≡ Menu

Misterul morții a fost descoperit: DMT este cheia

dmtAcum știm ce se întâmplă în momentul morții:

Odihnindu-se confortabil în centrul creierului, închisă perfect în corpus colossum, înfășurată strâns între fascicule nervoase spongioase ale celor două emisfere cerebrale, închisă în armura de 1 cm a oaselor craniului, se află o glandă mică, mult timp considerată vestigiu (care nu servea aparent nici unei funcții), ce deține cheia modului în care înțelegem să interpretăm existența noastră așa cum o cunoaștem. Este vorba despre glanda pineală. Acest organ micuț, de mărimea aproximativă a unui bob de orez, este mai puternic protejat chiar decât inima din cușca toracică, pentru că dacă se întâmplă ceva cu inima vei muri, dar dacă se întâmplă ceva cu glanda ta pineală, nu mai poți ajunge în rai.

Nu ai auzit până acum despre asta?

Această glandă pineală influențează atât producția de melatonină și pinolină, cât și crearea de dimethyltriptamină, sau DMT. Această substanță chimică, DMT, ar putea fi motivul pentru care noi, ca specie, suntem capabili de sensibilitate în sine.

Nu suntem chimiști, care sunt explicațiile?

În primul rând, DMT este un narcotic. Este considerat o substanță extrem de ilegală pe întreaga planetă, deoarece DMT este una dintre cele mai puternice substanțe psihedelice cunoscute de om. Foarte puternice. Cu toate acestea, în fiecare zi, glanda dumneavoastră pineală produce această substanță.

În al doilea rând, DMT este elementul chimic care provoacă vise. Da, ați citit bine. În fiecare noapte în timp ce adormim, nu numai că suferiți o acțiune a unei substanțe psihedelice, dar și comiteți premeditat un delict, posesia sau consumul de DMT fiind pedepsite chiar cu închisoarea și moartea în unele state.

Și în al treilea rând, aceasta poartă ilegală către Tărâmul Viselor este eliberată în cantități masive, în momentul morții. Când spun masive, mă refer la o comparație de genul în care dacă un pahar de apă de DMT evocă un vis, la moarte, echivalentul unui râu se secretă în sistemul dumneavoastră nervos. Există vreun consumator de substanțe ilegale care citește asta?

Minunat, dar ce au toate astea de a face cu moartea?

Ei bine, la un nivel experiențial, ciupercile denaturează percepția, cocaina vă aduce un plus de energie brută, ecstasy oferă orgasme superputernice (pentru consumatorii de gen feminin) și, mai ales, marihuana încetinește timpul – distorsiunile temporale par să meargă mână în mână cu cele mai multe substanțe psihedelice și oricum, percepția timpului este total subiectivă.

Între timp, în rândul fumătorilor de DMT, dintre toate experiențele potențiale, două teme majore apar aproape universal:

1) O extindere a timpului – aceștia adesea experimentează 6 sau 7 minute agitate ca o eternitate sau ca o întreagă durată a unei vieți.

2) Experimentează încarnările religioase cu o preferință către orice sectă are înclinație subiectul în viața actuală.

Iată veriga de legătură: după moarte, în timp ce această doză masivă de substanțe psihedelice trece prin creier, există un interval de timp misterios de câteva minute în care creierul încă funcționează. Cu noua noastră perspectivă, înțelegem în cele din urmă despre ce este vorba cu aceste ultime minute …

Aceste câteva minute după moarte, subiectiv, sunt experimentate ca o eternitate, atâta timp cât suntem absorbiți în universul DMT. De asemenea, călătoria în sine este o experiență extrem de personală dictată de cele mai profunde tărâmuri ale subconștientului.

Prin urmare, indiferent de ce vă doriți cel mai profund să se întâmple atunci când muriți … Felicitări, asta e ceea ce se va întâmpla … Fiecare religie a avut dreptate.

Misterul este rezolvat. Pace pe pământ.

Dacă sunteți descurcăreți, puteți experimenta. Întrebarea cea mai mare care se pune apoi este: vrei cu adevărat să știi unde îți vei petrece eternitatea?

Sursa: Wondergressive

 

***

Nota editorului: Opiniile din acest articol pe care l-am preluat integral aparțin în exclusivitate autorului acestuia și sunt pure speculații care nu au fost susținute științific prin studii de specialitate revizuite de cercetători.

La originea acestor speculații se află cartea intitulată „DMT: The Spirit Molecule”, în care un anumit doctor numit Rick Strassman a lansat niște ipoteze uluitoare legate de funcțiile încă necunoscute ale glandei pineale și de presupusul hormon DMT pe care aceasta îl produce, în urma unor studii pe care le-a efectuat el însuși înainte de publicarea materialului. Chiar dacă doctorul a precizat că concluziile sale ar trebui susținute cu multiple alte studii ale colegilor cercetători, aceasta nu a împiedicat majoritatea experimentaliștilor și a celor ce caută soluții spirituale să considere rezultatele cercetărilor sale ca o confirmare a unor credințe străvechi regăsite în toate religiile lumii, din cele mai vechi timpuri și până în prezent.

La o scurtă analiză ulterioară publicării, pentru a răspunde atenționării cititorilor noștri, am constatat că există, totuși, un singur studiu care a confirmat existența DMT în creierul șoarecilor de laborator supuși experimentului care dorea să confirme importanța funcției glandei pineale în producerea acestui hormon. Studiul a apărut ulterior materialului publicat de Strassman, totuși este încă prematur să considerăm că acesta confirmă indubitabil ipotezele inițiale emise de cercetător.

În final, trebuie menționat că nu încurajăm practicile care presupun consumul de substanțe psihotrope.

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 3 comments… add one }
 • WHT iunie 7, 2015, 23:24

  Faptul ca DMT este eliberat in timpul viselor (mai exact ca visele sunt cauzate exlusiv de catre efectul DMT) sau in timpul mortii fizice SUNT IPOTEZE lansate de catre cercetatorul Rick Strassman. Ipoteze ce NU au fost verificate si ipoteze pentru care el insusi si-a cerut scuze (intr-un interviu vizionabil pe Youtube). Mai exact pentru faptul ca nu a fost destul de clar in cartea sa „DMT: Molecula Spiritului”. Aceste ipoteze au servit exclusiv rolului de a deschide orizonturi de cercetare/abordare neurostiintifica in zona „spirituala” sau inspre problema mortii fizice. Cu toate ca DMT este intr-adevar un material de „rutina” in creierul uman (precum si 5-Meo-DMT si posibil alti derivati) si la nivel enzimatic este folosit in fiecare moment pentru buna functionare a sistemului nervos, corelarea substantei DMT cu vreun „after-effect” al mortii fizice este pura fantasmagorie, explicatia pentru acest fapt fiind foarte simpla. Viata inseamna inclusiv activitate neurochimica, o data moartea fizica are loc, moartea cerebrala trebuie automat sa existe (dupa oprirea activitatii inimii), iar cu aceasta, INCLUSIV estomparea activitatii neurochimice, deci inclusiv a unei eventuale „supra-activitati” a DMTului. Daca efectul „vietii de dincolo” este produs de catre creier sub impactul DMTului, ar trebui sa existe un alt element disociat de creier care sa asigure continuitatea DMTului (sau a efectului sau) dupa moartea fizica, insa o data ce moartea cerebrala are efectiv loc, efectul neurochimic nu mai are motiv sa persiste decat daca se lanseaza ipoteza ca efectul DMT este de alta natura, complet disociata de orice ar putea creierul sa produca. Aici e o alta zona a presupozitiilor care propulseaza stiinta intr-o complet alta „roata de hamsteri”. De data aceasta, o roata de hasteri tip „merry-go-round” (fiind metafore de rigoare, bineinteles) care nici macar cercetata de catre metoda stiintifica nu mai poate fi. Mi se pare trist ca internetul se contamineaza cu aceasta noua legenda urbana numita „DMT si moarte rezolvata.” Sa nu mai vorbim de faptul ca efectul DMTului fumat sau baut (sub forma de Ayahuasca) si „efectul viselor” din timpul somnului REM sunt, calitativ vorbind, doua lumi complet paralele cu absolut nimic in comun.

  • Daoism iunie 8, 2015, 05:47

   Mulțumim pentru precizări! Vom verifica toate informațiile din articol și vom veni cu precizări, pornind de la ideile pe care le-ați enunțat aici. Din păcate, zona aceasta este întotdeauna asaltată de false pretenții științifice, iar cuvântul „studiu” ne scade adesea vigilența când vine vorba despre astfel de subiecte. Articolul va fi modificat cu mențiunile de rigoare.

 • Stan Adrian septembrie 9, 2018, 19:08

  Salut as vrea sa va intreb alte plante nu pot produce acest DMT dau tigarile de ex.

Leave a Comment