≡ Menu

Metabolismul apei și Triplu Încălzitorul (Meridianul Trei Focare) – partea I

Inner-AlchemyDe-a lungul anilor medicii acupuncturiști observă pacienți apelând la străvechea metodă tradițională chineză pentru o varietate de afecțiuni cum ar fi: infecții ale vezicii urinare, edeme, infecții cronice ale sinusurilor, deshidratare, probleme cu infecțiile, ciuperca piciorului, mâncărimi ale pielii uscate și nu în ultimul rând, obezitate. Ce au toate acestea în comun? În medicina chineză, aceste afecțiuni au ca sursă incapacitatea organismului de a metaboliza eficient de apa.

Cei mai mulți dintre noi nu dau prea mare atenție apei; o bem și aproape imediat este excretată. Pe de altă parte, ni se transmite pe toate căile, în mod repetat, să bem o cantitate suficientă de apă. Dincolo de asta, ce anume se ascunde dincolo de simplul metabolism al apei ?

Pentru răspunsul la această întrebare, trebuie să cercetăm sistemul de organe din medicina tradițională chineză numit meridianul Triplu Încălzitor (Trei Focare). Triplu Încălziotrul este un organ ciudat, considerat a fi un intestin, însărcinat cu funcția de metabolism al apei.

Acesta a fost comparat cu o oală sau, mai degrabă, cu o oală sub presiune care ajută la fierberea a ceva nutritiv pe o sobă sau pe un foc. În plus, este împărțit în trei zone, fiecare cu propria sa funcție:

triple-warmer-meridian-1Triplu Încălzitorul Superior include zona capului și pieptului, organele inimă și plămâni. Chinezii spun despre el că „Încălzitorul Superior este ca o ceață”, similar cu aburul provenind de la oala care fierbe pe aragaz. Rolul acestuia este de a distribui fluidele în tot corpul, dar, de asemenea și de a acționa ca un orificiu de evacuare, la fel ca supapa de evacuare a oalei sub presiune. Am putea crede că plămânii nu au prea mult de a face cu apa, dar dacă ar fi să dormim în mașină peste noapte, ne-am trezi dimineața cu geamurile aburite de la umezeala respirației.

Încălzitorul Mediu se află la nivelul abdomenului mai sus de zona buricului. Acesta include organele chineze ale splinei și a stomacului și este într-adevăr centrul Triplu Încălzitorului. Aici, fluidele sunt extrase din alimentele consumate și lichidele băute pentru a fi utilizate la hrănirea întregului corp. Pentru a utiliza analogia oalei sub presiune, Încălzitorul Mediu reprezintă ceea ce se prepară în oală.

Sursa: Acupuncuture Twin Cities

***

Maeștrii alchimiei interne au dezvoltat de-a lungul a câteva mii de ani metode specifice de control ale celor trei focare prin care atât energia externă, a naturii, cât și cea internă, umană pot fi transformate și rafinate într-o formulă superioară. Despre filozofia Neidan și despre aceste tehnici practice de echilibrare energetică și nu numai,  puteți afla mai multe informații la Seminarul de Alchimie Internă:

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 19 feb. – 22 feb. 2015
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 19 feb. – 01 martie 2015
Pachet INCEPATOR + INTERMEDIAR:  – va rugam sa ne contactați.

 

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment