≡ Menu

Umanitate

Ce anume ne face umani? Iubirea, lupta? Râsul? Plânsul? Curiozitatea? Căutarea noutății?

Motivat de aceste întrebări, regizorul și artistul Yann Arthus-Bertrand a petrecut trei ani colecționând povești adevărate de la 2.000 de femei și bărbați din 60 de țări. Lucrând cu o echipă dedicată de traducători, jurnaliști și cameramani, Yann surprinde poveștile personale și trăirile emoționale profunde despre subiecte cu care toți avem de-a face; lupta cu sărăcia, războiul, homofobia, precum și viitorul planetei noastre amestecate cu momente de dragoste și fericire.

Ca orice poveste, și aceasta are un început. Într-o zi, în Mali, Yann Arthus-Bertrand este victima unei defecțiuni a unui elicopter. În timp ce aștepta pilotul, și-a petrecut întreaga zi discutând cu un agricultor care i-a povestit, cu mare demnitate și fără să se plângă, despre viața sa de zi cu zi, speranțele sale, temerile sale și ambiția lui unică: aceea de a-și hrăni copiii. Yann rămâne profund marcat de această întâlnire cu un om de care s-a simțit atât de aproape.

_____________________________________________________________________

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 14 – 17 Apr 2016
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 14 – 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

Obiectivele umane tind să fie un portret sensibil și iubitor al persoanei care suntem, despre o comunitate, o familie, dar cel mai important spun povestea noastră ca indivizi.

Filmul arată partea întunecată a umanității, dar arunca o lumină asupra a ceea ce este mai bun în ea, fiindcă toți avem în interiorul nostru această voință de a trăi împreună. Acesta este mesajul unui film care încearcă să transmită fapte. Împreună, uniți, putem face față provocărilor de astăzi și de mâine.

„Human” este parte a unei logici de ansamblu a cărei intenții este de a aduna inițiative și resurse din comunitate și de pe scena umanitară, ecologică sau cea a sectoarelor sociale.

Sursa: Films for action

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment