≡ Menu

Tai Chi „ar putea fi prescris” pentru vindecarea anumitor boli

tai chi

Tai Chi este un tip de exercițiu potrivit pentru persoanele în vârstă care au afecțiuni specifice cum ar fi artrita, s-a descoperit recent într-un studiu.

Vechii chinezi foloseau exercițiile de Tai Chi pentru îmbunătățirea performanțelor fizice și a calității vieții, spun cercetătorii.

Tai Chi combină respirația profundă și relaxarea cu mișcări lente și blânde.

Studiul, publicat în British Journal of Sports Medicine, sugerează că exersarea acestor mișcări ajută în cazul durerilor și rigidității resimțite în afecțiuni precum artrita.

De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții în afecțiunile pulmonare și boli pulmonare obstructive cronice (BPOC).

Mai mult, poate aduce unele beneficii fizice persoanelor cu cancer de sân sau insuficiență cardiacă, după declarațiile cercetătorilor de la Universitatea din British Columbia, Vancouver.

În viitor, ar putea fi chiar posibil să se ia în considerare prescrierea efectuării de exerciții de tip Tai Chi pentru pacienții cu mai multe boli, au mai spus ei.

„Descoperirile noastre sprijină rezultatele unei analize sistematice anterioare și au arătat eficiența Tai Chi asupra efectelor asupra sănătății oferite pacienților mai în vârstă care au manifestat afecțiuni cronice,” au scris în jurnalul de studii Dr. Yi-Wen Chen și colegii săi.

„Tai Chi poate îmbunătăți unele rezultate legate de performanțele fizice în patru cazuri de afecțiuni cronice (cancer, osteoartrită, insuficiență cardiacă și BPOC), dar nu în detrimentul agravării durerilor sau dispneei (respirației).”

Datele provin de la revizuiri a unui număr de mai mult de 30 de studii care au analizat beneficiile pentru sănătate ale exercițiului.

Studiile anterioare au constatat că Tai Chi-ul poate reduce riscul de pierdere a echilibrului pentru adulții în vârstă care înregistrează un astfel derisc crescut.

Sursa: BBC.com

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment