≡ Menu

Lecții de meditație? Metoda de relaxare a fost introdusă în programul unor școli din Marea Britanie

Sute de copii din școlile primare din Berkshire au început anul școlar cu ore de meditație incluse în orar. Metoda de mediație „mindfulness” are scopul de a-i ajuta să își conștientizeze și să controleze propriul comportament și stările de anxietate, și, în plus, îi ajută să își îmbunătățească concentrarea.

Pledând în favoarea practicii, Dr. Seldon, directorul uneia dintre școlile participante la program, a spus că declinul adunărilor religioase a redus oportunitățile pe care le au elevii de a „reflecta în timpul zilei de școală”, în același timp în care un număr tot mai mare de copii se confruntă cu niveluri fără precedent de stres și anxietate.

Concentrarea elevilor este, de asemenea, erodată de „pălăvrăgeala neîncetată” a vieții moderne, a mai declarat directorul, amintind de copiii care petrec foarte mult timp pe rețelele sociale precum Facebook și Twitter.

_____________________________________________________________________

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 14 – 17 Apr 2016
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 14 – 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

Wellington College are un program de meditație mindfulness care implică două perioade de „liniște” în fiecare zi. Elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani au o sesiune suplimentară de 15 minute în fiecare săptămână.

Dr. Seldon a adăugat: „Atenția relaxată sau meditația s-a dovedit a fi un instrument valoros pentru creșterea rezistenței tinerilor la stres psihologic. Aceasta stimulează, de asemenea, concentrarea, profunzimea gândirii, fericirea și sentimentul de împlinire.

„Acesta este tehnica cea mai simplă și naturală de a învăța … Este vorba despre a fi tu însuți, despre a face tot ce poți mai bine, și de a profita de cât mai multe dintre oportunitățile pe care le prezintă viața pentru tine. Meditația promovează relațiile bazate pe încredere, stil de viață sănătos și securitate psihologică și emoțională.”

Seldon a mai adăugat că școlile au datoria de a le oferi elevilor timp să se gândească, să se elibereze de munca de zi cu zi, telefoane mobile și internet.

Sursa: Daily Mail

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/Daoism.RO/videos/897365293650445/”width=”400″height=”300″ onlyvideo=”0 or 1″]


_____________________________________________________________________

Alchimie Interna (NEIDAN) – INCEPATORI – 14 – 17 Apr 2016
Alchimie Interna (NEIDAN) – INTERMEDIAR – 14 – 24 Apr 2016

_____________________________________________________________________

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment