreruptă a miilor de practicanți din templele și mănăstirile daoiste, tehnicile de alchimie internă permit armonizarea organismului atât din punct de vedere fizic cât și la nivel subtil, energetic și, mai ales, emoțional. Vă invităm alături de noi la seminariile organizate la Sibiu, în această toamnă:

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 03 – 06 Sep 2015
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 03 – 13 Sep 2015

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment