≡ Menu

Schimb de experiență – toate ființele vii pot fi considerate ființe acvatice

Suntem copii ai naturii. Nu putem exista independent. Apa ilustrează dependența noastră de natură prin inter-relații deosebit de profunde. În studiile mele despre apă am ajuns să remarc că toate ființele vii pot fi considerate ființe acvatice. Nu putem exista fără apă, și nici nu putem supraviețui fără ea.

Cum putem însă înțelege, la nivel experiențial, că oamenii sunt parte integrantă a naturii? Apa a oferit răspunsuri cheie la această întrebare. Modul în care trupurile noastre sunt construite și în care peisajul înconjurător este modificat pot fi descrise ca modele de curgere. Acest flux trebuie păstrat în continuă mișcare. Fluidele trec prin numeroase metamorfoze, și se modifică în mod constant. Modele de bază ale fluxului sunt, șerpuire, ramificare, împletitură, țesut și spirală. Le putem vedea pe toate, dacă ne uităm atent la apă.

Dependența noastră pe matricea universală ilustrează conceptul că nu trăim în afara naturii. Culturile din antichitate și până în prezent au fost construite aproape de căile navigabile sau corpurile de apă dulce, pentru că avem nevoie de aceasta zilnic pentru băut, creșterea legumelor și cerealelor, precum și creșterea animalelor. De fapt, avem nevoie de apă pentru aproape orice alegem să producem.

Corpurile noastre fizice se dezvoltă în mediul apos al uterului. De-a lungul vieții noastre vom participa la un schimb constant de fluide. Apa face totul posibil. Acest lucru este valabil pentru plante, animale și oameni deopotrivă. Dacă vrem să supraviețuim trebuie să ne asigurăm că avem suficientă apă, că este curată și sănătoasă. 

Cele mai multe culturi antice cunoșteau importanța acesteia, și o venerau în diverse moduri.
Apa ne induce nu numai starea de bine prin aportul de apă dulce, dar ne face să ne simțim mângâiați, vindecați, sau chiar binecuvântați atunci când facem baie. Creștinii își botează copiii în apă. Musulmanii se spală într-un mod ritualizat înainte de a intra într-o moschee. Hindușii se scaldă în râuri sacre. Apa este lichidul sfânt în care ne naștem și tot apa este Mama Universală care ne ține în viață.

Sursa: Yang-Sheng

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment