≡ Menu

Reflecția naturii în viața ta – partea a – II – a

heart-and-small-intestine-300x1813. Inima și Intestinul subțire – Foc – Vară 
Așezați-vă pe podea. Îndoiți picioarele, lipiți tălpile picioarelor una de cealaltă. Plasați mâinile în jurul degetelor de la picioare, mâna stânga deasupra. Inhalați profund, deschideți pieptul, expirați aplecându-vă înainte. Capul se apleacă în direcția degetelor de la picioare, dar nu trebuie să le atingă. Nu forțați, lăsați gravitația să acționeze. Cu fiecare inhalare, încercați să simțiți cum spațiul dintre omoplați se deschide, acesta este conectat la energia inimii. Cu fiecare expirație, relaxați-vă și picioarele din ce în ce mai mult. Aceasta este zona sunt conectată cu energia intestinului subțire.
După cinci expirații, simiți spațiul și energia.

bladder-and-kidneys-300x1214. Vezica urinară și rinichii – Apă – Iarnă
Întindeți picioarele în față, degetele de la picioare îndreptate în sus. Aplecați-vă înainte cu o coloana vertebrală dreaptă. Dacă nu este posibil, îndoiți genunchii un pic. În această poziție întindem partea din spate a picioarelor noastre unde se află meridianele vezicii urinare și ale rinichilor. Mențineți spațiul dintre vertebre (nu sacrificați fluxul de energie din Vasul Guvernator pentru o flexiune profundă).

heart-protector-and-tripple-heater-300x2395. Protectorul Inimii și Triplu Încălzitorul – Foc – Vară
Adoptați poziția cu picioarele încrucișate, sau o jumătate de lotus complet. Piciorul din dreapta deasupra. Inspirați, arcuiți bratele în sus, și puneți-le peste genunchi, brațul drept deasupra. Îndoiți-vă înainte și inhalați profund în această postură auto-protectoare. Prin arcuirea brațelor în sus, golim câmpul energetic din jurul nostru. Apoi, prin îndoirea înainte cu brațele încrucișate, protejăm toate zonele vulnerabile Yin. Aceasta relaxează energia ce protejează Inima.
După cinci respirații adânci, ridicași-vă și întindeți brațele în sus și apoi lăsați-le în jos. Simțiți calmul, spațiul și deschiderea.

Gallbladder-300x1366.   Vezica biliară și hepatică – Lemn – Primăvară
Așezați-vă pe podea cu picioarele larg deschise. Aplecați corpul către un picior, apoi către celălalt. Lărgiți spațiul intercostal – aceasta va deschide energia vezicii biliare. Întinderea părții interioare a picioarelor deschide energia ficatului. Schimbați partea după trei până la cinci respirații.
Efectuați apoi o ședință de meditație de cel puțin cinci minute.

Citește și: Reflecția naturii în viața ta – partea I 

Sursa: Yang Sheng

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment