≡ Menu

Ce înseamnă a „reîntoarce lumina” în alchimia internă

„Reîntoarcerea luminii” este o expresie utilizată frecvent în strânsă legătură cu practica taoistă a alchimiei interne și meditației. Dar ce înseamnă asta?

„Când lumina este reîntoarsă, energiile cerului și al pământului, yin și yang, toate se coaguleză. Aceasta este ceea ce se numește „gândire rafinată”, „energie pură”, sau „gândire pură.” Când pui pentru prima dată în practică această tehnică, pare că neființa ia ființă. În cele din urmă, când meditația este complet realizată și există un organism dincolo de corpul practicantului, acela pare a fi o ființă în neființă.” – extras din „Secretul florii de aur”, tradusă de Thomas Cleary.

În acest proces de „reîntoarcere a luminii”, schimbăm direcția în care curge în mod obișnuit atenția noastră – de la a fi concentrat în afară trecem la a fi concentrat în interior. Există mai multe tehnici pentru a sprijini acest proces „ de reîntoarcere”. Una dintre cele mai puternice este pur și simplu de a aduce atenția asupra fluxului respirației noastre prin urmărirea atentă a inspirației și expirației. Ne-am putea concentra pe mișcările ritmice ale abdomenului pe măsură ce inspirăm și expirăm, sau pe senzațiile de răcoare și căldură din nările noastre. Practica aceasta de doar câteva minute pe zi poate aduce beneficii profunde.

În daoism se spune adesea: întregul cosmos – infinitul de stele și planete și galaxii nenumărate – există în propriul tău corp. Cum găsim, însă, acest univers intern? Prin „reîntoarcerea luminii” – făcând ca lumina conștiinței noastre să strălucească peste conținutul minții captive în corpul fizic. Folosind acest procedeu de a privi spre interior, lumea „exterioară”, este, în mod paradoxal, revelată în forma sa adevărată.

Conștiința celulară și biofotonii

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Corpul trebuie înțeles ca o realitate holografică spre deosebire de obiectul ce are o anumită compoziție chimică, așa cum este cel mai adesea văzut de medicina alopată. Cercetătorii moderni au confirmat natura holografică a corpului. Prof. Fritz Albert Popp, un câștigător german al Premiului Nobel în fizică, a investigat relația dintre coerență și energia biofotonică din celulele noastre. El a putut să demonstreze că celulele vii emit și absorb lumină. Că o celulă sănătoasă emite o lumină coerentă iar o celulă nesănătoasă emite o lumină haotică. De asemenea, el a observat că timpul de stocare a luminii este proporțional cu calitatea celulei. De asemenea, el a mai descoperit că procesul de moarte al unei celule este identic cu cel al unei stele. Asta înseamnă că nu cu mult timp înainte de moartea sa, celula se va transforma într-o supernovă, prin creșterea radiației sale de o mie de ori.

Potrivit Popp, componenta sub-moleculară cea mai de bază a corpului nostru este formată din particule de lumină numiți biofotoni. Aceștia alcătuiesc diferitele frecvențe electromagnetice specifice care se găsesc în toate organismele vii. Matricea sau câmpul oscilațiilor de frecvență oferă susținerea energetică din spatele tuturor funcțiilor celulare, inclusiv interacțiunea ADN / ARN. Membranele celulare scanează și convertesc semnalele în informații electromagnetice pe măsură ce proteinele din interiorul celulei de bi-strat își schimbă forma în funcție de vibrațiile anumitor frecvențe de rezonanță specifice.

Lipsa de coerență a sistemului energetic electromagnetic al organismului duce la o atrofiere a mecanismelor de auto-vindecare a organismului. Gândurile și emoțiile noastre sunt, de asemenea, modele de frecvență și au o relație directă cu câmpul nostru energetic, cu sănătatea și fizicul nostru, cu starea emoțională și mentală de bine.

Peter Mandel a descoperit mai multe holograme diferite de micro-acupunctură în organism, inclusiv la nivelul mâinilor, degetelor, picioarelor, degetelelor de la picioare, urechilor, limbii, craniului și așa mai departe. Mandel afirmă că aceste micro-sisteme sunt oglinzi holografice ale întregului organism. La fel ca în afirmația lui Bohm, că fiecare electron conține într-un fel cosmosul, Mandel a dovedit că, de exemplu, fiecare deget conține informațiile de pe întregul corp. Putem presupune că, chiar și fiecare celulă poate conține propriul micro-sistem de acupunctură.

Aceste câmpuri de energie sunt exact ceea ce se accesează atunci când se utilizează meditația. Scopul acesteia este de a aduce înapoi starea de viață, coerență, și de echilibru care a fost distorsionată de conflictele noastre interioare, traumele, credințele și formele de gândire astfel încât să putem intra într-o stare adevărată de Integralitate întrupată, de completitudine.

Sursa: Sacred transformation
Taoism.about.com

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment