≡ Menu

Oamenii pot absorbi energie de la alte persoane în același mod în care plantele realizează acest proces

O echipa de cercetători în biologie de la Universitatea din Bielefeld a făcut o descoperire revoluționară, care arată că plantele pot avea ca sursă alternativă de energie alte plante. Aceasta constatare ar putea avea, de asemenea, un impact major asupra viitorului bioenergiei, oferind dovezile care ar demonstra faptul că oamenii atrag energia de la alții, în același fel.

oameni-energie

Membrii echipei conduse de Prof. Dr. Olaf Kruse au confirmat pentru prima dată că o plantă, alga verde Chlamydomonas reinhardtii, nu numai că se angajează în fotosinteză, dar, de asemenea, are o sursă alternativă de energie: aceasta poate absorbi energia din alte plante. Rezultatele cercetării au fost publicat în revista on-line Nature Communications, subsidiara renumitei reviste Nature.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Florile au nevoie de apă și de lumină pentru a crește și oamenii nu sunt diferiți. Corpurile noastre fizice sunt ca niște bureți, care se pot îmbiba cu energia mediului înconjurător. „Acesta este motivul exact pentru care există anumite persoane care se simt inconfortabil în împrejurări specifice unui grup în care există un anumit amestec de energie și de emoții”, a declarat psihologul și vindecătoarea cu bioenergie  Dr. Olivia Bader-Lee.

Plante se angajează în fotosinteză cu dioxid de carbon, apă și lumină. Într-o serie de experimente, Prof. Dr. Olaf Kruse și echipa sa a cultivat specii microscopice alge verzi, Chlamydomonas reinhardtii și a observat că, atunci când se confruntă cu o lipsă de energie, aceste plante cu o singură celulă pot absorbi energie din celulele vecine, oferind, la schimb, celuloză vegetală. „Aceasta este prima dată când un astfel de comportament a fost confirmat într-un organism vegetal”, spune profesorul Kruse. „Totodată, această descoperire despre alge care pot digera celuloza contrazice oricare manual anterior.

„Când studiile energetice vor deveni mai avansate în anii următori, vom vedea în cele din urmă acest lucru tradus la ființele umane”, a declarat Bader-Lee. „Organismul uman se aseamănă foarte mult cu cel al unei plante, el atrage energie pentru a alimenta stările emoționale și acest lucru poate energiza celulele sau provoca o creștere a cortizolului și a catabolismului celular în funcție de stimulii emoționali.”

Sursa: TheMindsJournal

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment