≡ Menu

Guru Shri Ashutosh Maharaj este mort sau meditează – un tribunal îi va decide soarta

Unul dintre cei mai bogați lideri spirituali din India a murit în urma unui atac de cord în luna ianuarie.
Cu toate acestea, în conformitate cu declarațiile adepților săi, „Sanctitatea sa, Shri Ashutosh Maharaj este în stare de meditație profundă (samadhi) din 29 ianuarie 2014.”
Adepții l-au pus într-un congelator, în scopul de a-i menține corpul bine conservat pentru momentul când se va trezi, iar membrii familiei sunt deranjați deoarece doresc să-l incinereze, relatează The Telegraph.
Peste 100 milioane lire sterline ar putea fi averea lăsată în urmă de maestrul indian – aceasta fiind valoarea estimată a proprietății imobiliare, care s-a extins enorm, deoarece secta Divya Jyoti Jagrati Sansthan a fost fondată în 1983.
Acum, o instanță se va pronunța dacă el este mort, sau pur și simplu, meditează. Soția și fiul său au depus o cerere legală cerând realizarea unei anchete cu privire la circumstanțele morții sale și eliberarea corpului său. Ei spun că adepții DJJS doresc să îl păstreze pe guru, în scopul de a menține controlul financiar al averii sale.
Un adept a declarat pentru The Telegraph, „Maharaj este în meditație profundă. El a petrecut mulți ani meditând la temperaturi sub zero grade în Himalaya și nu este nimic neobișnuit în ceea ce se întâmplă acum. El va reveni la viață de îndată ce se va simți în măsură să facă asta și ne vom asigura că trupul său este păstrat intact până atunci.”
The Telegraph a mai scris că oficialii guvernamentali locali au declarat că „adepții gurului nu pot fi forțați să creadă că el este mort,” în ciuda rapoartelor inițiale ale Poliției Punjab care au confirmat moartea acestuia.
India Tribune a realizat un articol pe această temă, în februarie, la scurt timp după ce maestrul a fost menționat într-un raport ca fiind „în moarte clinică.” Dr. Harpal, un medic de la Chandigarh, a declarat mass-media, „Ashutosh este în moarte clinică. În ultima seară când am ajuns acolo, o echipă de medici de la Spitalul Satgur Partap Singh Apollo, Ludhiana, era deja prezentă. După mai multe controale, inclusiv un test ECG, echipa, de asemenea, a concluzionat că Ashutosh este în moarte clinică.”

Sursa: Huffington Post

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment